JRE Black White večerja
-
Novi člani
Novi člani slovenskega JRE s predsednico (od leve):
Luka Gmajner, Marko Magajne in Boštja Puhar iz Galerije okusov;
JRE celje novi člani marcela
Grega Repovž iz Gostilne Repovž;
Marcela Klofutar, predsednica slovenskega JRE (Vila Podvin);
Luka Košir iz Gostišča Grič;
David Vračko iz Restavracije Mak.odAvtor slike: UME -
Združenje JRE
JRE deluje v 15 državah in združuje lastnike in chefe 330 restavracij, ki imajo skupno 165 Michelinovih zvezdic. Slovenski JRE ima 16 članov – restavracij:
Uroš Štefelin in Marcela Klofutar (Vila Podvin, Radovljica)
JRE celje skupinska
Uroš Fakuč (DAM restavracija, Nova Gorica)
Jure Tomič (Ošterija Debeluh, Brežice)
Tomaž Kavčič (Gostilna Pri Lojzetu, Zemono)
Ana Roš in Valter Kramar (Hiša Franko, Staro Selo pri Kobaridu)
Tanja in Damir Pintarič (Gostilna Rajh, Bakovci)
Tadej Gašparin (Restavracija Pikol, Nova Gorica)
Ksenija in Martin Mahorčič (Gostilna Mahorčič, Rodik)
Boštjan Rakar (Gostilna Rakar, Gorenje Ponikve)
Marko Pavčnik (Pavus – grad Tabor, Laško)
Janko Franetič in Tomaž Bevčič (Rizibizi, Portorož)
Urh Kapelar in Ana Justin (Skipass restavracija, Kranjska Gora)
David Vračko (Restavracija Mak, Maribor)
Gašper Puhan (Galerija okusov, Novo Celje)
Luka Košir (Gostišče Grič, Horjul)
Sabina in Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž)odAvtor slike: UME -
Goriški tartufi
Uroš Fakuč, DAM: hrustljava polenta z bakalarjem in sušenimi olivami ter tartuf iz skute, zelišč in posušenega sipinega črnila
JRE celje fakučodAvtor slike: UME -
Prekmurska malica
Tanja in Damir Pintarič, Gostilna Rajh: prekajena postrv ocvrta v kruhu s postrvjimi ikrami, slano limono, hrenom, na fermentirani repi s sokom rdeče pese, bučna majoneza in ocvirki
JRE celje rajhodAvtor slike: UME -
Morje in zemlja
Tadej Gasparin, Pikol: med morjem in zemljo iz sipinega črnila, sipa, krema iz gomolja zelene kuhane v mleku, kožica mangalice
JRE celje pikol gasparinodAvtor slike: UME -
Nedeljsko kosilo
Boštjan Rakar, Gostilna Rakar: nedeljsko kosilo pražen krompir ocvrt v olju, zorjena telečja ribica, sladoled iz suhih jurčkov, olje z drobnjakom, vložena rdeča čebula
JRE celje rakarodAvtor slike: UME -
Japonski zgled
Tomaž Bevčič, Rizibizi: brancin, katsuobushi s tartufi, pena iz tartufov, črni sponge, brancin sušen in nato kuhan v ribjem fondu, sveži tartuf
JRE celje rizibizi bevčičodAvtor slike: UME -
Hotel Evropa
Oder za JRE predstavo v črnem in belem je ponudil Eurotasov Hotel Evropa, Celje.
JRE celje hotel evropa mizaodAvtor slike: UME -
Pogrinjek
Chef iz kranjskogorskega Skipassa Urh Kapelar je spekel sveži kruh in v pogrinjku ponudil še sardelno ter zeliščno maslo.
JRE celje kruh mizaodAvtor slike: UME -
David Vračko
David Vračko, Mak: Ingver, losos, ostriga, kumara
JRE celje kuhinja mak
Malvazija Capris, 2016, Vinakoper, Slovenska IstraodAvtor slike: UME -
Luka Košir
Luka Košir, Gostišče Grič: Kaneštrele, cvetača, limona
JRE celje kuhinja chefi
Angel belo, 2016, Batič, Vipavska dolinaodAvtor slike: UME -
Kaneštrele
Luka Košir: ”Vse je z naše kmetije, le iz morja nam drugi ulovijo.”
JRE celje cvetača canestrelle gričodAvtor slike: UME -
Dijaki
Dijakinje in dijaki celjske gostinske šole so ”izpit” pred vrhunskimi slovenskimi chefi opravili z odliko!
JRE celje dijakiodAvtor slike: UME -
Grega Repovž
Grega Repovž, Gostilna Repovž: Piščanec, krompir, zelje, topinambur
JRE celje piščanec delo repovž
Pinot noir Estate, 2016, Tilia, Vipavska dolinaodAvtor slike: UME -
Piščanec
Repovžev piščanec, Repovževo zelje, Repovžev krompir, Repovžev topinambur in vse to pripravljeno po Repovževo.
JRE celje piščanec repovžodAvtor slike: UME -
Jelen
Luka Gmajner in Marko Magajne, Galerija okusov: Jelen, regrat, šalotka
JRE celje jelen galerija
Sixty, 2011, Vinakoper, Slovenska IstraodAvtor slike: UME -
Chefi
V Sloveniji primanjkuje dobrih kuharjev … V kuhinji hotela Evropa jih je bilo med črno-belo večerjo JRE toliko, da je zmanjkalo prostora … Od leve: Luka Košir, Grega Repovž, Marko Magajne, Tomaž Bevčič
JRE celje kuhinja deloodAvtor slike: UME -
Jurčki
Marko Pavčnik, Pavus – grad Tabor: Jurčki, brinove vejice, smreka, črni ribez
JRE celje sladica pavčnik
Traminec Seven Numbers 1, izbor, sladko, 2018, Puklavec family wines, Štajerska SlovenijaodAvtor slike: UME -
Izobraževanje
Sedanji in bodoči člani JRE … Dijaki celjske Srednje šole za gostinstvo in turizem s top slovenskimi chefi in chefinjami
JRE celje skupinska dijakiodAvtor slike: UME -
Petit fours
Drobno pecivo: tepke polnjene z lešniki in čokolado, makroni z bučnim oljem, makroni z vijolico, gianduja, pomarančno oljčno olje, solni cvet, bučno olje in maline
Sestavine za JRE večerjo so zagotovili: Ribogojnica Fonda, Mlekarna Planika, Oljarna Kocbek, Puklavec family wines, Olje Jenko, Vinakoper in Koželj – hiša dobrih vin
JRE celje petit foursodAvtor slike: UME