Sestavine

  • 600 do 650 ml mleka
  • 120 g riža
  • 1 žlička kurkume
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 2 žlici mascarpone sira
  • 2 žlici sladke smetane
  • 1 jabolko
  • 6 žlic pečk granatnega jabolka
  • 2 žlici masla
  • 50 ml jabolčnega soka
  • 3 žlice rjavega sladkorja

Uvod

Pri nas smo glede mlečnega riža v zmoti. Tako kot ga imajo otroci radi - s čokolado, sladkorjem, cimetom ali kar vsem skupaj -, se ga odrasli izogibamo. Saj res ni za hujšanje, toda tudi ni res, da mora biti le za večerjo.

V Franciji je mlečni riž pogosta sladica! Pri nas pa bi gostilno, ki bi ga ponujala, izločili iz gostinske zbornice ... Pretiravam? Poskusite ga s kurkumo, ki ga ne bo le lepo obarvala, in sadjem, ki ga ne bo le okrasilo! Pa vam bo jasno, kaj zamujamo....

  • Kategorija: Zima
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 420 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Zavremo mleko, 2 žlici sladkorja, vaniljev sladkor in kurkumo. Dodamo riž in ga kuhamo med mešanjem na majhni temperaturi približno 30 minut.

2

Medtem jabolko olupimo, izrežemo pečke in ga narežemo na majhne kocke. V ponvi segrejemo maslo, dodamo jabolčne kocke, zalijemo z jabolčnim sokom, dodamo preostali sladkor in dušimo 2 minuti. Odstavimo z ognja in vmešamo pečke granatnega jabolka.

3

V kuhani riž zamešamo mascarpone sir in smetano, ga naložimo v servirne posode in potresemo s sadjem.

Oceni
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars (No Ratings Yet)