Predlog za kulinarični izlet 2019 v New York - Od italijanske restavracije v novi četrti Brooklyna do nove najbolj zaželene restavracije na Manhattnu
Novo v 2019
Frenchette
Najbolj zaželena kulinarična novost začetka 2019 v NYC. Art déco in Cȏte d’Azur v dveh elegantnih jedilnicah. Francoska podeželska kuhinja in ameriška nostalgija v retro-braseriji v Tribeci. Riad Nasr in Lee Hanson sta pred tem navduševala že v Balthasarju in Pastisu. Soul food s fantazijskimi imeni in chefovskimi prijemi.
Tribeca, 241 West Broadway
www.frenchettenyc.com
vsak dan, v soboto in nedeljo le zvečer
glavne jedi 23 – 117 €
La Mercerie
Showroom dizajn studia Roman & Williams, kavarna v prijetnem podeželskem slogu s francoskimi jedmi za dušo. Servis, pribor, dekoracija, mize, vse tudi za domov. Chefinja Marie-Aude Rose je Parižanka, njen mož Daniel Rise je chef v Le Coucou, ki je takoj za vogalom.
Soho, 53 Howard Street
www.lamerceriecafe.com
vsak dan
glavne jedi 16 – 31 €
Manhatta
Vsaka nova restavracija Dannyja Meyerja je atrakcija in uspeh! Lep razgled s 60. nadstropja in klasične ameriško-francoske jedi z veliko svežine. Kjer so bile prej pisarne vodstva Chase Bank je zdaj 17 jedi, iz katerih si gostje sestavljajo trihodne menije. Chef Jason Pfeifer je bil prej v Gramercy Tavern in v Kellerjevi Per Se. Brez napitnin!
Financial District, 28 Liberty Street
www.manhattarestavurant.com
vsak dan, razen v soboto in nedeljo le večerja
meni 68 €
Norman
V stari tovarniški hali se začne že z zajtrkom. Inovativne ameriške jedi pod nordijskim vplivom. Pirin kruh z drožmi in domačim maslom, sendvič z dimljenim lososom in rdečo peso, drevesna velika zraščenka (goba) z majonezo s svežim zelenim česnom, sveže ulovljena ploščata pasara s pirejem iz buče z žara, sorbet iz fermentiranih malin z vetrcem. Chef Stephen Ilnyckyj je kuhal v Eleven Madison Park, najboljši restavraciji New Yorka (in sveta po 50 Best), solastnik pa je Claus Meyer, soustanovitelj danske Nome.
Greenpoint, Brooklyn, 29 Norman Avenue
www.restaurantnorman.com
vsak dan, v nedeljo in ponedeljek zvečer zaprto
jedi 14 – 18 €
Cecconi’s
Najmlajša najbolj zaželena četrt modernih bohemov v Brooklynu se imenuje Dumbo, ki leži delno pod Manhattan mostom. V tem nekoč industrijskem predelu je najljubša italijanska restavracija osma svetovna podružnica londonske verige hoelov Soho house. Za začetek cicheti, potem špageti z jastogom iz Maina, za posladek veganski čokoladni tart. Seveda je pizza iz krušne peči.
Dumbo, Brooklyn, 55 Water Street
www.cecconisdumbo.com
vsak dan, v soboto in nedeljo brunch
glavne jedi 18 – 56 €
Hotel Freehand
Moderna umetnost in retro dizajn v novem hotelu, ki je bil nekoč stari George Washington hotel. Ob dveh restavracijah (Studio s severnoafriško kuhinjo) in kavarni je na strešni terasi bar Broken Shaker, v katerem je po 19. uri nabito polno.
Flatiron District, 23 Lexington Avenue
www.freehandhotels.com
dvoposteljna soba od 180 €