Goveji vrat sous vide
Sestavine
- 1 kg govejega vrata
- 2 žlici repičnega olja
- 80 ml ostrigine omake
- 80 ml mirina
- 170 ml riževega vina (sake)
- 30 g sladkorja
- 1 žlička masla
- 2 rezini svežega ingverja
- 100 g Saikyo-Miso (svetla sojina pasta)
- 1 vejica rožmarina
- 1 vejica timijana

Uvod
- Kategorija: On zanjo
- Količina: 6 oseb
- Zahtevnost: Srednje
- Čas priprave: 10 minut (+ 24 ur za kuhanje)
- Priporočeno vino: Steyer Mark cuvee rdeče, 2009
Postopek
1
V posodi za sous vide postopek je segrel vodo na 70 stopinj. Očiščeno meso je v ponvi na repičnem olju na hitro opekel z vseh strani.
2
Preostale sestavine je dobro zmešal z 80 ml vode in jih skupaj z mesom dal v zip vrečko, ki jo je potopil v vodo do zadrge, da je iz nje iztisnil zrak. Meso je kopal v vodni kopeli na 70 stopinjah 24 ur.
3
Meso vzel iz vrečke in ga zavil v alu folijo. 250 ml tekočine je zlil v kozico, zavrel in zgostil s škrobom. Meso je narezal na debele rezine, ga naložil na ogrete krožnike in prelil z omako.
Odlična priloga je pečen mladi krompir z zelenimi šparglji in sotiranim mladim korenjem.
Oceni