Sciare con Gusto 2019

 • Deset let

  V Alti Badii je letos za sladico Smučanja z okusom mineštra iz sadja in zelenjave slovenskega chefa Tomaža Kavčiča. Smučanje z okusom, ki popelje na deset smučarskih koč Colfosca, Corvare, La Ville, San Cassiana in Badie in k desetim vrhunskim svetovnim chefom, ki so zanje ustvarili vsak po eno svojo smučarsko jed, v sezoni 2018/19 praznuje deseti rojstni dan, zato v njej sodelujejo chefi, ki so v teh desetih letih pustili na snegu največjega smučarskega kroga na svetu najbolj vidni pečat.

  koča bamby tomaž kavčič
  od
  Avtor slike: UME
 • Thomas Pozzato

  Tudi na snegu je potrebno začeti z aperitivom, saj je zato v njem manj alkohola, po njem pa kar deset kulinaričnih postaj, med katerimi presmučaš vse proge Alte Badie. Ob desetletnici akcije se je chefom tako pridružil še barman. Zato je smučanje z okusom najboljše začeli na koči Jimmi, s cocktailom Al-Pino. Thomas Pozzato je v prosecco zamešal borov sirup in slivov kis ter vse skupaj pokril s peno zelenega jabolka in limone. Koča Jimmi je iz Colfosca na vrhu gondole Frara na zeleni smeri Sellaronde proti prelazu Gardena.

  koča jimmi cocktail
  od
  Avtor slike: UME
 • Matteo Metullio

  Chef Slavčka v hotelu Ciasa Salares v San Cassianu, kjer se začenja smučarsko popotovanje v spomin na prvo svetovno vojno, preko prelaza Falzareggo na Lagazuoi, Matteo Metullio bo šele letos marca dopolnil 30 let, a ima La Siriola že dve Michelinovi zvezdici, še eno pa je dobil za kreativno vodenje bara-restavracije Harry’s v Trstu, od koder je tudi doma.

  Na koči Arlara, do katere se iz Corvare pride preko Col Alta s sedežnico Arlara, se lahko v tej sezoni okrepčate z njegovo fižolovo enolončnico iz klasičnega repertoarja italijanske kuhinje, pasta e fagioli. Le da je Matteo uporabil posebne testenine, fižol začinil z rožmarinovim oljem, gosto juho okrepil z dimljeno svinjsko kračo, na vrh pa hrustljavo dodal še krompirjev čips.

  matteo metullio pašta fižol
  od
  Avtor slike: UME
 • Cristina Bowerman

  Italijansko-ameriško chefinjo, ki je pustila odvetniško kariero, da je lahko postala kuharica, smo obiskali že v njeni restavraciji Glas Hostaria v Rimu, ki ima eno Michelinovo zvezdico in 3 srčke. S svojo fluorescentno frizuro je na snegu Alte Badie skuhala tradicionalno ladinsko enolončnico z ješprenom. Seveda, po svoje. Njeno ješprenjevo rižoto z riževimi testeninami, dimljenim sirom, medom in limono lahko poskusite na koči I Tabla, kjer se stikajo smučarske poti iz Corvare in La Ville.

  koča i'tabla christina bowerman
  od
  Avtor slike: UME
 • Nicola Laera

  Na koči Las Vegas se lahko začne že z zgodnjim zajtrkom in smučanjem ob sončnem vzhodu, v najlepšem hotelu Corvare La Perli pa se lahko konča z večerjo z eno Michelinovo zvezdico v Michelovi izbi La Stüa de Michil, kjer chefuje Nicola Laera.

  Lahko pa v Las Vegasu poskusite srečo tudi opoldne, v Laerini bio-kokošji juhi so testenine passatelli, klasični italijanski jušni vlivanci, potreseni so na debelo z ovčjim pecorinom, zraven hrustlja ladinski rženi skorjasti kruh puccia, chef pa po svoje doda še šitake in limono.

  nicola laera juha
  od
  Avtor slike: UME
 • Tomaž Kavčič

  Do koče Bamby je le kratek spust s Piz La Ille. Poseben preizkus je leva proga, ki je vso sezono tekmovalno preparirana, tako da lahko tudi rekreativni smučarji izkusimo trdoto, ki jo po sosednji Gran Risi vsako leto premagujejo za točke svetovnega pokala Žan Kranjec in najboljši veleslalomisti na svetu. Nagrada za ”turiste” je sladka mineštra Tomaža Kavčiča. Recept? ”Kumare, bučke, stebelna zelena, korenje in zeleni paradižnik od zelenjave, ter od sadja borovnice, jagode, maline, pomaranče, melone, jabolka in pasijonka. Potem pa se dobimo še v Clubu Moritzino na apres-ski!”

