Rad Dobrojem, november, 7. – 13.

 • Kape, vilice, zvezdice in srčki

  Kako so se slovenske gostilne in restavracije odrezale v avstrijskih gastro vodičih? Primerjava kap vodiča Gault & Millau, zvezdic Michelina in srčkov na vivi.si. Največ kap za mariborsko restavracijo Davida Vračka. Preberite tukaj.

  gault millau 2017
  od
  Avtor slike: UME
 • Zelenjavni praženec

  Romanesko je nekje vmes med cvetačo in brokolijem, njegov praženec pa je nekje vmes med kosilom in večerjo. Za prvo bo potrebno še kaj povečerjati, za drugo pa smo opoldan že kosili. Pravi odgovor, torej, na večno vprašanje: kaj naj opoldne, ko se mi mudi, pa še večerja me čaka, in kaj naj zvečer, ko ne bi bilo dobro preveč, a brez nekaj bo nemirna noč. Romaneskov praženec je gotov v desetih minutah in le od vas je odvisno, koliko kruha boste nadrobili zraven.

  Sestavine? Ob glavnem junaku ne bo nikakor šlo brez rdeče čebule in olivnega olja, vse drugo pa je stvar odločitve oziroma vsebine hladilnika. Le da se praži in ne kuha.

  Recept je tukaj.

  romanesko praženec
  od
  Avtor slike: UME
 • Krompirjev praženec

  Velikokrat doma poskušamo le posnemati. V gostilni ali restavraciji nam je nekaj všeč in potem doma poskušamo to ponoviti. Ponavadi ni tako dobro, a zadovoljni smo, ker smo naredili sami. To je pohvalno!

  Toda te lignje se da (tako) narediti le doma! Ne trdimo, da jih kje ne skušajo ”posnemati”, toda če že, je to le slaba kopija. Zato, ker je tukaj najbolj pomembna svežina. In takoj zatem srce. Svežina pomeni hitrost, kajti tukaj gre le hitro, v dveh ponvah, iz njiju na topel krožnik, z njega v usta. Miza mora biti že pogrnjena, vino že natočeno, vsi zbrano zbrani. In srce! Kajti kuhamo zase, zanjo ali zanj. Zato je lahko le najboljše!

  Recept je tukaj.

  krompirjev praženec z lignji
  od
  Avtor slike: UME
 • Štajersko ob Martinu

  Odčep o štajerskih vinih in štajerskih pivcih, od pubecov do zorjenih vin, med pozebo in točo ter na najboljših vinskih legah, ob martinovanju, ki smo ga najbolj množično, seveda, proslavljali prav na Štajerskem – tukaj.

  vinograd
  od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!