Rad Dobrojem: julij 4. – 10.

  • Pizza z lisičkami in jurčki

    Ker na SladoLentu ni bilo nobene pizze … Ker je sosed imel na Pohorju uspešno bero … Ker je najboljša doma!

    pizza lisičke jurčki
    od
    Avtor slike: UME
  • Hyatt, Beograd

    Zjutraj tja, zvečer nazaj, vmes pa ravno dovolj časa za torto v hotelu Hyatt. Cheescake je bil preveč sladek, kokosova torta na pogled lepša od rezultata.

    hyatt torti
    od
    Avtor slike: UME
  • Gala žar

    Ocenjujemo za Nedelo, 17. julija, Gala žar iz Maribora, mali voz čevapov & co.

    gala žar čevapi
    od
    Avtor slike: UME
  • Vatta

    Postanek na Občinah, kozarec mehurčkov v Vatti.

    vatta prigrizek k vinu
    od
    Avtor slike: UME
  • Začetek dopusta

    Potrata posode sicer ni dopustniški običaj, toda ta jed je pač neprimerno boljša, če za njo umažete kar tri ponve, eno za lisičke, drugo za lignje in tretjo za paradižnik. Šele, ko je vsak med njimi nared, so za skupaj.

    fuži lisičke lignji
    od
    Avtor slike: UME
  • Brez glutena

    Otvoritev fotografske razstave o Golem otoku se je v Bujah malo zavlekla, zato je drugi dan bilo kosilo lahko in prijateljsko, predvsem pa brez glutena. Brusketa s paradižniki in česnom, tatar tune z avokadom, juha mladega graha in mete, integralni peresniki s paradižnikom in sirom, divji brancin s česnom iz pečice, čokoladni lava narastek brez moke. Clai, Sv. Jakov.

    integralni peresniki
    od
    Avtor slike: UME
  • Tuna in solata

    Solata kot priloga, torej topla! Tuna kot steak, torej v kosu le hitro opečena po obeh straneh, nato pa počez narezana kot tagliata. Tanki kolobarji počasi pečenega krompirja. Na vrh pa še tisto, zaradi česar smo se zbrali na terasi: pesto z olivami, rdečo čebulo, balzamičnim kisom, olivnim oljem in dosti sveže bazilike. Velja še ponoviti, tudi kje drugje.

    tuna pesto dušena solata
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!