Sestavine

  • PRAŽENEC
  • 4 jajca
  • 250 ml mleka
  • 140 g moke
  • sol poper
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici narezanega drobnjaka
  • 1 žlica sesekljanega pehtrana
  • muškatni orešek
  • 2 žlici ghee masla
  • KOLERABA
  • 500 g kolerabe
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica moke
  • 400 ml mleka
  • 6 žlic kimčija

Uvod

Koleraba je tako lepo zrasla, da ji je bilo potrebno najti dobro omako. Omaka je tako uspela, da ji je bilo potrebno najti dobro spremljavo. Spremljava pa se je v pečici tako napihnila, da jo je bilo na krožniku potrebno še malo zapeči. Zapekel jo je kimchi (kimči), ki vedno čaka v hladilniku, da ga kakšna omaka ali kak ”šmorn” pokličeta na pomoč. Sladki šmorn je lahko tudi slan in celo pekoč!...

  • Kategorija: Poletje
  • Količina: 4 osebe
  • Hranilna vrednost: 496 kcal/osebo
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 45 minut
 
Postopek
1

Kolerabo olupimo in narežemo na 3 cm dolge in 1 cm široke palčke. Narezano kolerabo blanširamo v slani vreli vodi 3 minute, nato jo prelijemo z mrzlo vodo in odcedimo.

2

V loncu stopimo maslo, dodamo moko, malce opražimo in dolijemo mleko. Med mešanjem z metlico kuhamo omako 5 minut. Dodamo blanširano kolerabo in kuhamo na majhni vročini še 5 minut. Krepko začinimo s soljo, sveže mletim poprom in muškatnim oreškom.

3

Pečico segrejemo na 190 stopinj. Jajca, mleko in moko zmešamo v gladko testo ter ga začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. V testo zamešamo še sesekljana zelišča.

4

V veliki teflonski ponvi (premer 28 cm) z ognjavarnim ročajem segrejemo ghee maslo, vanjo zlijemo testo in pečemo na srednji vročini 2 minuti. Ponev postavimo v pečico na spodnjo rešetko in pečemo 20 minut.

5

Pečeni praženec raztrgamo na manjše kose in ga naložimo na krožnike. Dodamo kolerabo in narezani kimči ter postrežemo.

Oceni