Gostilnica Ruj

 • Chef in chefinja

  Poskusiti vse, kar ponujata Vildana in Peter Patajac, zahteva veliko obiskov, saj je potrebno poskusiti vse kraške jedi, ki so stare in nove v eni osebi, pristne in ustvarjalne v istem hodu, lokalne in chefovske na vsakem krožniku.

  ruj peter in vildana patajac
  od
  Avtor slike: UME
 • Domača gostilna

  Ob starem šanku je še miza za domačine, v medprostoru je razstava vin, ki jih še niste pili, in ozimnice, ki jo boste odnesli domov, v jedilnici pa je tako malo miz, da ni čudnega, da se gospodar z vsakim gostom temeljito pogovori.

  Ruj - ambient
  od
 • Gostilnica ob cesti

  Gostilnica je tako majhna in tako v zelenju, da se, čeprav ob cesti, komaj vidi. A se jo zato toliko bolj splača poiskati.

  Ruj - zunaj
  od
 • Kopunova pašteta

  Pašteta iz jetrc, ki so od kopuna! Diši po Krasu, ker med tistim rujem in bodičastim grmovjem na skopih zaplatah teranovo črne zemlje med kamenjem Patajčevi vsako leto vzredijo stotnijo kopunov. Da je še boljša, so ob divjem kopru na njej tudi bučna semena in pod njo bučno olje.

  Ruj - kopunova pašteta
  od
  Avtor slike: UME
 • Domača ribja konzerva

  Tuna in mečarica sta doma vloženi, v steklene kozarce in veliko olivnega ter malo sončničnega olja, s šalotkami, olivami, artičokami, kraškimi zelišči in dosti mete. Krompirjeva solata je s sušenimi paradižniki in veliko peteršilja.

  ruj tuna konzerva
  od
 • Grah in žličniki

  Ob zdrobovih žličnikih na grahovem pireju je tudi panceta, tako špehasta ob tako vitkem, tako začinjena, tudi s papriko, ob tako nežnem.

  Ruj - zdrobov žličnik
  od
  Avtor slike: UME
 • Polži in polenta

  Na koruzi s cvetovi čemaža in špinačo so travniški polži, ki jim v omaki, da se ob srebanju in cmokanju še mastiš, družbo dela kraška panceta.

  ruj polenta polži
  od
  Avtor slike: UME
 • Račja prsa in marmelada

  Če so vam (bili) všeč Patajčevi kraški tapasi v TaBaru ob Ljubljanici, kako vam bodo šele dimljene račje prsi s pomarančno marmelado ob Dutovljah. Ob njih so vršički belušne cikorije, ki slanosti, sladkosti in kislosti dodajajo še prijetnost grenkobe.

  ruj racča prsa
  od
  Avtor slike: UME
 • Pujs v stolpič

  Če pujs dobro je in veliko skače, ima hrbet tako marmoriran, da je po nekaj urah vroče vodne kopeli prerojeno mehek in sočen. Takšnega Vildana Patajac, ki v kuhinji v dejanja spreminja, kar mož med mizami obljublja, tanko zreže in složi s karamelizirano čebulo in pinjolami v stolpič, ki bo eden najboljših ”steakov” kar ste jih jedli.

  Ruj - kare pujsa
  od
  Avtor slike: UME
 • Ražnjič domačih klobas

  Rujeve domače klobase so mini, zato so na nabodalu in na mladi čebuli, z gorčičnimi semeni in kremo rumene paprike. Njihova posebnost je razumevajoči mesar, ker pusti, da mu Patajac pripravi česen. Ta ga počasi praži v olju, s čimer pujsu pri jedi pusti glavno besedo.

  Ruj - klobase
  od
  Avtor slike: UME
 • Kopunovo bedro

  A najboljši je bil kopun, pa čeprav ga je bilo le za bedro. Toda najboljše doslej! Zagotovo tudi zaradi jabolčne redukcije, ki je naredila iz rdečega vina takšno želatinasto omako, da so Francozi pozabili na telečji fond, Japonci pa na ribjo omako.

  Ruj - kopun
  od
  Avtor slike: UME
 • Millefoglie

  Tisoč hrustljavih listov (millefoglie) z vanilijevo kremo, tankih in lahkih kot dih, na vrhu medeno hrskajočih, vmes pa kot rabarbara kislih in kot hruška sladkih.

  Ruj - millefoglie
  od
  Avtor slike: UME
 • Vrtnica v torti

  Bela in temna čokolada, skuta in vrtnice. Če kdo še zmore.

  ruj torta vrtnice
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!