Gruber na Rebenhofu

 • Thomas Gruber

  Thomas Gruber (v sredini) je dobil priložnost, ki je ni mogel izpustiti. Svojo gostilno v Porečah ob Vrbskem jezeru je prodal Kitajcem, sam pa odšel v Vrbo, za chefa v restavraciji Schlossstern v Falkensteinerjevem Schlosshotelu Velden. Jesenski vikend je izkoristil za obisk južno-štajerske vinske ceste, kjer je na Rebenhofu tri dni kuhal za eno omizje.

  rebenhof thomas gruber
  od
  Avtor slike: UME
 • Omizje

  Dolga miza, visoki oboki, starodavna dvorana z zavitimi okroglimi stopnicami, idealno prizorišče za kulinarično omizje, vrhunskega chefa in značajska vina.

  rebenhof omizje
  od
  Avtor slike: UME
 • Cmok

  Zunaj kitajsko, v notranjosti po domače. Svinjska glava dolgo in počasi kuhana ter natrgana za nadev, in vzhajani cmok za objem, v hoisinovi omaki, ki pa ji je značilno rdečkasto barvo dala rdeča pesa.

  rebenhof thomas gruber soparjen cmok svinjska glava rdeča pesa
  od
  Avtor slike: UME
 • Zlatovščica

  Zlatovščica iz lastnega ribnika, rahlo dimljena, s ponzu omako, a brez sojine, z brinovimi jagodami, kaviarjem zlatovščice in svežo kumaro. Kislost, ki te naredi radovednega.

  rebenhof thomas gruber zlatovščica kumara ponzu kaviar
  od
  Avtor slike: UME
 • Vrtnica

  Vrtnica z Vrbskega jezera … V cvet zvita rdeča pesa, z listi vrtnice, pinjenec, bezgov kis in miso pasta. Tuji zgledi, domače sestavine, vrhunska izvedba in kuhanje z domišljijo. Čestitke za kompleksno preprostost!

  rebenhof thomas gruber rdeča pesa volovsko srce pinjenec
  od
  Avtor slike: UME
 • Srna

  Srnin tatar, volčje jabolko, koruza, vložene lisičke, zraven pa kreker iz mešanih semen. Prava spremljava gosposkemu sauvignonu, sauvignon blanc, Herrenberg, 2014.

  rebenhof thomas gruber srnin tartar
  od
  Avtor slike: UME
 • Klobasa

  Domača chorizo klobasa iz svinjskega vratu z doma dimljeno papriko. Pujs je zrasel na sirarski kmetiji, zato se je mastil s sirotko, in zato jo je chef dodal omaki. Dirigirala sta koromač v okusu klobase in zelena majoneza na njeni koži.

  rebenhof thomas gruber chorizzo
  od
  Avtor slike: UME
 • Jeroboam

  To je še pospešilo žejo, zato je bila steklenica, Bergwein, sauvignon, morillon, renski rizling, 2012, temu primerno velika, jeroboam, dvojni magnum.

  rebenhof sauvignon jeroboam
  od
  Avtor slike: UME
 • Jagnjetina

  Jagnječji vrat, sous vide, tri vrste topinamburja (pire, surove rezine, okisani čips), nakockani jurčki, naravna omaka. Herrenberg 500, 2013, sauvignon, morillon in renski rizling, pletena preša, zorjeno v hrastu.

  rebenhof thomas gruber jagnjetina topinambur jurčki
  od
  Avtor slike: UME
 • Polenta

  Kavna krema, popcorn sladoled, kokice s karamelo, polentina krema in na vrhu še čipka iz koruznih žgancev. Quercus 328, 2015.

  rebenhof thomas gruber sladica polenta kava
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!