Hotel Steiner, Obertauern
-
Hotelska večerja
Na hotelsko večerjo po celodnevni smuki, med katero je do hotela Steiner in njegovih popoldanskih prigrizkov le zavoj s smučmi, vabijo trije ”meniji za uživanje”, regionalni, alpski in veganski. V vsakem od šestih hodov so izpostavljeni dobavitelji; v solatnem bifeju bučno olje iz okolice Gradca, pri pokrovači ocvirki iz lokalne mesnice, pri trski grah z gradiščanskih polj, pri veganski riževi juhi ekološki tofu, pri regionalni predjedi kozji sir s Solnograškega, pri fileju alpska govedina iz Zgornje Avstrije …
Hotel Steiner Aussenansicht Fotocredit HeldentheaterodAvtor slike: Fotocredit Heldentheater -
Ocvirki
Jakobova pokrovača z ocvirki, rdečo peso in blitvo. Miniaturno, teksturno, moderno, toda zato se ti za razvajanje fine dininga ni potrebno premakniti iz hotela in s snega. Pa še Jakobinka je vesela ocvirka.
Hotel Steiner, Obertauern, jakobinka in ocvirkiod -
Solata
Pena kozjega sira, limonovo olje, solatni srček z balzamičnimi biseri. Čeprav se začne z bogatim solatnim bifejem, takšen veganski uvod razveseli tudi mesojedce.
Hotel Steiner, Obertauern, kozji sir, solataod -
Planinska juha
Za regionalni okus poskrbi juha iz planinskega sira, ki se za boljšo prebavo noče odpovedati zdravilnosti kumine.
Hotel Steiner, Obertauern, sirova juhaod -
Veganska juha
Veganska zelenjavna juha je dobra konkurenca ”nedeljski” goveji.
Hotel Steiner, Obertauern, veganska zelenjavna juhaod -
Trska
Ker je zimska trska všečno ocvrta in krepko podprta z rahlo-kečo in ribje-podprto provansalsko omako rouille, je njena spremljava športno-lahka, da po glavni jedi ostane še nekaj prostora za sirov in sladki bife … Grahov ragu je ”olajšan” s sladko grenkobo sočnosti grenivke.
Hotel Steiner, Obertauern, ocvrta polenovkaod -
File
Rožnato pečen goveji file v konjakovi omaki, s cvetačo in krompirjevim restijem je nagrada za vsaj dvajset smučarskih kilometrov. Še dobro, da je bil divji Gamsleiten 2 (še) zaprt.
Hotel Steiner, Obertauern, goveji fileod -
Tonka
Tonkin creme brulee s sorbetom rdečih pomaranč. Kaj še ostane ”velikim”?!
Hotel Steiner, Obertauern, creme bruleeod -
Siri
”Hotelski” izbor (avstrijskih, italijanskih in francoskih) sirov (na sliki je zmanjkalo prostora za prav toliko sadnih čatnijev in zelenjavnih marmelad), da ostaneš – odprtih ust.
Hotel Steiner, Obertauern, siriod -
Omleta
Kulinarični kritik začne že za zajtrk … Ta jajčna omleta s svojo penasto prijaznostjo kar kliče na sneg.
Hotel Steiner, Obertauern, zajtrk, omletaod -
Malica
Odločitev ni lahka. Katero smučarsko kočo izbrati za kosilo, če pa je dva zavoja več do hotela za malico ”knedlov” party? Krompirjev cmok z ocvirki, sirov potlačeni kaspress cmok in špinačni kruhov knedl, v gobovi omaki.
Hotel Steiner, Obertauern, malica, knedliod -
Vino
Vinski izbor v hotelu na snegu je kot v dobro založenem vinskem baru v mestu. Vina, avstrijska in francoska, po sortah in stilih, tudi ljubiteljski avstrijskih naravnih vin ne ostanejo žejni, someljejsko svetovanje in vinske posebnosti za najbolj radovedne iz gospodarjeve zakladnice.
Hotel Steiner, Obertauern, vino, Preisingerod