Največja šampanjska hiša v družinski lasti. Od 1950. 30 milijonov steklenic letno. Cuveeji iz 100 različnih osnovnih vin in 700 sodov. Slog: elegantna preprostost; svežina, toda z eleganco in prefinjenostjo.
schwarzwaldstube laurent perrier steklenice
od
Avtor slike: UME
La Cuvée Brut
Laurent-Perrier La Cuvée Brut Magnum, aperitivni šampanjec, svežina, velik delež chardonnaya in dolgo zorenje. Vstop v prepoznavni slog hiše Laurent-Perrier.
schwarzwaldstube šampanjci laurent perrier
od
Avtor slike: UME
Blanc de Blancs
Blanc de Blancs Brut Nature, 100-odstotni chardonnay z najboljših leg Cȏte des Blancs, brez ekspeditivnega likerja, na osnovi dolgoletnih izkušenj, ki jih je še pred ”nature” trendom začel L-P-jev ultra brut. S tatarjem divjega ferskega lososa.
schwarzwaldstube šampanjci laurent perrier
od
Avtor slike: UME
Grand Siècle 24
Grand Siècle par Laurent-Perrier No 24 Robe (Robe je okrasna kovinska obleka za steklenico). Idealnega letnika ni, toda približamo mu se lahko tako, da naredimo assemblage iz treh odličnih letnikov. Dolgo je bila kletarjeva skrivnost, katere letnike je uporabil, dokler ga tržniki niso prepričali v odkritje; iz 11 od 17 grand crus leg; 55 % chardonnay (iz Cȏte des Blancs), 45 % pinoit noir (z leg Montagne de Reims). ”Letnik” No 24 je iz letnikov 2004, 2006 in 2007. Osem let zorenja na kvasovkah. Za najbolj žlahtne jedi, perutnina s tartufi, teletina z mavrahi, romb v delikatni omaki. Pečena jakobova školjka in poširana Gillardeau ostriga z Imperial kaviarjem.
schwarzwaldstube laurent perrier grande cuvee
od
Avtor slike: UME
Alexandra 2004
Alexandra Rosé 2004. Samo takrat, ko sta chardonnay in pinot noir istočasno zrela; med maceracijo modrega pinota mu dodajo 20 odstotkov chardonnaya; nastal kot poročno darilo hčeri Alexandri 1987; od takrat le sedem letnikov. Po pomladi z nevihtami s točo je topel in suh september dal bogat letnik. Zelo nežna lososova barva, zelo fini mehurčki, kompleksna cvetica z marmeladnimi aromami gozdnega sadja, med katere se mešajo arome kandiranih citrusov. Poudarjena mineralnost, suha, mehka tekstura in finale rdečega sadja, za skoraj surova gosja jetra in hrustljavo zapečenega jastoga. Nežno kuhani medaljoni bretonskega jastoga na rižoti.
schwarzwaldstube šampanjci laurent perrier
od
Avtor slike: UME
Grand Siècle 22
Grand Siècle par Laurent-Perrier No 22 Magnum. Najboljše z najboljšim za najboljše; z devetih od 17 grand crus leg, 10 let na kvasovkah. Eksplozija arom citrusov, kandiranega sadja, medenjakov in medu, božajoče v ustih, po citrusih in medi v finalu. Hrustljavi telečji priželjc in stopljena gosja jetra, lisičke in topinambur, omaka s črnimi tartufi in Albufera omaka.
schwarzwaldstube beli tartufi
od
Avtor slike: UME
Cuvée Rosé
Cuvée Rosé Robe. 100 % pinot noir z najboljših leg Montagne de Reims in lastnih leg. Že barva, malinovo-lososovo-rdeča, svežina cvetice s pomočjo rdečega sadja, ki dominira tudi šopku okusa. Od surovih rib in rakov, preko eksotičnih jedi do sadno-rdečih sladic. Sladkorni biser “Kir Royal”.
Spletno mesto uporablja piškotke, zaradi zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje in spremljanja statistike obiska.Sprejmi
Piškotki
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.