Okusi Posavja 2019

  • Tri lučke

    Otvoritveni dogodek Okusov Posavja v poročni dvorani. Tri lučke iz Sremiča nad Krškim so z lokacijo in arhitekturo ponudile to, kar so chefi in vinarji poudarili na krožnikih in v kozarcih – vrhunskost.

    Okusi Posavja 2019
    od
    Avtor slike: CPT Krško
  • Na trati

    Ob mehurčkih, v pivu in vinu, so se gostje, ki so jih na hrib pripeljali s šoferji, po rdeči preprogi sprehodili mimo fotografov na trato pred restavracijo, kjer so jih že čakali z lokalnimi dobrotami.

    Sponzorji: Avtohiša Makoma, Luxury transport, DG Duke Group, eVino, Cvetličarna Irena

    Okusi Posavja 2019
    od
    Avtor slike: CPT Krško
  • Šunka

    Kramljanje pred večerjo s kuhano šunko, hrenom in

    Okusi Posavja 2019
    od
    Avtor slike: CPT Krško
  • Gostoljubje

    prigrizki. Okusi Posavja so z gostoljubjem izpostavili vse svoje najboljše!

    Na otvoritvenem dogodku na Treh lučkah so se predstavili: Tri lučke, Ošterija Debeluh, Gostilna Repovž, Gostilna Kunst, Splavar, Restavracija Ajda, Gostilna Jež, Gostilna Šempeter, Penine Istenič, Keltis, Kmetija Kobal, Vinska klet Žaren, Klet Krško, Domaine Slapšak, Vina Kerin, Vino Kozinc, Vinska klet Molipachi, Klet Lipej, Pivovarna Ressel, Sirarna Gorišek, Eko kmetija Kukenberger, Eurosad Blanca, Žganjekuha Budič, Kmečka zadruga Sevnica, Ekološka kmetija Repovž, Olja Balon, Slaščičarna in kavarna Julija, Kmetija Grobelnik.

    Okusi Posavja 2019
    od
    Avtor slike: CPT Krško
  • Posavski chefi

    Za vrhunsko večerjo so poskrbeli vrhunski chefi, od leve: Grega Repovž (Gostilna Repovž), Srečo Kunst (Gostilna Šempeter), Jure Tomič (Ošterija Debeluh) in Dajen Mastnak (Tri lučke).

    Okusi Posavja 2019
    od
    Avtor slike: CPT Krško
  • Kuhinja

    A da je večerja tako uspela, so bili zaslužni (tudi) njihovi pomočniki!

    Okusi Posavja 2019
    od
    Avtor slike: CPT Krško
  • Postrv

    Jure Tomič: postrv in viljamovka. Igra tekstur (koža, ikre, krema) in okusov (sladko-sočna kislina hruške ”proti” surovi-nežnosti ribe) je poudarili odličnost sestavin.

    Okusi Posavja 2019
    od
    Avtor slike: CPT Krško
  • Fižol

    Grega Repovž: zabeljen stročji fižol. Kreativna nadgradnja tradicije je ohranila nadokus preproste kmečke jedi in ji dodala žlahtnost nove posavske/slovenske kuhinje.

    Okusi Posavja 2019
    od
    Avtor slike: CPT Krško
  • Krača

    Dejan Mastnak: telečja krača, zelena in bezeg. ”Stara” vrhunska kuhinja v novem ambientu, kot dokaz, kaj so bile Tri lučke nekoč in kaj so danes.

    Okusi Posavja 2019
    od
    Avtor slike: CPT Krško
  • Čokolada

    Kristjan Erman: čokoladni klobuk s krškopoljcem. Kuharska  drznost mladosti je združila čokolado in pujsa ter se enakovredno postavila ob bok bolj izkušenim in znanim chefom. Štiri jedi iz ”istih” (posavskih) sestavin je krasila prav raznolikost poti do istega cilja – nadokusa Posavja!

    Okusi Posavja 2019
    od
    Avtor slike: CPT Krško
  • Vinska spremljava

    Maslo s soljo modre frankinje in penina Passion, Istenič, 2009. Posavsko vrenje v steklenici na francoski način.

    Postrv, viljamovka in Sauvignon, Albiana, vinska klet Žaren, 2018. Dišeča svežina za prav takšno jed.

    Stročji fižol in Cuvee extreme, Keltis, 2013, velika zelenjavna jed z velikim (oranžnim) vinom iz magnum steklenice.

    Telečja krača in Modra frankinja, Kmetija Kobal, 2016. Cviček je za žejo, toda modra frankinja je za lakoto!

    Čokolada in Modra frankinja, suhi jagodni izbor, Klet Krško, 2012. Kaj je bolj sladko?!

    Okusi Posavja 2019
    od
    Avtor slike: CPT Krško
  • Bazen

    Po takšni večerji takšnih posavskih okusov je bilo (ob bazenu) kar naenkrat jutro.

    Okusi Posavja 2019
    od
    Avtor slike: CPT Krško
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!