Gostilna pri Kmetec 2019

 • Grad

  Kmetec, ki je še višji od svojega starega soseda, ima vsekakor zanimivo lokacijo. Na ostrem ovinku in navpični skali je bila res tlaka zložiti toliko kamenja, da je zunaj obzidje bolj strmo od domovanja celjskih grofov.

  kmetec19 zgradba
  od
  Avtor slike: UME
 • Tlačan

  Spodaj, globoko, toda s takšnim pogledom, da jo objemaš, Savinja enako počne s starim Celjem, nad katerim, nasproti Starega gradu, kot orlovo gnezdo na visoki skali bedi kamnita hiša s tlačanom pred vrati.

  kmetec19 vhod
  od
  Avtor slike: UME
 • Jedilnica

  Pri Kmetec je bila včasih le ”klasika”, odkar pa je bil mladi chef v uku pri najboljših slovenskih kuharskih mojstrih, to niso več ”tlačanske”, temveč ”gosposke” jedi. A to tako, da je ambient kot v planinski koči, chefova dobrodošlica pa ima več hodov, da ima goveja juha še vedno zlata očesa, zato pa je v česnovi ocvrt kanelon polnjen z žabjimi kraki, da je to domača gostilna, ker nakupuje na okoliških kmetijah, sama pa mesi, gnete, polni in peče, zato je v hišnem raviolu cel gozd.

  kmetec19 jedilnica
  od
  Avtor slike: UME
 • Pozdrav

  Na veji žrebičkova budjola in želodec iz Logarske doline, na dili Podpečanov sir z orehi in domača salama, v jajčni lupini pa krema telečjih jetrc, koruza trdinka in krompirjeva krema s tartufi. Zelo ambiciozno in zelo dobro. Zahteva veliko prostora na mizi, a zato naredi vtis!Pozdrav za 2 srčka!

  kmetec19 pozdrav amuse
  od
  Avtor slike: UME
 • Kruh

  Domači kruh s koruzno moko je svež in dober. Olivno olje je Jenko cuvee, zelo sveže in dobro.

  kmetec19 kruh
  od
  Avtor slike: UME
 • Jedilni list

  Na (usnjenem) jedilnem listu je jasna nova Kmetčeva usmeritev: meniji, opoldan kosilo, zvečer chefova degustacija. A la carte jedi je zato malo oziroma so to jedi iz obeh menijev. Dodatno je tako praktično le hišna klasika, kot spomin na nekdanje čase in brez katere ne gre: plošča, zrezek, postrv, lignji.

  pri kmetec miza jedilni list
  od
  Avtor slike: UME
 • Dimljena postrv

  Toplo dimljen file postrvi, koromačeva solata s koprom, majoneza z olivnim oljem, čips buče, postrvje ikre, mikrozelenje, olje z limono (Jenko), jabolko. Oblikovno dovršeno, teksturno atraktivno, dobro ujemanje okusov. A boljše (bo), če bo file le hladno dimljen.

  kmetec19 dimljena postrv
  od
  Avtor slike: UME
 • Česnova juha

  V krožniku krompirjeva krema s tartufato, ocvrta zelena, kanelon z žabjimi kraki, drobnjak, dekoracija cvetovi begonije Zmajeva krila. Nato je natakar v krožnik dolil česnovo juho. Atraktivno in tudi dobro! Kar nekaj je česnovih juh pri nas, toda ta je nekaj posebnega.

  kmetec19 česnova juha
  od
  Avtor slike: UME
 • Raviol

  Hišna testenina, velik raviol, polnjen z lešniki, jurčki in lisičkami, ocvrta zelena, mikrozelenje, cvetovi, na kremi Podpečanovega sira. Po vrhu dodatno potresene sotirane lisičke in pokapljano z malo bučnega olja. Servirano v keramični skodeli Plevnik. Domače testenine, domača jajca, sveže gobe, lokalni sir, chefovska izvedba. Hišna, prepoznavna jed! Že za 2 srčka.

  kmetec19 raviol lisičke
  od
  Avtor slike: UME
 • Postrv

  Polovica velike postrvi, na zeleni leči s koprcom in kremasto omako, zraven polenta s sirom. Postrv je sveža in lokalna, je jed iz menija za kosilo ”dvignil” natakar.

  kmetec19 postrv leča
  od
  Avtor slike: UME
 • Svinjski medaljoni

  Prav tako iz menija za kosilo. Meso pripravljeno sous vide, dve uri in pol na 68 stopinjah, zraven korenje, peteršilj, v mreno zavita limona, polenta z zorjenim sirom in parmezanom, domači štruklji, z domačo skuto, kruhov kipnik z jurčki, dimljen grahov pire. Veliko vsega, kuharsko korektno in spretno, zaradi sestavin všečno, zaradi priprave sodobno, zaradi prilog tradicionalno/slovensko. 

  kmetec19 svinjski medaljoni
  od
  Avtor slike: UME
 • Palačinka

  Gratinirana palačinka s skuto in suhimi slivami, vanilijeva angleška krema, mousse bele čokolade, limonov sladoled. Hišna sladica, ki se je zaradi imena ali ustrašiš (gostilniška klasika) ali veseliš (velika porcija z veliko smetane), zato si presenečen. Primerna sladica novega Kmetca, ker poudari novo smer, chefovsko izvedbo znanih jedi.

  kmetec19 palačinka
  od
  Avtor slike: UME
 • Jabolčna pita

  Jabolčna pita, vanilijev sladoled, drobljenec koruzne moke in mandljevih lističev. Nadomešča gostilniško klasiko (štrudelj).

  kmetec19 jabolčna pita
  od
  Avtor slike: UME
 • Ocena: 1 srček in chef na dobri poti

  Nova kuhinja v Kmetcu ima sicer ambicije celo za dva srčka, toda še pred štirimi leti je bil “stari” Kmetec kar tri ocene nižje, zato je za zdaj najbolj pomembno, da se je kuharsko veliko spremenilo. Če smo takrat zaznali šele ”pridih kuharske spretnosti”, smo jo sedaj lahko okušali v prav vseh jedeh. Kuharski nivo je pri Kmetcu zrasel, o tem ni dvoma, oziroma, kar je bilo prej le v zametkih, je sedaj pridobilo znanje, izkušnje in samozavest. Ker z novo ponudbo vabi goste iz Celja, z avtoceste, iz zdravilišča in tudi širše, da se bodo sem gor pripeljali prav zaradi Kmetca, zanje glavna atrakcija ne bo več ”orlovo gnezdo”, temveč mladi chef Danijel.

  kmetec19 chef danijel kmetec
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!