St. Hubertus
-
Kuhinja
inovativna in avtorska južnotirolska kuhinja -
Kdo
Hugo Pizzinini, chef Norbert Niederkofler -
Odpiralni Čas
vsak danv času večerje (obvezna rezervacija)torekzaprto -
Naslov
Strada Micurà de Rü, San Cassiano, Italija -
Telefon
+39 0471 849 500
-
Splet
www.rosaalpina.it -
Email
info@rosaalpina.it -
Posebnosti
3 Michelinove zvezdice
hotel Rosa Alpina je član verige Relais & Chateaux
-
Prostor
elegantna restavracija v luksuznem hotelu s petimi zvezdicami
Najboljši dolomitski chef
Norbert Niederkofler iz Rosa Alpine je eden tistih redkih kuharjev, ki ne vpliva le na prihodnost svojih gostov – ali se bodo še vrnili v enega najlepših hotelov v Badiji in Dolomitih -, temveč tudi cele doline – ki se je z njegovo pomočjo razvila v eno najbolj zanimivo-pestrih kulinaričnih destinacij v Evropi.
Tudi Slovenci so gostje v Rosa Alpini … Tudi slovenski smučarji, ki množično s karto Superski Dolomiti smučajo po Sella Rondi, ne kuhajo le sami … Tudi dobrojedci iz Slovenije si želimo pod novoletno jelko povabilo na večerjo v dvoje v restavraciji z dvema zvezdicama, ki mora biti na spisku bodočih kulinaričnih investicij tistih, ki so radovedni kje, kako in kaj kuhajo najboljši! Zaradi luksuznega ambienta 5-zvezdičnega hotela, od polne mize bonbonov v lobbyju do 320 kvadratnih metrov velikega chaleta v novem prizidku, od prijazne profesionalnosti celotne ekipe do lastnika hotela in tudi gospodinje vaše mize, od inovativnosti ladinske tradicije v jedeh izvršnega chefa do rižote iz južnotirolskega svežega sira in tekočih njokov iz rdeče pese na drobljencih iz piva.
Niederkofler je skupaj z lastnikom Rose Alpine Hugom Pizzininijem tudi pobudnik projekta ”Cook the Mountain”, v katerem najboljši kuharji Južne Tirolske kreirajo Dolomitom novo kulinarično identiteto. Projekt povezuje kuharje s pridelovalci, vinarji, zgodovinarji, etnologi, botaniki. ”Za prihodnje generacije, dediščina, navdih in hkrati odgovornost,” pojasni chef.
Jedilni list
6 hodov
165 €