Sestavine

  • 3 piščančja bedra s kožo
  • 2 žlici gochujang paste
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 žlica naribanega svežega ingverja
  • 3 žlice olja
  • 300 g hokaido buče
  • 6 majhnih krompirjev
  • 100 g gomoljne zelene
  • 6 šalotk
  • sol
  • 6 večjih redkvic
  • 2 žlici riževega kisa
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 2 žlici narezanega kitajskega ali navadnega drobnjaka

Uvod

Pečenemu piščancu vedno godi nekaj paprične pikantnosti, ki poglobi okus mesa in naredi hrustljavo kožo še bolj zapeljivo. Poskusite, za prvič, kožo pred pečenjem le potresti s pekočo papriko. Ker drugič boste nato hoteli še več …, toda ne pikantnosti, temveč več od ”navadne” pekoče paprike.

Zato naj bo gochujang, korejska chilijeva pekoče-sladka fermentirana pasta vedno v domači zalogi (poiščite jo v specializiranih azijskih trgovinah; ko jo odprete, jo hranite v hladilniku, zdrži zelo dolgo). Njena posebnost je fermentiran lepljivi riž, ki daje pasti značilno škrobasto sladkost.

Ne ustrašite se, ker bo pasta piščančjo kožo počrnila. Ni zažgana, le še bolj slastna. Zato pa je zraven okisana redkvica, ki s solatno svežino skrbi, da po jedi nismo slabe volje, čeprav smo preveč pojedli....

  • Kategorija: Jesen
  • Količina: 4 osebe
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 1 ura
 
Postopek
1

Pečico segrejemo na 210 stopinj. Bučo, olupljen krompir in gomoljno zeleno narežemo na poljubno velike kose. V skodelici zmešamo gochujang, sojino omako, ingvere in olje. Dve tretjini porazdelimo po narezani zelenjavi in olupljenih šalotkah, rahlo solimo in temeljito premešamo.

2

Pekač obložimo s papirjem za peko in nanjo porazdelimo zelenjavo. Piščančja bedra prerežemo na polovico, solimo in premažemo s preostalo glazuro. Pekač postavimo v sredino pečice za 40 minut.

3

Medtem redkivce narežemo na tanke rezine, prelijemo z riževim kisom in sezamovim oljem, premešamo in pustimo stati do serviranja. Pečena bedra in zelenjavo potresemo z drobnjakom in mariniranimi redkvicami.

Oceni