Rad Dobrojem, november, 1. – 6.

 • Vinska pokušina doma

  Čeprav so vinski vsi meseci, saj je v vinogradu in v kleti vse leto kaj za početi, pijemo pa ga vedno radi, vino ”naredi” šele november. Zato je škoda, da bi ga slavili le za Martina ali da bi bilo martinovanje vedno enako. Povabimo, torej, prijatelje novembra na vinsko pokušino, ob kateri pa ne bomo točili mošta ali (le) mladega vina, temveč vinskemu prazniku v čast najboljše iz domače kleti, shrambe ali hladilnika. To pa pomeni, da mora biti temu primerna tudi hrana, ki bo vinu spremljava, in ne obratno. Da ne bodo vedno le sir, narezek ali kar nekaj iz vrečke.

  Kako doma organizirati vinsko pokušino je tukaj.

  Grisini in vino
  od
  Avtor slike: UME
 • Pizza z bučo in gorgonzolo

  Kolikokrat se motimo! Ker mislimo, da se brez nečesa ne da. Zato, ker brez sploh ne poskusimo. Pizza brez paradižnika? Morda, a le na ”belo”, kot hrustavka s smetano ali, saj ne mislimo resno, z zaseko, kar nekatere naše picerije celo zares ponujajo. Toda pizza na rumeno? Pizza z bučo? Z bučno kremo? Dvomim, da bi v picerijah našla navijače, toda tisti, ki pizze pečemo doma, kajne, že vemo, zakaj to počnemo. Zato, ker ni boljše od rumene pizze z bučo in gorgonzolo, na vrh pa – posebej pečena, najboljše je v mikrovalovki – dimljena slanina.

  Predvsem pa ne pozabite! Odločiti se morate že danes, če želite pizzo jesti vsaj jutri, še boljše šele pojutrišnjem. Domača pizza potrebuje dolgo vzhajanje.

  Recept je tukaj.

  pizza z bučno kremo in gorgonzolo
  od
  Avtor slike: UME
 • Lizbona

  ”V Lizbono grem za tri dni. Imaš kak nasvet, kam naj grem jest?” Priznamo, v Šoli okusov smo se že malo naveličali teh večnih vprašanj, ker za to je vivi.si! Lizbona je tukaj.

  Lizbona
  od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!