Rad Dobrojem, november, 14. – 20.

 • Listnate tortice s tartufi

  Če še niste pripravili novembrske gostije z vinsko pokušino – tukaj -, potem je tukaj še en razlog, da jo boste. Če ste jo že, pa je nori december že tako pred vrati in se je nanj potrebno pripraviti. V prvem primeru bodo tortice na toplem začetku, ko se bo v visokih kozarcih iskrilo od mehurčkov, v drugem pa priporočamo, da pri mehurčkih ostanete kar ves večer. Količino tortic pri tem le podvojite! Če nimate tartufov, na vrh tanko nalistajte sveže rjave šampinjone.

  listnate tortice s tartufi
  od
  Avtor slike: UME
 • Krompirjeva ponev po indijsko

  Prvi sneg! Ponavadi se to zgodi že novembra. Pomeša se med dež, iz omar vzame zimski plašč, peči zapove, da pritisne na polni plin, in v kuhinji povzroči preplah. Konec je jesenskega menija, zimskih gum pa še nismo montirali … A brez panike, saj bo hitro skopnel, in četudi bodo vremenoslovci napovedali na prometnih klancih 40 centimetrov, ga bo le za vzorec. A vseeno, na zimo se je potrebno pravočasno pripraviti! V kuhinji to pomeni, da je potrebno malo bolj podkuriti. Tako, da je malo bolj pekoče kot sicer. Zato je ta indijski ”golaž” kot naročen. Pogreje! Zraven ponudite papadum, indijske hrustljave mlince iz čilčerike, ki pa jih na koncu posujte s kajenskim poprom po svojem, ne indijskem, okusu.

  Recept je tukaj.

  krompirjev ponev po indijsko
  od
  Avtor slike: UME
 • Monte Rosso

  Kako sta drzna slovenska poslovneža iz zaraščenega posestva na hrvaški strani Piranskega zaliva ustvarila cvetoč nasad oljk, vinske trte in sadnih dreves, ki ob čudovitem pogledu na Piran in Portorož postreže tudi z mednarodno nagrajenimi kulinaričnimi dobrotami. Preberite tukaj.

  Monte Rosso - vino in olje
  od
  Avtor slike: UME
 • Ob Martinu

  Oči v šoli okusov niso potrebne le zato, da opazijo, kako slikarsko nadarjen je kuhar, ki je izbral tridimenzionalno valovit krožnik, da je nanj brizgnil obliv okrog ”kremic” štirih barv, natopiranih z mehurčki ”penic”, na katerih lebdijo ”hrustki” mikroskopskih debelin in neonskih barv. Oči so predvsem prve na vrsti! Oči prve jejo! Oči prve pošljejo oceno jedi možganom. Od vida je zato odvisno, kaj in kako bodo zatem ocenjevala preostala čutila. Novo nadaljevanje šole okusov Chef doma je tukaj.

  vinograd
  od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!