St. Hubertus

 • Kuhinja
  inovativna in avtorska južnotirolska kuhinja
 • Kdo
  Hugo Pizzinini, chef Norbert Niederkofler
 • Odpiralni Čas
  vsak dan
  v času večerje (obvezna rezervacija)
  torek
  zaprto
 • Naslov
  Strada Micurà de Rü, San Cassiano, Italija
 • Telefon
  +39 0471 849 500
 • Splet
  www.rosaalpina.it
 • Email
  info@rosaalpina.it
 • Posebnosti
  3 Michelinove zvezdice
  hotel Rosa Alpina je član verige Relais & Chateaux
 • Prostor
  elegantna restavracija v luksuznem hotelu s petimi zvezdicami

Najboljši dolomitski chef

Norbert Niederkofler iz Rosa Alpine je eden tistih redkih kuharjev, ki ne vpliva le na prihodnost svojih gostov – ali se bodo še vrnili v enega najlepših hotelov v Badiji in Dolomitih -, temveč tudi cele doline – ki se je z njegovo pomočjo razvila v eno najbolj zanimivo-pestrih kulinaričnih destinacij v Evropi.

Tudi Slovenci so gostje v Rosa Alpini … Tudi slovenski smučarji, ki množično s karto Superski Dolomiti smučajo po Sella Rondi, ne kuhajo le sami … Tudi dobrojedci iz Slovenije si želimo pod novoletno jelko povabilo na večerjo v dvoje v restavraciji z dvema zvezdicama, ki mora biti na spisku bodočih kulinaričnih investicij tistih, ki so radovedni kje, kako in kaj kuhajo najboljši! Zaradi luksuznega ambienta 5-zvezdičnega hotela, od polne mize bonbonov v lobbyju do 320 kvadratnih metrov velikega chaleta v novem prizidku, od prijazne profesionalnosti celotne ekipe do lastnika hotela in tudi gospodinje vaše mize, od inovativnosti ladinske tradicije v jedeh izvršnega chefa do rižote iz južnotirolskega svežega sira in tekočih njokov iz rdeče pese na drobljencih iz piva.

Niederkofler je skupaj z lastnikom Rose Alpine Hugom Pizzininijem tudi pobudnik projekta ”Cook the Mountain”, v katerem najboljši kuharji Južne Tirolske kreirajo Dolomitom novo kulinarično identiteto. Projekt povezuje kuharje s pridelovalci, vinarji, zgodovinarji, etnologi,  botaniki. ”Za prihodnje generacije, dediščina, navdih in hkrati odgovornost,” pojasni chef.Jedilni list

Degustacijski meni

6 hodov

165 €

Vinski list

Vinski svetovalec Chris Rainer je Niederkoflerjeve jedi odlično združil z južnotirolskimi vini; ena najboljših vinskih kart v Dolomitih je najbolj prepoznavna po najboljših svetovnih rizlingih (Nemčija, Avstrija). Štiri slovenska vina (Marjan Simčič).

Rad Dobrojem priporoča

Nenavadne kombinacije okusov, ki se združijo v presenetljivo sožitje jedi s kuharjevim podpisom.