Gostilna Resje je gostilna s chefom, ki kuha izvirno in srčno hkrati, zato so njegove jedi nove, toda z znanimi, a poudarjenimi bohinjskimi okusi.
Godec pozna tehnike, kot jih danes že mnogi, nima vseh modernih kuhinjskih naprav, ki jih imajo danes že mnogi, uporablja spretnost, trike, ideje kot oni, tudi on ima napake in tudi v Resju gre za to, da prideš lačen, greš pa sit, toda vseeno je dobro, da takšnih chefov in takšnih gostiln ni ob vsaki vijugavi cesti. Ker potem to ne bi bilo več takšno presenečenje!
Gostilna Resje, Jože Godec2
od
Dobrodošli
To je preprosta gostilna, s planinskimi slikami na steni in domačini za šankom. To je 14 sob za 40 popotnikov, ki jim ni predaleč do Bohinja in poznajo pot čez Soriško planino.
Gostilna Resje
od
❤️❤️
Slovenske ceste imajo veliko naravnih lepot in zavitih ovinkov, ki vedno zapeljejo še okrog lepih jezer, a gremo še raje na pot, ker vsaka vijugava cesta prej ali slej najde razlog za postanek v majhni vasi z lepim zvonikom in dobro domačo gostilno. V Nemškem Rovtu ni nič drugače, ker je le domače in bohinjsko, a tudi povsem drugače, ker je Jožetovo, zato se pripravite na presenečenje.
V Nemški Rovt se gre čez hrib iz Bohinja na dobrojedsko ”kosilce”, chefov meni bohinjskih okusov, zorjeno postrv v kamilični juhi, skutne njoke z orehi, lešniki in postrvjo botargo, raviole z bohinjsko govedino, jagnječje zarebrnice s pečenim vitlofom, grahovo ali polentino tortico. Predvsem pa zato, da vas chef Jože tako prijetno preseneti, kot vas je doslej po takšnih ovinkih le malo kdo!
Gostilna Resje, dobrodošlica
od
Pozdrav
Mousse kozjega sira, rdeča pesa, ajdova kaša, peteršiljevo olje, mikro zelenje ostrige. Kombinacija sestavin je (lahko) lokalna, okus, ki ga takšna kombinacija prepoznavnega kozjega sira, globine rdeče pese, teksturnega okusa ajdove kaše in začimbnosti olja, ob presenečenju ”ostrige”, ustvari, pa je prijeten. Sporočilo: tukaj bo dobro!
Gostilna Resje, pozdrav
od
Marinirana postrv
Postrvji karpačo, postrvji kaviar, limonova granita, kumara, med, olivno olje, kreša. Občutno več od običajnega karpača. Kar je povedal pozdrav, da je v ustih še več kot je sprva videti, se nadaljuje. Kljub novim krožnikom je videti gmota, ki pa se okusi prefinjeno. Surova lokalna postrv brez poškodb zdrži napade chefovih idej, ki se izkažejo za drzno-uspešne. Limonova granita je poletni blagoslov, tudi s pomočjo kumare.
Gostilna Resje, postrvji karpačo, limeta, kumara2
od
Zorjena postrv
Zorjena Zupanova postrv, marinirana rdeča čebula, grahova krema, na dnu kamilična juha. Kot gravlaks, zato je boljše od dimljenja in tudi tukaj je blagoslov – kombinacija graha ter kamilic.
Gostilna Resje, zorjena postrv in grah2
od
Bohinjski ravioli
Ravioli polnjeni z bohinjsko govedino, tartufova krema, tartufi, slanina, prepeličje jajce. Zakaj ravioli, pa še s tartufi, se sicer vprašaš, a le na začetku. Saj so ravioli bolj podobni velikim žlikrofom, saj je nadev bohinjsko-krepek, saj so tartufi poletni in se ujemajo s slanino in jajcem. Robustna jed, malo okorna, toda če si bil čez dan dovolj aktiven, si je zvečer ravno zato vesel.
Gostilna Resje, ravioli z govedino, tartufi2
od
Skutni njoki
Skutni njoki, orehi in lešniki, postrvja botarga, pesto plevela. Pravzaprav vsaka jed ne dovoli dvoma, da je za 2 srčka, pa čeprav ni videti tako … Takšni njoki so sicer krepki in sipki, toda saj so na planinskem zraku, kjer (jim) nikoli ni prevroče. Seveda, omaka, četudi bolj pena, bi jim pomagala, tudi botarga postrvi se komaj čuti in vidi, vseeno pa je s plevelom že znani, na vsakem chefovem krožniku obvezni, blagoslov. Tudi te njoke si zapomniš!
Jagnječja zarebrnica, pečeni vitlof, pečen krompir s kislo smetano, mesna omaka, ocvrt jagenjčkov file v tempuri. Pohvale vitlofu, ki nadgradi sočne in pravilno pečene zarebrnice! Zaradi vitlofa znova z blagoslovom, ki ostane v spominu (nadokus). Kar pozabiš na file, ki se mu tempura prehitro zmehča, raje v chefovsko omako, ki se dobro preliva s smetano, potunkaš zapečen hasselback krompir.
Gostilna Resje, jagnje, vitlof, krompir2
od
Sulec
Sulec, polenta, ožgana cvetača, ribja omaka, lešniki. Kombiniranje sestavin smo že pohvalili in tukaj je še poudarjeno. Cvetača in lešniki so znano-zaljubljen par, ki ga ima veliki brat postrvi rad.
Gostilna Resje, sulc, polenta, cvetača2
od
Grahova tortica
Grahov biskvit, grahova krema, limonov gel, limonov sladoled, meringa. Kratko in jedrnato: odlična zelenjavna sladica. Zato, ker so sestavine s tvorjenjem nasprotij, ki se složno združijo, spet uspešno kombinirane, blagoslov pa predstavlja grahov izbor v coni sladkanja.
Gostilna Resje, grahova tortica2
od
Bezgova krema
Bezgova krema, vanilja, biskvit iz beljakov, jagodičevje, sveža meta, piščančje jabolko (stara sorta, ker je samo še nekaj dreves na bohinjskem koncu, je uvoženi kompot upravičen). Moderna sladica, ki pa se ne zadovolji le z ”nametanimi” teksturami, temveč jihz barvami in oblikami kombinira do zadovoljne všečnosti.
Gostilna Resje, bezgova krema, biskvit iz beljakov, sadje1
od
Vinska spremljava
Vinska ponudba Resja (52 etiket na karti, od tega kar 48 vin na kozarec) je tudi za 2 srčka, saj se iz nje da primerno izbrati. To ni copy-paste vinski list, temveč je na njem dovolj presenečenj, da se družijo s presenečenji ob jedeh.
Pozdrav: penina Rose zero, Reya; zorjena postrv: Goli breg, 2018, Fedora (rebula, malvazija, laški rizling, zelen), dovolj zorjena za zorjeno; skutni njoki: Malvazija Ivanka, 2018, UOU, resna maceracija za ”macerirane” njoke; ravioli: Rebula, 2016, Klinec, grenkoba vina in sladkoba tartufov, oboje na prijeten način; sulec: Bio rdeče, 2016, Gordia; ne po pravilih združevanja, a saj tudi vino ni običajno; jagnječja zarebrnica: Grjanc, 2018, UOU, ne z vinom ni nič narobe, le všečno ni, a ravno zato ni spremljava, temveč dodatek (jedi).
Spletno mesto uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spremljanja statistike obiska.Sprejmi
Piškotki
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.