Restavracija Mirje

 • Restavracija

  V paviljonu za kadilce, pred krušno pečjo za pizze, med umirjeno-pastelnimi toni za Ljubljančane. Mirjev ambient noče biti italijansko pisan in glasen, s čimer poudarja, da ni le picerija.

  mirje jedilnica
  od
  Avtor slike: UME
 • Jedilni list

  Ko pokličeš za rezervacijo, se oglasi: ”Italijanska restavracija Mirje, prosim!” Tako je prav in pomeni, da Mirje ve, kaj je, in to tudi želi biti. Ker poplava ”italijanskih” restavracij usiha, prihaja čas za prave specialiste. Toda jedilni list je z antipasti-prima-secondi-dolce-pizza ponudba še slovensko-klasičen. Za kaj več je potrebno naročiti.

  mirje jedilni list
  od
  Avtor slike: UME
 • Vinska karta

  Za italijansko restavracijo v Sloveniji je vinska karta zgledna; ker prevladujejo slovenska vina, vendar se tudi italijanskih najde dovolj; ker je veliko vin na kozarec, tudi višjega cenovnega razreda (coravin); ker je karta informativna (slovenske dežele, okoliši, letniki, zemljevid …).

  mirje vinska karta
  od
  Avtor slike: UME
 • Coravin

  Mnogi še ne znajo izkoristiti prednosti coravin odčepa in jih je strah odpirati dražja vina, zato je tukaj Mirje za zgled. Boljše kozarec pravega vina kot steklenica ”nepravega, za isto ceno.

  mirje vino masi donnafugata
  od
  Avtor slike: UME
 • Pozdrav

  Pogrinjek – kruh in namaz – zaradi kakovosti preraste v predstavitev (pozdrav) kuharja. Tapenada črnih oliv s kaprami in olivnim oljem. Dve vrsti vrhunskega olja Morgan, belica in leccino.

  mirje pozdrav olje
  od
  Avtor slike: UME
 • Kruh

  Domači kruhki, sveže pečeni iz pizza testa, dvobarvni, z aktivnim ogljem, sladki brez sladkorja, hišna posebnost, razlog da se vrneš.

  mirje štručke
  od
  Avtor slike: UME
 • Hobotnica

  Hobotnica v solati s paradižnički, narezanimi črnimi olivami, kaprami in olivnim oljem. Nekaj več v nekaj manj ponudbi antipastijev.

  mirje solata hobotnica
  od
  Avtor slike: UME
 • Burrata

  Burrata in pršut z domačo figovo mostardo. Dobra burrata, zelo dobra figova marmelada, pršut San Danielle, dopadljivo zloženo, za začetek za dva, za konec k vinu za enega.

  mirje burrata pršut
  od
  Avtor slike: UME
 • Penne

  Peresniki s papriko in salsiccio, z dovolj italijanske duše in svežega vonja. Omaka, malo pikantna, gostljata, bogata z okusom, ker ni pretiravala s klobaso, zato je prevladovala paprika, a glavno je opravila čebula, tudi zato, ker je bila tako debelo narezana. Na sliki je polovična porcija, za kar nama je bilo žal …

  mirje penne salsiccia paprika
  od
  Avtor slike: UME
 • Rižota

  Gobova rižota s pokrovačami, iz dnevne ponudbe, ki se sveže in sezonsko trudi. Jurčki čvrsti, kapesanti chefovsko opečeni. Slovenska gobova rižota, toda na italijanski način.

  mirje rižota jurčki pokrovača
  od
  Avtor slike: UME
 • Tagliata

  Goveja tagliata-klasika, vključno z rukolo, vendar z dobro uležanim, zato sočnim in mehkim mesom, ki je z lastnim sokom dišeče skuhalo ”solato”.

  mirje taljata
  od
  Avtor slike: UME
 • Parmigiana

  Piščančji file z melancani alla parmigiana. Všečna, ”komfortna” jed, brez katere ne gre v italijanski restavraciji. Ker večina ne zna italijansko in v Mirje ne hodijo Italijani, je glavno, da vsi vse pojejo.

  mirje parmigiana s piščancem
  od
  Avtor slike: UME
 • Sirova pita

  Sirova pita, toda ni cheesecake, za kar poskrbita mascarpone in rikota.

  mirje sirova pita
  od
  Avtor slike: UME
 • Cannoli

  Cannoli polnjeni z rikoto, mascarpone sirom in koščki čokolade, pomočeni v sesekljane pistacije. Vsi imajo panakoto iz vrečke in tiramisu iz smetane, le Mirje pa ima (tudi) cannole.

  mirje cannolli
  od
  Avtor slike: UME
 • Ocena: 1 srček

  Ko Mirje pravim pizzam, svežim paštam, korektnim bisteccam in dolce sladicam doda prijazno postrežbo in primerno vinsko ponudbo, se tudi brez tre colori, plastičnega kiča, prižganega televizorja in sladkobnih canzon dvigne nad povprečno slovensko znanje kuharske italijanščine. Zato je Mirje slovensko-dobra italijanska restavracija, ki ji na začetku Tržaške do ”najboljšega Italijana” manjka ”le” oštarija z njihovega konca.

  mirje ekipa
  od
  Avtor slike: Mirje
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!