Gala večerja briške rebule
-
Gala vila
Gala večerja po strokovni pokušini briških rebul se je začela na vrtu Vile Vipolže. Po glasbenem in kulinaričnem uvodu se je 80 gostov iz devetih držav v kletni dvorani posvetilo jedem dveh vrhunskih chefov, Tomaža Kavčiča iz Gostilne pri Lojzetu na dvorcu Zemono v Vipavski dolini in Alessandra Gavagne, chefa trattorie Al cacciatore iz La Subide Joška Sirka v Krminu, na italijanski strani Brd.
briška rebula gala vila vipolžeodAvtor slike: UME -
Paradižnik
Alessandro Gavagna: pet vrst paradižnika, omaka divje trave in hrustljava polenta
briška rebula gala finger paradižnikodAvtor slike: UME -
Foie gras
Tomaž Kavčič: hrustek s kremo foie gras in hrustljavo koruzo
briška rebula gala finger foie grasodAvtor slike: UME -
Njok
Tomaž Kavčič: njok polnjen z lokalnim sirom, potresen s hrustljavo baziliko, v paradižnikovi omaki
briška rebula gala finger njokodAvtor slike: UME -
Sendvič
Alessandro Gavagna: karpačo srne, hren in kandirani paradižnik v sendviču
briška rebula gala finger sendvičodAvtor slike: UME -
Raviol
Tomaž Kavčič: domači raviol v oglju s soško postrvjo, paradižnikova omaka, zelenjava in polenovka
briška rebula gala raviolodAvtor slike: UME -
Vlivanci
Alessandro Gavagna: vlivanci z jurčki in zelenjavo
briška rebula gala vlivanciodAvtor slike: UME -
Odojek
Tomaž Kavčič: izkoščičen odojek, kuhan sedem ur na nizki temperaturi, s soparjenim kruhom, domačo gorčico in koromačem
briška rebula gala odojekodAvtor slike: UME -
Jelen
Alessandro Gavagna: jelen, postrvji kaviar in krema pistacije
briška rebula gala jelenodAvtor slike: UME -
Potica
Tomaž Kavčič: moja osvežilna orehova potica
briška rebula gala poticaodAvtor slike: UME -
Bezeg
Alessandro Gavagna: borovničeva krema, sladoled in piškoti
briška rebula gala bezegodAvtor slike: UME