Triangel

 • Špik

  Iz starega penziona Špik je med pandemijo v Gozd Martuljku zrasel butični hotel Triangel z razgledom, navzven in navznoter; z 12 sobami in 4 apartmaji v depandansi.

  Triangel, zunaj2
  od
 • Chef

  Mladi Jeseničan Dejan Trkulja je bil chef že v dvorcu Lambergh v Begunjah. Po zaprtju tamkajšnje restavracije je dobil priložnost v Gozd Martuljku, kjer kuha gostom na očeh.

  Triangel, chef Dejan Trkulja2
  od
 • ❤️

  Triangel ne razočara, ker je nov, a to ne pomeni, da je brezoseben. Čeprav ima rad čiste linije in svetle barve, njegova toplota ni odvisna le od kamina. V njem se počutiš prijetno zaradi topline in gostoljubja, v njem ješ dobro, ker ne pretirava in prehiteva, v njem si rad, ker sta hitro prijatelja.

  Gost mora biti zadovoljen, da se še vrne. Triangel za to poskrbi že brez hrane; ker je ravno tam, kjer je najlepši razgled in je vse blizu, nov in lep hotel; ker je okrog kamina, na terasi, za mizo prijetno; ker kuhinja in chef vse odkrivata in nič ne skrivata; ker so vsi prijazni in imajo žar v očeh.

  V Trianglu je sicer kot v mestu, a tudi kot pod gorami, od obojega ravno prav, da ni zahtevno, preveč, odveč, da je dovolj preprosto, dovolj lepo in, skratka, dovolj dobro. Za en srček so jedi, ki upoštevajo sezono in okolico, ki poznajo tradicijo in ki jih chef ”zloži” brez (pomembnih) napak. To pa je ravno prav, za gore, dopust, aktivnost, počitek in cesto; dovolj, da se zazna drugačnost (kulinarike) glede na okolico, vendar tudi skrb za lokalnost (sestavin) in svežino. Trianglova zgodba je v okolju (Špika), ki je sestavni del krožnika, in ambientu (hotela), ki ga opredeljujeta sodobnost čistih linij in odprta chefova kuhinja.

  Triangel, nadevano piščančje bedro, štruklji1
  od
 • Restavracija

  Triangel te v svojih sobah razvaja z razgledom, velikostjo, udobjem, celo razkošjem; toda v restavraciji ti dovoli, da si le lačen. Zato Triangel ni velik, temveč butičen hotel; in zato to ni hotelska restavracija, temveč sodobna gostilna, s chefom in odprto kuhinjo.

  Triangel, ambient1
  od
 • Pozdrav

  Maslo od Podjeda (mlekarstvo Podjed) z zelišči in solnim cvetom; krema rdeče postrvi in postrvji kaviar; hrustljavo wonton testo, skuta in prah črnega oglja. Pozdrav, ki združi pogrinjek (couvert) in chefovo predstavitev, na deski deluje elegantno in ambientu primerno. Sporočilo se sliši in okusi – da Triangel pozna dobavitelje, ki so z gorenjskih kmetij; in da chef pozna sodobne trende, ki so bolj urbani kot podeželski. To se sklada z ambientom, tako pohištvom kot z odprto kuhinjo, in gosti, ki v Triangel ne pridejo zaradi srčkov (vrhunskosti), vendar so veseli, ker jih z enim že pozdravijo!

  Triangel, pozdrav1
  od
 • Karpačo

  Brancinov karpačo, marinirian s solnim cvetom in olivnim oljem, sipina majoneza, limonova majoneza, peteršiljevo olje, peteršiljeva pena, pomarančni kaviar. Dvoma ni, Triangel želi, da se njegovi urbani gostje počutijo domače. To ni domača in planinska kuhinja, temveč sodobna, všečna in mestna, saj je to nov hotel, pa čeprav je nastal na prostoru starega. Zato je tako sodobna izvedba morske stalnice, ki jo kuhar sicer potegne neposredno iz morja, zato tam ne potrebuje okraskov, majonez, olj, pen, tukaj pod Špikom dovoljena (in lepa).

