Oljarna Kocbek

  • Oljarna Kocbek

    V osrčju Slovenskih goric, v Stari Gori pri Svetem Juriju ob Ščavnici, stoji stara oljarna, v kateri za kakovostno bučno olje skrbi že tretja generacija oljarjev. Leta 1928 je Alojz Kocbek kupil posestvo in se leto pozneje začel ukvarjati z mlinarstvom in oljarstvom. Znanje in izkušnje je z ženo Antonijo prenesel na sina Antona, ta pa na svojega potomca Gorazda. Slednji je kot tretja generacija oljarjev bučno olje le še oplemenitil in ga popeljal v svet, kjer je danes čedalje bolj iskano.

    kocbek izdelki
    od
    Avtor slike: UME
  • Gorazd Kocbek: ”Na trgu ponujamo bučno olje, ki je narejeno izključno iz slovenske surovine po stari tradicionalni metodi. Nudimo najbolj čista in kakovostna, naravna olja narejena na stari strojni opremi iz izbranih semen, ki jih za nas pridelajo lokalni kmetje in so dozorela na poljih še neokrnjene narave.”

    Gorazd Kocbek (levo) in oblikovalec Gregor Žakelj

    Gorazd Kocbek in Gregor Žakelj
    od
    Avtor slike: Oljarna Kocbek
  • Oblikovanje

    Gregor Žakelj, oblikovalski studio VBG: ”Vedno pravim, da je dobro oblikovanje za dobre naročnike, kjer morata oba delati za končni rezultat. V tem primeru je bilo bistveno prepoznati tradicijo in jo vključiti v končno rešitev. Svet, si ne želi zlatih izdelkov, ampak odlične slovenske izdelke z dolgoletno zgodovino, ki jih lastnoročno pridelujejo tako pridni ljudje, kot je Gorazd Kocbek.”

    kocbek prestižna steklenica
    od
    Avtor slike: UME
  • Pipeta

    Zamašek je hkrati pipeta, s katero se bučno olje – v steklenici ga je 350 mililitrov – nanaša na jed. Tako lahko chef – na sliki je Janez Bratovž – svojo jed dokonča še ”slikarsko” pred gostom.

    kocbek JB
    od
    Avtor slike: UME
  • Avokado

    Janez Bratovž: avokadova krema z bučnim oljem

    kocbek JB avokado
    od
    Avtor slike: UME
  • Hladetina

    Hladetina z bučnim oljem je ena od jedi s podpisom chefa Janeza Bratovža

    kocbek JB hladetina
    od
    Avtor slike: UME
  • Skuta

    Bučno olje tudi v sladici, v jedi Janeza Bratovža s sladko skuto

    kocbek JB skuta
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!