Kalbi goveja rebra na žaru
Sestavine
- 4 kom kalbi govejih reber (Angus je zakon)
- 50 ml sojine omake
- 1 žlica medu
- 50 ml mirina
- 1 žlica sezamovega olja
- 1 majhna čebula
- 2 stroka česna
- 1 žlička sesekljanega ingverja
- 3 žlice opraženih sezamovih semen
- 1 hruška (kivi)
- 175 g slanega masla
- 1 rdeča jalapeno paprika. 1 zelena jalapeno paprika
- 2 žlici narezanega kitajskega drobnjaka ali listnatega česna
Uvod
- Kategorija: Poletje, Projekt
- Količina: 2 osebi
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut (+ 12 ur za mariniranje)
- Priporočeno vino: Svetlikovo rdeče 2015, Svetlik
Za marinado zmešamo sojino omako, 50 ml vode, med, mirin, sezamovo olje, olupljeno in grobo sesekljano čebulo, sesekljani česen, 2 žlici sezamovih semen in hruško (ali kivi) ter zmiksamo v gladko omako. Kalbi rezine govejih reber damo v zip vrečko, čeznje nalijemo marinado, zip vrečko zapremo, tako da iztisnemo zrak, zaprto vrečko nato pregnetemo, da porazdelimo marinado, in postavimo v hladilnik za najmanj 3 ure, še bolje preko noči.
Za pikantno maslo slano maslo rahlo zmehčamo. Jalapeno papriki očistimo in drobno narežemo ter zamešamo v mehko maslo.
Za pečenje žar dobro segrejemo (10-15 minut; pod pokrovom 250 stopinj).
Rebra vzamemo iz marinade, marinado odcedimo in rebra obrišemo s papirnatimi servietami. Rebra položimo na vroči žar. Na vsaki strani jih pečemo 2 do 3 minute.
Pečena rebra potresemo s preostalimi sezamovimi semeni in listnatim česnom (ali zewlenimi deli mlade čebule) ter postrežemo še vroča, z jalapeno maslom, hitrimi kruhki z zelišči in čedarjem in solato iz češnjevih paradižnikov.
- Za nadaljevanje postopka si oglejte še