Rad Dobrojem, julij, 18. – 24.

  • Vodnjanka

    Vodnjanka v Puli, pristno in domače, hladen morski krožnik, dušeni boškarin z zelenjavo, skutina rezina z lešniki in marmelado.

    vodnjanka pula16 hladno morsko
    od
    Avtor slike: UME
  • Ocvrte sardele

    Zamudno, ampak se splača. Oluskati, obglaviti, očistiti, izvleči kost (s palcem od repa do glave po vsaki strani), osušiti, panirati, ocvreti. Domači fast food na morskem dopustu.

    ocvrte sardele
    od
  • Raža s sardelnim maslom

    Ne gre brez pravega noža, z dolgim in ozkim rezilom, da se lahko zvija po kosti. Filetirati ražo je poseben morski podvig, ki pa ga nagradi nežno meso v dolgih in sočnih pramenih. S sardelnim maslom in umami-zrelim paradižnikom potrebuje le še zorjeno malvazijo, Gordia.

    raža s sardelnim maslom
    od
    Avtor slike: UME
  • Škampi doma

    Spet doma. Da pa prehod iz morja na kopno ne bi bil prehud, smo nekaj prinesli s seboj. Škampi 1 in škampi 3. Medtem ko so se slikali, se je žar ogrel.

    škampi doma
    od
    Avtor slike: UME
  • Poletna solata

    Ni grška, ker je mariborska. Feta pa je kozja, od Kumparičke iz Duge uvale.

    poletna solata
    od
    Avtor slike: UME
  • Gostilna na gradu, Ljubljana

    Ocenjujemo za Nedelo, 31. julija. Gostilna na Gradu. Na sliki: marinirani škampi in deska grajskih mesnin z bakalarjem.

    na gradu16 škampi rostbif
    od
    Avtor slike: UME
  • Joško Gravner v Skipassu

    Večerja z Joškom Gravnerjem in njegovimi vini, Skipass, Kranjska Gora, chef Mojmir Šiftar. Na sliki spremljava vinu, rebula 2008, Gravner: odimljena sipa, krema marelic, sipin čips, dimljen kozji jogurt.

    Več tukaj.

    gravner skipass sipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Kekčeva domačija, Trenta

    Ocenjujemo za Nedelo, 7. avgusta: Kekčeva domačija v Trenti. Na sliki: domača panceta s Krasa in renski rizling, 2012, Ducal, iz Svečine.

    kekčeva domačija ducal renski rizling
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!