  Vse skupaj je narezano na zelo drobne in enakomerne brunoise kocke, brez dodanega sladkorja, razen tistega v vanilijevem sladoledu, ki zaokroži mineštro. Zraven Bambyjev somelje priporoča južnotirolski sauvignon, Tomi pa gin Monologue.

  koča bamby tomaž kavčič sladka mineštra
  od
  Avtor slike: UME
 • Deset chefov

  Sciare con Gusto 2019

  sciare con gusto 2019
  od
 • Koča Bioch

  Renovirana, z novo vinsko kletjo in sončno teraso s pogledom na Marmolado.

  Norbert Niederkofler iz hotela Rosa Alpina in restavracije Sankt Hubertus (3 Michelinove zvezdice): dušeno jagnječje pleče s pirejem zelene in puntarello

  koča bioch
  od
  Avtor slike: UME
 • Koča L’Tama

  Na progi Santa Croce. Stara koča s starimi ladinskimi jedmi.

  Diego Rossi, restavracija Trippa (Milano): enolončnica s čičeriko, slanikom in pečeno polento

  koča l'tama chef dino rossi
  od
  Avtor slike: UME
 • Koča I Tabla

  Tradicionalna koča na povezovalnih poteh Corvare, La Ville in San Cassiana, 2040 metrov nadmorske višine

  Cristina Bowerman, Glass Hostaria (Rim, 1 Michelinova zvezdica): ješprenjeva rižota z dimljenim sirom, medom in limono

  I Tablá by Freddy Planinschek
  od
  Avtor slike: Freddy Planinschek
 • Koča Las Vegas

  Tradicionalno in sodobno v veliki leseni koči z elegantnimi prenočišči in veliko teraso na 2050 metrih nadmorske višine.

  Nicola Laera, La Stüa de Michil (hotel La Perla, Corvara, 1 Michelinova zvezdica): passatelli testenine s pecorinom, rženim puccia kruhom v kokošji juhi s šitakami in limono.

  Alta Badia Las Vegas by Freddy Planinschek
  od
  Avtor slike: Freddy Planinschek
 • Koča Arlara

  Južnotirolske specialitete in bistro L’Pom na 2040 metrih.

  Matteo Metullio, La Siriola (hotel Ciasa Salares, San Cassiano, 2 Michelinovi zvezdici): pasta e fagilo, fižolova juha s testeninami, rožmarinovim oljem, dimljeno svinjsko kračo in krompirjevim čipsom

  koča arlara matteo metullio pašta fižol
  od
  Avtor slike: UME
 • Koča Jimmy

  Ena najlepših teras, s pogledom na gorsko skupino Sella in prelaz Gardena. Hišna grappa, odslej pa tudi cocktail Al – Pino.

  Giancarlo Morelli, restavracija Pomiroeu (Seregno, 1 Michelinova zvezdica): rigatoni s sirom, gorskimi zelišči in papaya poprom

  Alta Badia Jimmy by Freddy Planinschek
  od
  Avtor slike: Freddy Planinschek
 • Koča Pralongia

  Na velikem platoju nad Corvaro in San Cassianom, celodnevno sončenje na višini 2157 metrov.

  Gennaro Esposito, Torre del Saracino (Vico Equense, 2 Michelinovi zvezdici): polnjeni lignji z morskimi sadeži in zelenjavo

  Alta Badia Pralongiá
  od
  Avtor slike: Alta Badia
 • Koča Lee

  Ob sedežnici Santa Croce, z velikim žarom in pred vetrom zaščiteno teraso.

  Martin Dalsass, Talvo by Dalsass (St. Moritz, 1 Michelinova zvezdica): polži, kostni mozeg in špeh

  Alta Badia Lée
  od
  Avtor slike: Freddy Planinschek
 • Club Moritzino

  Najbolj mondena, elegantna in ekstravagantna koča celotnega Superski Dolomiti. Morske jedi in DJ zabava do jutra, potem pa po Gran Risi v La Villo.

  Giorgio Locatelli, Locanda Locatelli (London, 1 Michelinova zvezdica): goveje ličnice v lagrein vinu, čokolada, polenta in rdeče zelje

  Alta Badia Club Moritzino by Freddy Planinschek
  od
  Avtor slike: Freddy Planinschek
 • Koča Bamby

  Na spustu s Piz La Illa proti San Cassianu. Specialiteta rustikalne koče: ekološko meso z lastne kmetije.

  Tomaž Kavčič z dvorca Zemono, iz Gostilne pri Lojzetu (4 srčki): mineštra iz sadja in zelenjave; priporočeno vino: južnotirolski sauvignon

  koča bamby zunaj
  od
  Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!