Restavracija hotela Marina, 2016

 • Konzerva

  Izolska nostalgija. Stari Delamarisov dimnik se vidi od kjerkoli, najlepše pa čez jambore jadrnic v mandraču iz hotela Marina. Njemu v spomin je Ivek orado mariniral v zelenjavi. Na krožniku trisa je še solata hobotnice z divjimi šparglji in sardele na šavor. Nič ni iz konzwerve, vse je le iz morja.

  Marina, morska predjed
  od
  Avtor slike: UME
 • Malvazija

  Majhni škampi in veliko vino. Najboljša je Pucarjeva malvazija z Vrha in v njeni sopari se najboljše počutijo škampi iz Kvarnerja. Ko se okus škampov združi s cvetijo malvazije nastane nadokus morja, ki plava v vinu.

  Marina, škampi soparjeni v malvaziji
  od
  Avtor slike: UME
 • Polenta

  Zmagovalna kombinacija, zaradi katere Marina ni hotelska restavracija, temveč gostilna, ki ima hotel in restavracijo. Gratinirana rumena polenta je polnjena s polenovko in divjimi šparglji. Koromač in paradižnik nista le okras, čemažev pesto ne le sled.

  Marina, polenta z bakalarjem
  od
  Avtor slike: UME
 • Fuži

  Pomladni fuži s čemažev, s škampovimi repki, šparglji in cvetovi akacije.

  Šparglji v vsaki jedi? Zakaj pa ne konec aprila?! Predvsem pa je chefu uspelo, da ni špargljev le dodajal klasičnim receptom, temveč je dejansko ustvarjal nove.

  Marina, fuži in čemaž
  od
  Avtor slike: UME
 • Dnevni ulov

  Tokrat so ribiču srečo prinesle ovčice in salpe. Chef pa je jedce osrečil z brodetom, ki mu je dodal še špinačno kremo in krompirjeve cmoke, polnjene s sušenimi paradižniki.

  Saj je bilo pogledovati k sosednjim mizam, pri katerih so natakarji spretno secirali divjake iz pečice in v soli, zanimivo. Toda, to imajo tudi drugi. V Marini pa je potrebno že pred vrati prebrati oglasno desko. Tam so današnji dobavitelji in današnje jedi. Iz morja na krožnik.

  Marina, riba na brodet
  od
  Avtor slike: UME
 • Špargljev tiramisu

  Najbrž so divji šparglji še vedno najboljši, ko jih z nabiranja prinesemo domov in čeznje ubijemo nekaj jajc … Toda takoj na drugem mestu je že petnajst let Ivekov tiramisu. Torej je nastal že takrat, ko še ni bilo obvezno, da je v vrhunski kulinariki za sladico (tudi) zelenjava!

  Marina, špargljev tiramisu
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!