  Triangel, brancinov karpačo1
  od
 • Tatar

  Goveji tatar, majoneza iz bohinjskega sira, dehidriran rumenjak, okisana redkvica, domače zeliščno maslo, toast. Lahko bi ponovili vse, kar smo že brancinovemu karpaču, zato raje še nekaj dodamo: toast je kupljen, a ni toastan, temveč je opečen na maslu; meso je sicer ”namaz”, a ima dovolj tatarsko prepoznaven okus; dodatki so barvno usklajeni, a imajo tudi logiko v ustih, zato bi si želeli še malo več (kot le za okras) tako okisanih redkvic. Skratka, velja za obe predjedi: dober začetek!

  Triangel, goveji tatar1
  od
 • Goveja juha

  Goveja juha z domačimi cmočki in korenjem: domača goveja juha, zdrobov žličnik in kuhano korenje, drobnjak. Goveja juha je dobra, ko o njej ni potrebna velika debata.

  Triangel, goveja juha
  od
 • Tortelini

  Domači tortelini polnjeni s skuto in rukolo, poširan rumenjak, črni oreh, spodaj krema pastinaka, vložena rdeča čebula, peteršiljevo olje in pri mizi dolita čebulna esenca. Tudi ta jed se predvsem trudi, da bi bila všečna (in sodobna), vendar jo rešuje tudi nekaj odlik: prva je esenca rdeče čebule, druga pa vložena rdeča čebula. Čeprav je sestavin veliko, gre zahvala za nadokus eni (čebuli).

  Triangel, domači tortelini s skuto, poširan rumenjak1
  od
 • Krvavica

  Krvavica po “naše”: pečena krvavica (bio kmetija Pr’ Vahu) z zelenim jabolkom, krompirjeva pena, ocvrta kisla repa, peteršiljevo olje. Ker so se sodobni izletniki in dopustniki naveličali babičine kuhinje, hodijo v Gozd (Martuljek) zaradi dogodivščin (in dekonstrukcij) …

  Triangel, krvavica po naše3
  od
 • Sorbet

  Pred glavno jedjo: mandarinin sorbet in mandarinin gel, pri mizi dolita hišna penina Chardonnay Frangež 2011. Lepo, učinkovito in dobro!

  Triangel, sorbet mandarine s penino
  od
 • Bedro

  Nadevano piščančje bedro  z jurčki, krema sladkega krompirja, domač skutin štrukelj s suhimi slivami, glazirana rumena koleraba z medom, peteršiljevo olje, vinska omaka. Nedeljski piščanec kot v mestu, toda iz gozda.

  Triangel, nadevano piščančje bedro, štruklji2
  od
 • Krača

  Svinjska krača, krompir z ohrovtom, korenjev pire, glazirana rumena koleraba z medom, poprova omaka. Kdo nima rad sočne svinjske krače in katera krača iz sous vida ni sočna? Glede tega Triangel zadane z všečnostjo, ki ima zagotovljene navijače. Ker krači doda še gorenjski zos, je uspeh zagotovljen.

  Triangel, svinjska krača in ohrovt3
  od
 • Biskvit

  Biskvit bele čokolade namočen v rumu, sladoled bohinjske kisle smetane, kompot ribeza in korenja, oves, sladka krema pastinaka, čokoladni crumble, praženi orehi. Ambiciozna sladica, ki ne kombinira le tekstur, temveč tudi različnost sestavin s sodobno uporabo zelenjave pri sladkanju.

  Triangel, biskvit bele čokolade1
  od
 • Sneg

  Sneg s Špika: snežene kepe, vaniljeva omaka, malinov sorbet, dehidriran beljak v obliki meringe, čokoladni drobljenec. Za hišno sladico so jo izbrali gostje!

  Triangel, snežene kepe Špik2
  od
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!