Trije chefi

  • Mladi

    Trije mladi chefi na večerji treh gorenjskih ”tenorjev”: Jure Kralj, Gregor Jelnikar in Jonatan Zupan (od leve).

    vila podvin 3šefi20 mladi
    od
    Avtor slike: UME
  • Starosta

    Gostiteljica Marcela Klofutar in častni glas Andrej Kuhar.

    vila podvin 3šefi20 andrej kuhar marcela
    od
    Avtor slike: UME
  • Pozdrav

    Hlebček svežega kruha, pet vrst masla (peteršilj, korenje, rdeča pesa, lešnik in konoplja), gorenjski zajtrk v jajcu (polenta trdinka, ocvirki, jajce, krompirjeva espuma, prah rdeče pese in poper) in pražen krompir po podvinsko, kot ocvrti hrustek.

    vila podvin 3šefi20 amuse
    od
    Avtor slike: UME
  • Škamp in jezik

    Hladna predjed, Jure Kralj (mentor Igor Jagodic): kvarnerski škamp, goveji jezik, buča na več načinov.

    Jure Kralj: ”Igorjeva kuhinja mi je blizu, ampak vsako priložnost izkoristim, da spoznavam tudi druge kuhinje in chef, ker le tako se lahko nekaj naučim in izpilim svoj slog.”

    vila podvin 3šefi20 kralj škam buča jezik
    od
    Avtor slike: UME
  • Vse iz postrvi

    Hladna predjed, Gregor Jelnikar (mentor Bine Volčič): postrv od glave do repa, leča, gel okisanega bezga, prah melancane, aioli; v kozarcu postrvja juha in ocvrtek postrvi na palčki.

    Gregor Jelnikar: ”Ko sem pred leti začel iskati samega sebe, sem začel hkrati iskati mentorja. Binetov slog mi je bil najbližje, zato sem se mu javil. Ujela sva se in našel sem se.”

    vila podvin 3šefi20 jelnikar postrv leča bezeg
    od
    Avtor slike: UME
  • Tri testenine

    Topla predjed, Jonatan Zupan (mentor Uroš Štefelin): testenine na tri načine, kuhan krap, ocvrti raviol, soparjen wonton, s sirom, kolerabo, črno trobento.

    Jonatan Zupan: ”Uroš ima rad domače, kar mi je včasih všeč, včasih pa se mi zdi smešno. Takrat naredim po svoje.”

    vila podvin 3šefi20 zupan 3ravioli
    od
    Avtor slike: UME
  • Romb in plankton

    Topla predjed, Jure Kralj (mentor Igor Jagodic): romb, ohrovt, ohrovtova krema, prah zelenih oliv, raviol polnjen s planktonom, list kodrastega ohrovta, prah zelenih oliv.

    vila podvin 3šefi20 kralj romb ohrovt
    od
    Avtor slike: UME
  • Govedina v dveh dejanjih

    Glavna jed, Jonatan Zupan (mentor Uroš Štefelin): govedina, drobovina, sladko-kislo zelje, grah, čebula, kaki; drobovina kot krema in pečen topinambur; na majhnem krožniku grahov pire, kocke kakija in ocvrta čebula.

    vila podvin 3šefi20 zupan govedina drobovina
    od
    Avtor slike: UME
  • Viljamovka in olivno olje

    Sladica, Gregor Jelnikar (mentor Bine Volčič): Viljamovka, sladoled viljamovke, orehova krema, medenjakov kolač, rožmarin, olivno olje.

    vila podvin 3šefi20 jelnikar viljamovka medenjak olivno olje
    od
    Avtor slike: UME
  • Mladi Vinar

    Mladostna vina Frešer so v Vili Podvin spremljala mlade chefe: Matjaž Frešer je še mlad prevzel sedem hektarjev družinskih vinogradov, zdaj pri 38 letih jih na Ritoznoju ekološko prideluje že 17.

    Vina Frešer: za aperitiv Ritoznojčan 2019, k škampom z govejim jezikom Laški rizling 2018, k postrvi od glave do repa Sauvignon 2017, k trem testeninam Renski rizling Pantheon 2015, magnum, h govedini Modri pinot 2018, k sladki viljamovki Rumeni muškat 2018.

    vila podvin 3šefi20 matjaž frešer
    od
    Avtor slike: UME
  • Skupinska

    Bine Volčič je moral na TV snemanje, drugi pa so se ovekovečili za spomin na večer mladosti in norosti, modrosti in izkušenosti.

    vila podvin 3šefi20 skupinska2
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!