Laurent-Perrier
-
Laurent-Perrier
Največja šampanjska hiša v družinski lasti. Od 1950. 30 milijonov steklenic letno. Cuveeji iz 100 različnih osnovnih vin in 700 sodov. Slog: elegantna preprostost; svežina, toda z eleganco in prefinjenostjo.
schwarzwaldstube laurent perrier stekleniceodAvtor slike: UME -
La Cuvée Brut
Laurent-Perrier La Cuvée Brut Magnum, aperitivni šampanjec, svežina, velik delež chardonnaya in dolgo zorenje. Vstop v prepoznavni slog hiše Laurent-Perrier.
schwarzwaldstube šampanjci laurent perrierodAvtor slike: UME -
Blanc de Blancs
Blanc de Blancs Brut Nature, 100-odstotni chardonnay z najboljših leg Cȏte des Blancs, brez ekspeditivnega likerja, na osnovi dolgoletnih izkušenj, ki jih je še pred ”nature” trendom začel L-P-jev ultra brut. S tatarjem divjega ferskega lososa.
schwarzwaldstube šampanjci laurent perrierodAvtor slike: UME -
Grand Siècle 24
Grand Siècle par Laurent-Perrier No 24 Robe (Robe je okrasna kovinska obleka za steklenico). Idealnega letnika ni, toda približamo mu se lahko tako, da naredimo assemblage iz treh odličnih letnikov. Dolgo je bila kletarjeva skrivnost, katere letnike je uporabil, dokler ga tržniki niso prepričali v odkritje; iz 11 od 17 grand crus leg; 55 % chardonnay (iz Cȏte des Blancs), 45 % pinoit noir (z leg Montagne de Reims). ”Letnik” No 24 je iz letnikov 2004, 2006 in 2007. Osem let zorenja na kvasovkah. Za najbolj žlahtne jedi, perutnina s tartufi, teletina z mavrahi, romb v delikatni omaki. Pečena jakobova školjka in poširana Gillardeau ostriga z Imperial kaviarjem.
schwarzwaldstube laurent perrier grande cuveeodAvtor slike: UME -
Alexandra 2004
Alexandra Rosé 2004. Samo takrat, ko sta chardonnay in pinot noir istočasno zrela; med maceracijo modrega pinota mu dodajo 20 odstotkov chardonnaya; nastal kot poročno darilo hčeri Alexandri 1987; od takrat le sedem letnikov. Po pomladi z nevihtami s točo je topel in suh september dal bogat letnik. Zelo nežna lososova barva, zelo fini mehurčki, kompleksna cvetica z marmeladnimi aromami gozdnega sadja, med katere se mešajo arome kandiranih citrusov. Poudarjena mineralnost, suha, mehka tekstura in finale rdečega sadja, za skoraj surova gosja jetra in hrustljavo zapečenega jastoga. Nežno kuhani medaljoni bretonskega jastoga na rižoti.
schwarzwaldstube šampanjci laurent perrierodAvtor slike: UME -
Grand Siècle 22
Grand Siècle par Laurent-Perrier No 22 Magnum. Najboljše z najboljšim za najboljše; z devetih od 17 grand crus leg, 10 let na kvasovkah. Eksplozija arom citrusov, kandiranega sadja, medenjakov in medu, božajoče v ustih, po citrusih in medi v finalu. Hrustljavi telečji priželjc in stopljena gosja jetra, lisičke in topinambur, omaka s črnimi tartufi in Albufera omaka.
schwarzwaldstube beli tartufiodAvtor slike: UME -
Cuvée Rosé
Cuvée Rosé Robe. 100 % pinot noir z najboljših leg Montagne de Reims in lastnih leg. Že barva, malinovo-lososovo-rdeča, svežina cvetice s pomočjo rdečega sadja, ki dominira tudi šopku okusa. Od surovih rib in rakov, preko eksotičnih jedi do sadno-rdečih sladic. Sladkorni biser “Kir Royal”.
schwarzwaldstube laurent perrier kozarciodAvtor slike: UME