Sladki krompir
-
Iz pečice
Dolžina pečenja je odvisno od velikosti. Vsaj eno uro, najbrž poldrugo. Sredica mora biti mehka, toda vseeno še čvrsta.
sladki krompir z mocarelo pred peko3odAvtor slike: UME -
Posoda
Za finalno pečenje je dober vsak pekač, za serviranje pa je boljše, če je keramičen.
sladki krompir z mocarelo pred pekoodAvtor slike: UME -
Solata
Za prilogo je najboljša le solata. Da je le skleda dovolj velika (in polna).
P.s. Solata se kupuje pri branjevkah!
solata radič in goriška vrtnicaodAvtor slike: UME -
odAvtor slike: UME
-
Torta
Ker je bilo kosilo lahko, čeprav je bilo ”sladko”, in ker je bila pečica že vroča, je lahko popoldan še torta. Tako se obloži jabolčna torta z orehi.
jabolčna torta pred pekoodAvtor slike: UME -
odAvtor slike: UME