Rad Dobrojem, november, 1. – 6.
-
Vinska pokušina doma
Čeprav so vinski vsi meseci, saj je v vinogradu in v kleti vse leto kaj za početi, pijemo pa ga vedno radi, vino ”naredi” šele november. Zato je škoda, da bi ga slavili le za Martina ali da bi bilo martinovanje vedno enako. Povabimo, torej, prijatelje novembra na vinsko pokušino, ob kateri pa ne bomo točili mošta ali (le) mladega vina, temveč vinskemu prazniku v čast najboljše iz domače kleti, shrambe ali hladilnika. To pa pomeni, da mora biti temu primerna tudi hrana, ki bo vinu spremljava, in ne obratno. Da ne bodo vedno le sir, narezek ali kar nekaj iz vrečke.
Grisini in vinoodAvtor slike: UME -
Pizza z bučo in gorgonzolo
Kolikokrat se motimo! Ker mislimo, da se brez nečesa ne da. Zato, ker brez sploh ne poskusimo. Pizza brez paradižnika? Morda, a le na ”belo”, kot hrustavka s smetano ali, saj ne mislimo resno, z zaseko, kar nekatere naše picerije celo zares ponujajo. Toda pizza na rumeno? Pizza z bučo? Z bučno kremo? Dvomim, da bi v picerijah našla navijače, toda tisti, ki pizze pečemo doma, kajne, že vemo, zakaj to počnemo. Zato, ker ni boljše od rumene pizze z bučo in gorgonzolo, na vrh pa – posebej pečena, najboljše je v mikrovalovki – dimljena slanina.
Predvsem pa ne pozabite! Odločiti se morate že danes, če želite pizzo jesti vsaj jutri, še boljše šele pojutrišnjem. Domača pizza potrebuje dolgo vzhajanje.
pizza z bučno kremo in gorgonzoloodAvtor slike: UME -
Lizbona
”V Lizbono grem za tri dni. Imaš kak nasvet, kam naj grem jest?” Priznamo, v Šoli okusov smo se že malo naveličali teh večnih vprašanj, ker za to je vivi.si! Lizbona je tukaj.
Lizbonaod