Galerija okusov 2021

 • Galerija

  Mize so tako elegantne s svojim ”marmorjem” in velikostjo, da ne potrebujejo posebnih pogrinjkov. Zadošča majhen podstavek za žlico. Tudi pribor je izbran in vrhunski. Všeč nam je velikost (majhnost). Zelo dobro, ker je pri vsakem hodu zraven tudi žlica.

  Galerija okusov, jedilnica
  od
 • Pozdrav

  Chefov pozdrav kot se šika … Naredi vtis, hkrati je vsaka posamezna jed majhna kuharska mojstrovina (za 4 srčke!). Dober je tudi vrstni red, ker se ravna po slanosti. 

  Galerija okusov, pozdrav6
  od
 • Pozdrav

  Pate ajdove kaše v ajdovih kokicah, na vrhu soljena sliva in ajdov cvet. Radovednost je vzburjena!

  Galerija okusov, pozdrav5
  od
 • Pozdrav

  Na žlici ocvrta mesna kroglica, krema iz hrena in spodaj peteršiljev gel. Sveža jesen.

  Galerija okusov, pozdrav4
  od
 • Pozdrav

  Ocvrto wonton testo polnjeno s tatarjem soljene rdeče pese, peteršiljeva majoneza, na vrhu cvet kapre in okisana čebula. Finomehanika! S takšnimi izdelki se hvalijo najboljši.

  Galerija okusov, pozdrav2
  od
 • Pozdrav

  V epruveti čaj z luštrekom. Uspešen sklep menija pozdrava.

  Galerija okusov, pozdrav1
  od
 • Meni

  Galerija ”zahteva”, da se ji gost prepusti, zato mu ponuja le meni, pri katerem si izbere želeno dolžino.

  Galerija okusov, miza, pogrinjek
  od
 • Jajčevec & mleko

  Pečeni melancan, miso majoneza, vloženi bezgovi cvetovi, pekani, olivno olje s česnom, listi ognjičevega cveta, pri mizi so dolili ”čez noč pečeno mleko”. Jajčevec ima zelo dobro konsistenco, tudi spremljava se z njim dobro ujema. V dobrem razpoloženju pričakuješ nadaljevanje.

  Galerija okusov, jajčevec in mleko1
  od
 • Jeseter & topinambur

  Marinirani jeseter v kombinaciji s topinamburjem (pire pečenega topinamburja, prah ožganega topinamburja, fermentiran topinambur), drobnjakovo olje in olje iz črne kumine, jesetrov kaviar, pri mizi dolita jesetrova juha. Jeseter ima čvrstost in ugriz, hkrati je mehek in ribje-sočen. Mariniranost ne zmoti okusa, temveč pomaga strukturi.

  Galerija okusov, jeseter in topinambur1
  od
 • Žemlja & maslo

  Sveže (do)pečena koruzna štručka in spenjeno maslo z dodatkom kostnega mozga, čips iz polente. V medhodu, kar je drugje v pogrinjku, sprememba vrstnega reda, ki poživi dogajanje. Kje je kruh, se vsi sprašujejo … Maslo bi naj bilo slano, a je slan dejansko koruzni grizek. Učinek nastopi, ko to pogruntaš.

  Galerija okusov, koruzna žemlja in maslo2
  od
 • Buča & postrv

  Postrv, ki jo ”sami dimimo v senu”, dimljena botarga postrvi, pire buče hokaido, fermentirana buča maslenka, tamarindova omaka, olje mlade čebule, cvetovi boreča. Prvo toplo jed predstavi chef osebno, ki to naredi odločno in ponosno.

  Galerija okusov, buča in postrv2
  od
 • Sivček & krškopoljec

  Vrat zorjenega krškopoljca, suho zorjen 3 mesece, s kmetije Žgajner, krema sivčka, ocvrtek sivčka na varianto falafla, demi glace iz svinjskih kosti, pod vratom vitlof pečen v big green eggu in začinjen z gorčico. Vesel si avtohtone slovenske zgodbe prašiča in fižola (tradicija, poreklo), še bolj pa dolge zorjenosti mesa in izvedbe sivčka (matevž in falafel, zrnje in strok).

  Galerija okusov, sivček in krškopoljec2
  od
 • Sorbet

  Sorbet rakitovca, sečuanski poper, meringa, liofiliziran jogurt. Sorbet iz rakitovca je med prvimi tremi sorbeti, ki najlepše umirijo brbončice v naših top gostilnah! Vitamin C, ki ga jagode rakitovca vsebujejo v izobilju, je sicer sinonim za zimskega zdravnika, a s svojo svežino in kislino je to pravi balzam na rano po redukcijah.

  Galerija okusov, sorbet2
  od
 • Sataraš & jajce

  Krema sataraša, poširano jajce, drobtine črnih oliv, drobtine kislega kruha, popražena čebula, zeliščno olje iz stebla paradižnika. Zdaj ti je jasno, zakaj že prej ni bilo nič zelenjave in zakaj je krškopoljec bil tako hitro.

  Galerija okusov, sataraš in jajce3
  od
 • Muflon & gomoljnice

  Hrbet muflona, pastinakov pire, fermentirano korenje, peteršiljeva korenina ožgana v big green eggu, vložene bezgove jagode in muflonova omaka. Ko zunaj ni več sonca, si poželiš lepo pečeno muflonovo sedlo, v reducirani divjačinski omaki, ki ima v žlici več globine kot slovensko morje 300 m severozahodno od rta Madona v Piranu (najgloblja točka), z majhnim otokom pireja pastinaka in le mini korenjem.

  Galerija okusov, muflon in gomoljnice2
  od
 • Kava & črni ribez

  Kavni creme brulee, na krožniku sorbet črnega ribeza, gel vanilije in drobljenec čokolade. 

  Galerija okusov, kava in črni ribez2
  od
 • Praline

  Žele bonbon z luštrekom v kombinaciji s citronskim sladkorjem in kislico. Na žlici je čokoladna pralina polnjena z yuzom in karamelo. Čokoladni truffle z malino. V epruveti jabolčna kombucha. Konec kot začetek!

  Galerija okusov, petit fours1
  od
 • Vinska spremljava

  Pozdravi: šampanjec Deutz Rose. Pečeni melancan: Chardonnay Vajgen 2017, Dveri-Pax. Jeseter in topinambur: 2018, Santorini. Koruzna štručka: Vistamare, 2020, Ca’ Marcanda, Gaja. Buča in postrv: Riesling Bockstein, 2017, Nik Weiss. Sivček in krškopoljec: Gorca 2019, Gross. Govedina in rdeče zelje: Modra frankinja 2017, Claus Preisinger. Sataraš in jajce: Uvaia, sivi pinot, 2018, Jakončič. File muflona: Barolo, 2017, Gaja.

  Galerija okusov, vinska spremljava
  od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!