Restavracija Robin 2021

 • Hotel

  Ko se je postavil na obvoznici na pot med severom in jugom, nedaleč od mestnega vrveža, v blagodejno zavetje zelenja, in se razširil v največji kongresni hotel v državi, je Four Points by Sheraton obljubil, da mimovozečih, poslovnih, dopustniških, bližnjih in daljnih gostov, ne bo le prenočil, temveč jih bo tudi nahranil, kot se za tak hotel spodobi, torej hitro in dobro. Zato je najbolj pomembna informacija pred obiskom:  Robin to obljubo izpolni!

  Robin hotel
  od
 • Restavracija

  V prostorni restavraciji s panoramsko stekleno steno nad obvoznico in odprto kuhinjo, ki ničesar ne skriva, je dovolj izbire, ob steni, oknu, na sredini, za majhno ali veliko mizo, kvadratno ali okroglo.

  Robin012
  od
 • ❤️

  Robin ne razočara. Restavracija je oblikovno dovolj hotelska, da s svojo čistostjo, svetlostjo, velikostjo in opremo vzbuja ”domačnost”, češ, to poznam. In takšni sta tudi storitev ter ponudba. Zato je natakar v belih rokavicah, čeprav na mizah ni prtov, zato so serviete iz blaga tako fine, čeprav se v kuhinji vse vidi, in zato je jedilni list tako velik, čeprav ima le en list, da je na njem še kaj, kar ni povsod: od dimljenega jesetra v tlačenki do dvojno krepke ribje juhe, od idrijskih žlikrofov z bakalco do pečenke iz slovenske jagnjetine, od burgerja s chefovimi dodatki do skutine pite s češnjevo marmelado s posestva Pule. Je in ni le hotelsko.

  Robin, popečen losos, grahov pire, krompir v srajčki1
  od
 • Kruh in maslo

  Poljubčki dimljenega masla za pozdrav, ki je hitro na mizi.

  Robin, maslo in kruh
  od
 • Čičerka

  Čičerka s konopljinim oljem, popečena fokača, surova zelenjava. Lahek uvod, pa ne le za vegetarijance.

  Robin, čičerka s konopljinim oljem, popečena fokača1
  od
 • Jeseter

  Tlačenka dimljenega jesetra, okisani šparglji, okisana čebula, drobnjakova majoneza. Robin ni le za slučajne goste! Četudi tlačenka spomni na hotelski bife, je jed zaradi dodane kislosti lepo zaokrožena in požene apetit. Še šparglji se zaradi tega izkažejo za logične, saj ne tvorijo le lepega okvirja, temveč se dobro ujemajo z okisano čebulo in drobnjakovo majonezo.

  Robin, tlačenka dimljenega jesetra1
  od
 • Juha

  Ribja juha, všečno servirana, s češnjevimi paradižniki, čvrstimi kosi različnih rib, špinačnimi ravioli, je res krepka, zato si jo bo gost zapomnil in si jo prihodnjič spet naročil. Namen je dosežen.

  Robin, krepka ribja juha1
  od
 • Rižota

  Rižota z rakovico in kumaro, zraven parmezanov hrustek in mikrozelenje. Spretna sezonska riževo-morska topla predjed, ki ne razočara.

  Robin, rižota z rakovico in kumaro1
  od
 • Losos

  Popečen losos, grahov pire z meto in krompir v srajčki (pravzaprav lupini). Krompir s smetanovo-sirovim nadevom je všečno gratiniran, meta v pireju je pametno dodan okus.

  Robin, popečen losos, grahov pire, krompir v srajčki2
  od
 • Svinjski vrat

  Vrat krškopoljskega prašiča iz peči, ki z ogljem zmore visoke-žar temperature. Meso rešetkasto spečeno, še dovolj sočno. Za srček pa ni odločilo meso, temveč demi glace omaka, ki je vzorčna. Servirano na čoku in papirju, z zeliščno soljo, je za sproščeni vtis.

  Robin, vrat krškopoljskega pujsa1
  od
 • Zelenjava

  Prilog sicer ni velika izbira; če odšteješ krompir v srajčki, ki je ”povsod”, ostane zelenjava, z žara ali kuhana (soparjena), kar pa je sveža izbira (rumeno in oranžno korenje, cvetača, brokoli).

  Robin, soparjena zelenjava
  od
 • Parfait

  Orehov parfait in čokoladna omaka.

  Robin, orehov parfe s čokolado1
  od
 • Creme brulee

  Creme brulee z nadgradnjo sivke, ki pomaga okusu, z dobro pomočjo jagodičevja v žganju in češnjevega džema s posestva Pule.

  Robin, creme brulee s sivko, jagodičevje, češnjev džem1
  od
 • Vinska spremljava

  Vin na spisku ni veliko, a v čebru jih je dovolj. Hišna penina Goriških Brd, k jesetru presenetljiv letnik Rebule, 2013, Bagueri, k svinjskemu vratu posebni Cabernet Franc Eminent, 2009, Constantini.

  Robin, vino Constantini cf eminent
  od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!