Duet Simčič : Marof

  • Pozdrav

    Pozdrav Rožmarinovih chefov – po primorsko, frtalja s šparglji. Za spremljavo Simčičevim in Marofovim vinom sta bila zadolžena Denis Vrbnjak in Mišo Krojsl.

    rožmarin marof simčič pozdrav
    od
    Avtor slike: UME
  • Smuč

    Ajdova kaša s koromačem, file smuča.
    Rebula Classic, 2016, Marjan Simčič
    Beli križ, 2016, Marof

    Štajerski začetek s prekmursko svežino in briško avtohtonostjo.

    rožmarin simčič marof smuč
    od
    Avtor slike: UME
  • Šparglji

    Rižota s šparglji in piščančja rulada s timijanovo peno
    Sauvignonasse Classic, 2016, Marjan Simčič
    Sauvignon Breg, 2016, Marof

    Da ne bi kdo še kdaj zamenjal dve različni sorti s podobnim imenom, a z izrazito aromatiko. Tokaj kot se za Brda spodobi, in sauvignon kot Valcl zna presenetiti.

    rožmarin marof simčič rižota šparglji
    od
    Avtor slike: UME
  • Jagnje

    Jagnjetina, ješprenj, mlado korenje, brstični ohrovt in maslena omaka
    Teodor Bianco Cru Selection, 2015, Marjan Simčič
    Sauvignon Bodonci cru, 2015, Marof

    Sočnosti jagnjetine je koristila cru-eleganca. Sauvignon, ki kaže potencial rastišča, in briška zvrst, ki kaže razvoj od dedka so vnuka.

    rožmarin marof simčič jagnje jesprenj
    od
    Avtor slike: UME
  • Raviol

    Tartuf in raviol s karamelizirano garnelo
    Chardonnay Opoka, Jordano Cru, 2014, Marjan Simčič
    Chardonnay Kramarovci cru, 2015, Marof

    Ko jed postane spremljava vinom. Dva chardonnaya, ki sta dokazala bistvo spoznanja. Da različna terroirja potrebujeta podobno filozofijo za veliko vino.

    rožmarin marof simčič raciol kozica
    od
    Avtor slike: UME
  • Rostbif

    Zorjen rostbif, krompir, dvakrat jabolko in poprova omaka
    Pinot Noir Opoka Breg Cru, 2014, Marjan Simčič
    Zweigelt Breg, 2015, magnum, Marof

    Tista, da Slovenija ni za rdeča vina, je neumnost … Tista, da mora imeti vino karakter, pa je resnica. Vsak požirek ima svojo zgodbo. Vsaka zgodba bi potrebovala svojo jed.

    rožmarin marof simčič rostbif2
    od
    Avtor slike: UME
  • Jelen

    Jelenov hrbet, brusnica, kroglica z ovčjim sirom, čokoladna sol, demi-glace
    Merlot Opoka Trobno Cru, 2012, Marjan Simčič
    Modra frankinja Mačkovci cru, magnum, Marof

    Veliki finale krat 2! Najboljše (rdeče) iz Brd in iz Prekmurja. Vini, ki ne potrebujeta za seboj sladice, ker ostajata sami, do jutra.

    rožmarin marof simčič jelen 2
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!