Da se o njej govori, je dnevna ponudba na tabli. Za kosilo, na primer, krompirjev štrudelj z ocvirki, testenine z brokolijem in lešniki, rižota s kvinojo, špinačo in papriko, svinjska pečenka (za 9,90 evra) s kislim zeljem in krompirjem.
Zvečer pa se pogovarja ob meniju presenečenja, pri katerem lahko izbereš le število hodov, tri, štiri ali pet, vsak je po deset (evrov).
geruechtekueche tabla kosilo
od
Avtor slike: UME
Naravna vina
Hrana je, torej, le sezonska in lokalna, vina pa so temu primerno le naravna. Bio, biodinamično, oranžno? ”Le vino, ki me navdušuje,” pravi chef, ki ima iz Slovenije sicer le Dveri Pax (peneči chardonnay), a pozna in rad pije številne ”divje”, od Acija Urbajsa preko Burje vse do Joška Gravnerja. Morda bodo kdaj tudi na karti, ki se zato spreminja.
geruechtekueche šank
od
Avtor slike: UME
Pogrinjek
Pogrinjek je za 3 evre, za kar dobiš na preprosto mizo v preprosti gostilni prtiček iz blaga, tradicionalno odličen štajerski rženi kruh in masleni namaz.
geruechtekueche maslo
od
Avtor slike: UME
Jajce
Beljak ”enournega jajca” je sicer premalo zakrknil in holandska omaka je bila preveč sramežljiva, toda pomembna je bila zimska kombinacija listnatega ohrovta in ”kaviarja” iz zelene alge.
geruechtekueche jajce ohrovt
od
Avtor slike: UME
Rdeča pesa
Bistvo Wankerlove kuhinje je izpovedala pečena rdeča pesa. Na omaki čebulnega pireja in pesnega soka je dolgo pečena dobila hitro opečeno spremljavo kokošje drobovine, jetrc in srčkov.
geruechtekueche rdeča pesa jetra želodčki
od
Avtor slike: UME
Koren krebuljice
Kakšen steak neki, boljše je goveje pleče, če je dovolj počasi in nežno dušeno, da se je za posladkat, s korenom krebuljice v modnem pireju zelene. Tri sestavine, naravna omaka, meso, ker pač mora biti, a bistvo je bilo iz zemlje.
geruechtekueche goveje pleče
od
Avtor slike: UME
Cheesecake
Cheesecake je moderen, Gerüchteküche pa to ni, čeprav se chef ne more upreti skušnjavi. Učinek dosega s preprostostjo in spretnostjo, zato je sirov kolač iskren in enostaven. Zmanjkalo je sicer zimsko-sadne ideje, zato je priskočilo na pomoč odmrznjeno jagodičevje, toda čokoladni sladoled je bil chefovski. Poplaknil ga je domači tropinovec z bezgom in dišečo perlo.
geruechtekueche cheesecake
od
Avtor slike: UME
1 srček
Govorice. Pri nas bi rekli jezikova župa … A to niso jedi, o katerih se govori, temveč je to hrana, ob kateri se kramlja! Wankerl je v kuhinji sam in zato se mu ni potrebno prilagajati. Jedi so preproste in enostavne, toda iskrene in dobre, sem ne prihajaš ocenjevat, temveč jest, zato tukaj ne opravljaš, temveč se pogovarjaš.
Spletno mesto uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spremljanja statistike obiska.Sprejmi
Piškotki
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.