Gostje ocenjujejo

Ko smo le lačni, izbiramo gostilne iz prve skupine, z ocenami od 1 do 5. Ker za ”le sitost” nismo pripravljeni stopiti iz območja udobja, smo v njih stalni gostje, ki v znanem okolju naročamo znane jedi. Naši glavni kriteriji za izbor takšnih gostiln so: bližina, čas, cena. Ne ocena!

Toda 1 je ”cvek”, 5 pa odlično, razlika je velika, temu primerno pa tudi razočaranje. Zato ni dobro, da odloča le lakota (bližina, čas in cena), temveč mora tudi kakovost (od 1 do 5). Žal pa strokovnjaki (kulinarični kritiki) gostiln iz te skupine ne ocenjujejo, oziroma ocenjujejo le najboljše med njimi. Gostom ne preostane drugega, kot da gostilne, ki so med 1 in 5, ocenjujejo sami!

Tovrstno ocenjevanje je zato množično, zaradi tega pa tudi subjektivno in nestrokovno. Poteka preko družabnih omrežij, posebnih portalov (najbolj znan je trip advisor) in s priporočanjem, od ust do ust. Pri tem vsak gost po svoje oceni, kaj je za njega slabo, dobro, odlično, zato je možnost zmot – mislim, da dobro jem, v resnici pa sploh ne vem, kaj je dobro – velika.

Tudi na spletnih straneh www.vivi.si in www.tedenrestavracij.si ocenjujemo le redke med gostilnami iz prve skupine; pravzaprav objavimo le ocene gostiln, ki dobijo vsaj oceno 5, ki pomeni, da so ”na dobri poti” (do srčkov in sodelovanja v akciji Teden restavracij). Ker pa je to Šola okusov, goste-dobrojedce naučimo, kako naj ocenjujejo sami!

Postanite kulinarični kritik, ki loči dobre od slabih

NADALJEVANJE

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!