Praženec z zelišči, koleraba in kimči
Sestavine
- PRAŽENEC
- 4 jajca
- 250 ml mleka
- 140 g moke
- sol poper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- 1 žlica sesekljanega pehtrana
- muškatni orešek
- 2 žlici ghee masla
- KOLERABA
- 500 g kolerabe
- 2 žlici masla
- 1 žlica moke
- 400 ml mleka
- 6 žlic kimčija
Uvod
- Kategorija: Poletje
- Količina: 4 osebe
- Hranilna vrednost: 496 kcal/osebo
- Zahtevnost: Enostavno
- Čas priprave: 45 minut
Kolerabo olupimo in narežemo na 3 cm dolge in 1 cm široke palčke. Narezano kolerabo blanširamo v slani vreli vodi 3 minute, nato jo prelijemo z mrzlo vodo in odcedimo.
V loncu stopimo maslo, dodamo moko, malce opražimo in dolijemo mleko. Med mešanjem z metlico kuhamo omako 5 minut. Dodamo blanširano kolerabo in kuhamo na majhni vročini še 5 minut. Krepko začinimo s soljo, sveže mletim poprom in muškatnim oreškom.
Pečico segrejemo na 190 stopinj. Jajca, mleko in moko zmešamo v gladko testo ter ga začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. V testo zamešamo še sesekljana zelišča.
V veliki teflonski ponvi (premer 28 cm) z ognjavarnim ročajem segrejemo ghee maslo, vanjo zlijemo testo in pečemo na srednji vročini 2 minuti. Ponev postavimo v pečico na spodnjo rešetko in pečemo 20 minut.
Pečeni praženec raztrgamo na manjše kose in ga naložimo na krožnike. Dodamo kolerabo in narezani kimči ter postrežemo.