Avguštin

 • Na dobri poti

  Na trgu so sosede kavarne, ki delajo na ulici, zato Avguštinove mize ob zidu samevajo. Toda napis vabi na vrt in na tabli je kosilo, ki ponuja tudi posebno ponudbo. Sprehod do vrta pelje mimo šanka, jedilnice, kuhinje, ki dajejo vtis urejene in zaposlene gostilne. Izza šanka prijazno pozdravljajo. Na vrtu napovedane goste čakajo pogrnjena miza z rezervacijo in prtički iz blaga. Posadka je mlada in prijazna. Pogled je do Jelovice, diši po zeliščih v loncih.

  Ko sva za zajtrk pri sosedih brala jedilni list, nisva pričakovala tega. Avguštin naju je prijetno presenetil!

  Avguštin zna s turisti. Ocena na steni ni prišla slučajno. Ni površen, je ustrežljiv. Ni le klasičen, je tudi sodobno-všečen. Predvsem pa je dovolj spreten, v ponudbi, postrežbi in kuharski izvedbi. Avguštin je za lačne, ki niso prišli zaradi Avguština, a se bodo tudi zaradi njega še vrnili v Radovljico.

  Konkurenca na trgu in okrog njega je huda, toda vsak je našel svojo zgodbo. Avguštinova je v tem, da želi ustreči vsem … To je težka naloga, a mu uspeva tako, da je na dobri poti. Ni še za en srček, a hrana ni daleč od njega.

  avguštin zunaj
  od
  Avtor slike: UME
 • Ambient

  Velika oziroma dolga gostilna, ki pa je dovolj domačna, da vsakdo najde prostor zase. Terasa z zelišči in zelenjavo v lončkih ter lepim pogledom čez Savo.

  Rezervirana miza je pogrnjena (s tekačem), druge niso. Če bi bile vse pogrnjene, bi bilo več za pranje, a terasa bi bila še neprimerno lepša, predvsem pa bolj domačna!

  avguštin terasa
  od
  Avtor slike: UME
 • Pogrinjek

  Prijazen pozdrav. Domača salama z imenom kmeta, domač čemažev namaz iz skute, kos ovčjega sira, list krvave kislice. To naredi vtis. Takšna radodarnost je dobrodošla!

  avguštin pozdrav
  od
  Avtor slike: UME
 • Postrv

  Dimljena Goričarjeva postrv z medom. Jedilni list je obširen, a ”tanek” pri hladnih predjedeh. Dimljena postrv je pravzaprav edina, ki odstopa od klasike (narezek, siri, tatarski, karpačo, pršut).

  Z občutkom! Lep krožnik. Postrv je dimljena dovolj nežno, da ni ”ubita”, da ostane sočna. Prezentacija s kožo je primerna, solatni listi okrasni, a raznoliki in sveži. Nadgradnja pa je omaka, ki je sicer v ”BBQ slogu”, a je postrvi všeč.

  avguštin dimljena postrv
  od
  Avtor slike: UME
 • Gobova juha

  Hišna bolj zaradi lepe skodele kot pa posebnosti. Zgoščena s podmetom, ki pa ni grenil, z jurčki, ki so bili dovolj čvrsti in so imeli aromo, in šampinjoni, ki so jo gostili, a ji tudi spustili ceno.

  avguštin gobova juha
  od
  Avtor slike: UME
 • Ajdov krapec

  Bolj od krapca izstopi gobova (jurčkova) omaka, ki je slovensko-klasična, zaradi tega pa tudi dobra. Ajdov krap je dovolj turističen, da predstavi Okuse.

  avguštin ajdov krap
  od
  Avtor slike: UME
 • Svinjski file

  Svinjski file s suhimi slivami. Zaradi prilog in tudi količine mesa obilen krožnik. Vse zelo korektno, brez posebnih pripomb. Kuhar zna! To pomeni, da je bilo meso sočno, da je imelo sredico in zapečenost, da tudi slive niso bile izsušene in so delale omako, da je bil krompir pekovsko zapečen in okusen, da so bili štruklji slovensko prepoznavni, mehki, topljivi, tanki, da je bila zelenjava al dente kuhana, da je sezono predstavila glavica zelenega šparglja, ki je imel še ugriz … Pravzaprav je imela le mesna omaka ”skorjico”, ki je izdajala preveč vneto zgoščevanje.

  avguštin svinjski file slive
  od
  Avtor slike: UME
 • Čebulna bržola

  Najboljša jed kosila! Pravzaprav takšne čebulne bržole že dolgo ne. Pravzaprav je to slovenska jed, a pri nas je kar nekako izginila iz gostiln. Oziroma, ostala je le v množičnih gostilnah, ki jo imajo, ker ”jo morajo”, temu primerno pa se ji tudi posvetijo. Tukaj pa je bilo meso zelo dobro, boljše kot marsikateri ”ribeye” steak. V sredici lepo rožnato, na površini temno zapečeno, dobro uležano se je lepo rezalo in dobro žvečilo. Omaka je bila res čebulna, s čebulo, ki bila dovolj omehčana, ni pa bila zažgana in grenka. Dodatno še ocvrta čebula, ki dodajala svojo všečno aromo.

  To bi lahko bila jed, ki bi bila hišna posebnost. Z malo dodelave pri prilogah in prezentaciji.

  Del prilog je bil enak (krompir, zelenjava, skutin štrukelj) kot pri svinjini, toda drugi del nadgradnja, res dobra polenta, groba, konkretna, primerna za čebulno omako.

  avguštin čebulna bržola
  od
  Avtor slike: UME
 • Grmada

  Radovljiška … Všečna in dovolj dobra, da jo vso poješ. Sladka smetana poveča porcijo. Dve kepici zadoščata. Dejansko lep krožnik. V Avguštinovem slogu.

  avguštin grmada
  od
  Avtor slike: UME
 • Štrudelj

  Jabolčni štrudelj brez pripomb in zanj velja kot za druge jedi – zelo solidno. Ni najboljši, toda je boljši kot marsikje. Tudi on je, torej, Avguštin.

  avguštin štrudelj
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!