Rad Dobrojem, julij, 18. – 24.
-
Vodnjanka
Vodnjanka v Puli, pristno in domače, hladen morski krožnik, dušeni boškarin z zelenjavo, skutina rezina z lešniki in marmelado.
vodnjanka pula16 hladno morskoodAvtor slike: UME -
Ocvrte sardele
Zamudno, ampak se splača. Oluskati, obglaviti, očistiti, izvleči kost (s palcem od repa do glave po vsaki strani), osušiti, panirati, ocvreti. Domači fast food na morskem dopustu.
ocvrte sardeleod -
Raža s sardelnim maslom
Ne gre brez pravega noža, z dolgim in ozkim rezilom, da se lahko zvija po kosti. Filetirati ražo je poseben morski podvig, ki pa ga nagradi nežno meso v dolgih in sočnih pramenih. S sardelnim maslom in umami-zrelim paradižnikom potrebuje le še zorjeno malvazijo, Gordia.
raža s sardelnim maslomodAvtor slike: UME -
Škampi doma
Spet doma. Da pa prehod iz morja na kopno ne bi bil prehud, smo nekaj prinesli s seboj. Škampi 1 in škampi 3. Medtem ko so se slikali, se je žar ogrel.
škampi domaodAvtor slike: UME -
Poletna solata
Ni grška, ker je mariborska. Feta pa je kozja, od Kumparičke iz Duge uvale.
poletna solataodAvtor slike: UME -
Gostilna na gradu, Ljubljana
Ocenjujemo za Nedelo, 31. julija. Gostilna na Gradu. Na sliki: marinirani škampi in deska grajskih mesnin z bakalarjem.
na gradu16 škampi rostbifodAvtor slike: UME -
Joško Gravner v Skipassu
Večerja z Joškom Gravnerjem in njegovimi vini, Skipass, Kranjska Gora, chef Mojmir Šiftar. Na sliki spremljava vinu, rebula 2008, Gravner: odimljena sipa, krema marelic, sipin čips, dimljen kozji jogurt.
Več tukaj.
gravner skipass sipaodAvtor slike: UME -
Kekčeva domačija, Trenta
Ocenjujemo za Nedelo, 7. avgusta: Kekčeva domačija v Trenti. Na sliki: domača panceta s Krasa in renski rizling, 2012, Ducal, iz Svečine.
kekčeva domačija ducal renski rizlingodAvtor slike: UME