Galerija okusov 2021

  • Galerija

    Mize so tako elegantne s svojim ”marmorjem” in velikostjo, da ne potrebujejo posebnih pogrinjkov. Zadošča majhen podstavek za žlico. Tudi pribor je izbran in vrhunski. Všeč nam je velikost (majhnost). Zelo dobro, ker je pri vsakem hodu zraven tudi žlica.

    Galerija okusov, jedilnica
    od
  • Pozdrav

    Chefov pozdrav kot se šika … Naredi vtis, hkrati je vsaka posamezna jed majhna kuharska mojstrovina (za 4 srčke!). Dober je tudi vrstni red, ker se ravna po slanosti. 

    Galerija okusov, pozdrav6
    od
  • Pozdrav

    Pate ajdove kaše v ajdovih kokicah, na vrhu soljena sliva in ajdov cvet. Radovednost je vzburjena!

    Galerija okusov, pozdrav5
    od
  • Pozdrav

    Na žlici ocvrta mesna kroglica, krema iz hrena in spodaj peteršiljev gel. Sveža jesen.

    Galerija okusov, pozdrav4
    od
  • Pozdrav

    Ocvrto wonton testo polnjeno s tatarjem soljene rdeče pese, peteršiljeva majoneza, na vrhu cvet kapre in okisana čebula. Finomehanika! S takšnimi izdelki se hvalijo najboljši.

    Galerija okusov, pozdrav2
    od
  • Pozdrav

    V epruveti čaj z luštrekom. Uspešen sklep menija pozdrava.

    Galerija okusov, pozdrav1
    od
  • Meni

    Galerija ”zahteva”, da se ji gost prepusti, zato mu ponuja le meni, pri katerem si izbere želeno dolžino.

    Galerija okusov, miza, pogrinjek
    od
  • Jajčevec & mleko

    Pečeni melancan, miso majoneza, vloženi bezgovi cvetovi, pekani, olivno olje s česnom, listi ognjičevega cveta, pri mizi so dolili ”čez noč pečeno mleko”. Jajčevec ima zelo dobro konsistenco, tudi spremljava se z njim dobro ujema. V dobrem razpoloženju pričakuješ nadaljevanje.

    Galerija okusov, jajčevec in mleko1
    od
  • Jeseter & topinambur

    Marinirani jeseter v kombinaciji s topinamburjem (pire pečenega topinamburja, prah ožganega topinamburja, fermentiran topinambur), drobnjakovo olje in olje iz črne kumine, jesetrov kaviar, pri mizi dolita jesetrova juha. Jeseter ima čvrstost in ugriz, hkrati je mehek in ribje-sočen. Mariniranost ne zmoti okusa, temveč pomaga strukturi.

    Galerija okusov, jeseter in topinambur1
    od
  • Žemlja & maslo

    Sveže (do)pečena koruzna štručka in spenjeno maslo z dodatkom kostnega mozga, čips iz polente. V medhodu, kar je drugje v pogrinjku, sprememba vrstnega reda, ki poživi dogajanje. Kje je kruh, se vsi sprašujejo … Maslo bi naj bilo slano, a je slan dejansko koruzni grizek. Učinek nastopi, ko to pogruntaš.

    Galerija okusov, koruzna žemlja in maslo2
    od
  • Buča & postrv

    Postrv, ki jo ”sami dimimo v senu”, dimljena botarga postrvi, pire buče hokaido, fermentirana buča maslenka, tamarindova omaka, olje mlade čebule, cvetovi boreča. Prvo toplo jed predstavi chef osebno, ki to naredi odločno in ponosno.

    Galerija okusov, buča in postrv2
    od
  • Sivček & krškopoljec

    Vrat zorjenega krškopoljca, suho zorjen 3 mesece, s kmetije Žgajner, krema sivčka, ocvrtek sivčka na varianto falafla, demi glace iz svinjskih kosti, pod vratom vitlof pečen v big green eggu in začinjen z gorčico. Vesel si avtohtone slovenske zgodbe prašiča in fižola (tradicija, poreklo), še bolj pa dolge zorjenosti mesa in izvedbe sivčka (matevž in falafel, zrnje in strok).

    Galerija okusov, sivček in krškopoljec2
    od
  • Sorbet

    Sorbet rakitovca, sečuanski poper, meringa, liofiliziran jogurt. Sorbet iz rakitovca je med prvimi tremi sorbeti, ki najlepše umirijo brbončice v naših top gostilnah! Vitamin C, ki ga jagode rakitovca vsebujejo v izobilju, je sicer sinonim za zimskega zdravnika, a s svojo svežino in kislino je to pravi balzam na rano po redukcijah.

    Galerija okusov, sorbet2
    od
  • Sataraš & jajce

    Krema sataraša, poširano jajce, drobtine črnih oliv, drobtine kislega kruha, popražena čebula, zeliščno olje iz stebla paradižnika. Zdaj ti je jasno, zakaj že prej ni bilo nič zelenjave in zakaj je krškopoljec bil tako hitro.

    Galerija okusov, sataraš in jajce3
    od
  • Muflon & gomoljnice

    Hrbet muflona, pastinakov pire, fermentirano korenje, peteršiljeva korenina ožgana v big green eggu, vložene bezgove jagode in muflonova omaka. Ko zunaj ni več sonca, si poželiš lepo pečeno muflonovo sedlo, v reducirani divjačinski omaki, ki ima v žlici več globine kot slovensko morje 300 m severozahodno od rta Madona v Piranu (najgloblja točka), z majhnim otokom pireja pastinaka in le mini korenjem.

    Galerija okusov, muflon in gomoljnice2
    od
  • Kava & črni ribez

    Kavni creme brulee, na krožniku sorbet črnega ribeza, gel vanilije in drobljenec čokolade. 

    Galerija okusov, kava in črni ribez2
    od
  • Praline

    Žele bonbon z luštrekom v kombinaciji s citronskim sladkorjem in kislico. Na žlici je čokoladna pralina polnjena z yuzom in karamelo. Čokoladni truffle z malino. V epruveti jabolčna kombucha. Konec kot začetek!

    Galerija okusov, petit fours1
    od
  • Vinska spremljava

    Pozdravi: šampanjec Deutz Rose. Pečeni melancan: Chardonnay Vajgen 2017, Dveri-Pax. Jeseter in topinambur: 2018, Santorini. Koruzna štručka: Vistamare, 2020, Ca’ Marcanda, Gaja. Buča in postrv: Riesling Bockstein, 2017, Nik Weiss. Sivček in krškopoljec: Gorca 2019, Gross. Govedina in rdeče zelje: Modra frankinja 2017, Claus Preisinger. Sataraš in jajce: Uvaia, sivi pinot, 2018, Jakončič. File muflona: Barolo, 2017, Gaja.

    Galerija okusov, vinska spremljava
    od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!