Trije chefi
-
Mladi
Trije mladi chefi na večerji treh gorenjskih ”tenorjev”: Jure Kralj, Gregor Jelnikar in Jonatan Zupan (od leve).
vila podvin 3šefi20 mladiodAvtor slike: UME -
Starosta
Gostiteljica Marcela Klofutar in častni glas Andrej Kuhar.
vila podvin 3šefi20 andrej kuhar marcelaodAvtor slike: UME -
Pozdrav
Hlebček svežega kruha, pet vrst masla (peteršilj, korenje, rdeča pesa, lešnik in konoplja), gorenjski zajtrk v jajcu (polenta trdinka, ocvirki, jajce, krompirjeva espuma, prah rdeče pese in poper) in pražen krompir po podvinsko, kot ocvrti hrustek.
vila podvin 3šefi20 amuseodAvtor slike: UME -
Škamp in jezik
Hladna predjed, Jure Kralj (mentor Igor Jagodic): kvarnerski škamp, goveji jezik, buča na več načinov.
Jure Kralj: ”Igorjeva kuhinja mi je blizu, ampak vsako priložnost izkoristim, da spoznavam tudi druge kuhinje in chef, ker le tako se lahko nekaj naučim in izpilim svoj slog.”
vila podvin 3šefi20 kralj škam buča jezikodAvtor slike: UME -
Vse iz postrvi
Hladna predjed, Gregor Jelnikar (mentor Bine Volčič): postrv od glave do repa, leča, gel okisanega bezga, prah melancane, aioli; v kozarcu postrvja juha in ocvrtek postrvi na palčki.
Gregor Jelnikar: ”Ko sem pred leti začel iskati samega sebe, sem začel hkrati iskati mentorja. Binetov slog mi je bil najbližje, zato sem se mu javil. Ujela sva se in našel sem se.”
vila podvin 3šefi20 jelnikar postrv leča bezegodAvtor slike: UME -
Tri testenine
Topla predjed, Jonatan Zupan (mentor Uroš Štefelin): testenine na tri načine, kuhan krap, ocvrti raviol, soparjen wonton, s sirom, kolerabo, črno trobento.
Jonatan Zupan: ”Uroš ima rad domače, kar mi je včasih všeč, včasih pa se mi zdi smešno. Takrat naredim po svoje.”
vila podvin 3šefi20 zupan 3ravioliodAvtor slike: UME -
Romb in plankton
Topla predjed, Jure Kralj (mentor Igor Jagodic): romb, ohrovt, ohrovtova krema, prah zelenih oliv, raviol polnjen s planktonom, list kodrastega ohrovta, prah zelenih oliv.
vila podvin 3šefi20 kralj romb ohrovtodAvtor slike: UME -
Govedina v dveh dejanjih
Glavna jed, Jonatan Zupan (mentor Uroš Štefelin): govedina, drobovina, sladko-kislo zelje, grah, čebula, kaki; drobovina kot krema in pečen topinambur; na majhnem krožniku grahov pire, kocke kakija in ocvrta čebula.
vila podvin 3šefi20 zupan govedina drobovinaodAvtor slike: UME -
Viljamovka in olivno olje
Sladica, Gregor Jelnikar (mentor Bine Volčič): Viljamovka, sladoled viljamovke, orehova krema, medenjakov kolač, rožmarin, olivno olje.
vila podvin 3šefi20 jelnikar viljamovka medenjak olivno oljeodAvtor slike: UME -
Mladi Vinar
Mladostna vina Frešer so v Vili Podvin spremljala mlade chefe: Matjaž Frešer je še mlad prevzel sedem hektarjev družinskih vinogradov, zdaj pri 38 letih jih na Ritoznoju ekološko prideluje že 17.
Vina Frešer: za aperitiv Ritoznojčan 2019, k škampom z govejim jezikom Laški rizling 2018, k postrvi od glave do repa Sauvignon 2017, k trem testeninam Renski rizling Pantheon 2015, magnum, h govedini Modri pinot 2018, k sladki viljamovki Rumeni muškat 2018.
vila podvin 3šefi20 matjaž frešerodAvtor slike: UME -
Skupinska
Bine Volčič je moral na TV snemanje, drugi pa so se ovekovečili za spomin na večer mladosti in norosti, modrosti in izkušenosti.
vila podvin 3šefi20 skupinska2odAvtor slike: UME