Laurent-Perrier

 • Laurent-Perrier

  Največja šampanjska hiša v družinski lasti. Od 1950. 30 milijonov steklenic letno. Cuveeji iz 100 različnih osnovnih vin in 700 sodov. Slog: elegantna preprostost; svežina, toda z eleganco in prefinjenostjo.

  schwarzwaldstube laurent perrier steklenice
  od
  Avtor slike: UME
 • La Cuvée Brut

  Laurent-Perrier La Cuvée Brut Magnum, aperitivni šampanjec, svežina, velik delež chardonnaya in dolgo zorenje. Vstop v prepoznavni slog hiše Laurent-Perrier.

  schwarzwaldstube šampanjci laurent perrier
  od
  Avtor slike: UME
 • Blanc de Blancs

  Blanc de Blancs Brut Nature, 100-odstotni chardonnay z najboljših leg Cȏte des Blancs, brez ekspeditivnega likerja, na osnovi dolgoletnih izkušenj, ki jih je še pred ”nature” trendom začel L-P-jev ultra brut. S tatarjem divjega ferskega lososa.

  schwarzwaldstube šampanjci laurent perrier
  od
  Avtor slike: UME
 • Grand Siècle 24

  Grand Siècle par Laurent-Perrier No 24 Robe (Robe je okrasna kovinska obleka za steklenico). Idealnega letnika ni, toda približamo mu se lahko tako, da naredimo assemblage iz treh odličnih letnikov. Dolgo je bila kletarjeva skrivnost, katere letnike je uporabil, dokler ga tržniki niso prepričali v odkritje; iz 11 od 17 grand crus leg; 55 % chardonnay (iz Cȏte des Blancs), 45 % pinoit noir (z leg Montagne de Reims). ”Letnik” No 24 je iz letnikov 2004, 2006 in 2007. Osem let zorenja na kvasovkah. Za najbolj žlahtne jedi, perutnina s tartufi, teletina z mavrahi, romb v delikatni omaki. Pečena jakobova školjka in poširana Gillardeau ostriga z Imperial kaviarjem.

  schwarzwaldstube laurent perrier grande cuvee
  od
  Avtor slike: UME
 • Alexandra 2004

  Alexandra Rosé 2004. Samo takrat, ko sta chardonnay in pinot noir istočasno zrela; med maceracijo modrega pinota mu dodajo 20 odstotkov chardonnaya; nastal kot poročno darilo hčeri Alexandri 1987; od takrat le sedem letnikov. Po pomladi z nevihtami s točo je topel in suh september dal bogat letnik. Zelo nežna lososova barva, zelo fini mehurčki, kompleksna cvetica z marmeladnimi aromami gozdnega sadja, med katere se mešajo arome kandiranih citrusov. Poudarjena mineralnost, suha, mehka tekstura in finale rdečega sadja, za skoraj surova gosja jetra in hrustljavo zapečenega jastoga. Nežno kuhani medaljoni bretonskega jastoga na rižoti.

  schwarzwaldstube šampanjci laurent perrier
  od
  Avtor slike: UME
 • Grand Siècle 22

  Grand Siècle par Laurent-Perrier No 22 Magnum. Najboljše z najboljšim za najboljše; z devetih od 17 grand crus leg, 10 let na kvasovkah. Eksplozija arom citrusov, kandiranega sadja, medenjakov in medu, božajoče v ustih, po citrusih in medi v finalu. Hrustljavi telečji priželjc in stopljena gosja jetra, lisičke in topinambur, omaka s črnimi tartufi in Albufera omaka.

  schwarzwaldstube beli tartufi
  od
  Avtor slike: UME
 • Cuvée Rosé

  Cuvée Rosé Robe. 100 % pinot noir z najboljših leg Montagne de Reims in lastnih leg. Že barva, malinovo-lososovo-rdeča, svežina cvetice s pomočjo rdečega sadja, ki dominira tudi šopku okusa. Od surovih rib in rakov, preko eksotičnih jedi do sadno-rdečih sladic. Sladkorni biser “Kir Royal”.

  schwarzwaldstube laurent perrier kozarci
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!