Gochujang piščanec z bučo
Sestavine
- 3 piščančja bedra s kožo
- 2 žlici gochujang paste
- 2 žlici sojine omake
- 1 žlica naribanega svežega ingverja
- 3 žlice olja
- 300 g hokaido buče
- 6 majhnih krompirjev
- 100 g gomoljne zelene
- 6 šalotk
- sol
- 6 večjih redkvic
- 2 žlici riževega kisa
- 1 žlica sezamovega olja
- 2 žlici narezanega kitajskega ali navadnega drobnjaka
Postopek
1
Pečico segrejemo na 210 stopinj. Bučo, olupljen krompir in gomoljno zeleno narežemo na poljubno velike kose. V skodelici zmešamo gochujang, sojino omako, ingvere in olje. Dve tretjini porazdelimo po narezani zelenjavi in olupljenih šalotkah, rahlo solimo in temeljito premešamo.
2
Pekač obložimo s papirjem za peko in nanjo porazdelimo zelenjavo. Piščančja bedra prerežemo na polovico, solimo in premažemo s preostalo glazuro. Pekač postavimo v sredino pečice za 40 minut.
3
Medtem redkivce narežemo na tanke rezine, prelijemo z riževim kisom in sezamovim oljem, premešamo in pustimo stati do serviranja. Pečena bedra in zelenjavo potresemo z drobnjakom in mariniranimi redkvicami.
Oceni