Knjižna polica
Ko dobrojedstvo postane način življenja, se Šola okusov spremeni v – šolo življenja. To pa pomeni, da se nikoli ne nehamo učiti in da nikoli ne znamo dovolj. Zato imamo Šolo okusov in Izbor okusov in zato zvečer zaspimo z novo kuharsko knjigo v roki … Je še kaj prostora na vaši knjižni polici? Predlagamo ”obvezno” čtivo za vse dobrojedce, ki želijo boljše kuhati, jesti, piti, kupovati, potovati, obiskovati in živeti. Naš knjižni izbor za vašo knjižno polico. Nova knjiga avtorice Drožomanije, ki je postala svetovna uspešnica – Novo v domačem hladilniku: sladki drožasti nastavek Da Drožomanija 1 potrebuje družbo Drožomanije 2, ni krivih le 77 novih receptov za sladke in slane drožaste pekovske dobrote, temveč še bolj Anita Šumer, ker te navduši, da si za dobre stvari vzameš čas, kot te navduši, da svojim ”slanim” drožem zamesiš še družbo sladkih. VEČ … Potočnikova knjiga Čokolada je nepogrešljiva spremljevalka in druga najljubša stvar vsakega pravega ljubitelja čokolade – takoj za čokolado! Gorazd Potočnik v svoji prvi knjigi predstavlja čokoladne mojstrovine in kako jih lahko poustvarimo doma. V njej so recepti za čokoladne slaščice iz vseh vrst čokolade in za vse okuse ter veščine VEČ … JB restavracija: kuharska knjiga velikega chefa – Vsako naslovnico je poslikal, vso vsebino pa skuhal Štirideset receptov so preverile tri amaterske kuharice, potopis Noaha Charneya med Bratovževimi slovenskimi dobavitelji pa daje kuharski knjigi, ki ji je nagovor napisal najbrž najboljši japonski chef Hiroyoshi Ishida, tudi literarno-bralno draž. VEČ … Knjiga, ki vas popelje v zdrav svet peke z drožmi na preprost način in vam pričara vonj in okus ”drožastih” dobrot Anita Šumer v Drožomaniji razkriva skrivnosti ”dobrega in slastnega kruha, kakršnega so pekle naše babice, a ne samo kruha, tudi drugih slastnih izdelkov! Vse, kar potrebujete, so malce načrtovanja in organizacije, s katero si lahko peko umestite v svoj vsakdan, veliko potrpežljivosti, kanček časa, ljubezen – in zagotovo vam bo uspelo.” VEČ … Jože Rozman nam v knjigi Čar vina pričara poseben odnos, svojstveno strast, neusahljivo ljubezen do ”pijače” Knjiga o vinu, ki te začara ravno zato, ker je ne zanimajo (le) bistrost, barva, vonj, okus in harmonija, zato se najbrž kakšni orto enologi in tradicionalisti ob njej pokrižajo, temveč raje simpatično, nevsiljivo, lažje razumljivo, neavtoritativno in na dovolj neposreden način sleherniku približa ne (le) vino, temveč, kot pravijo Dolenjci, pijačo. VEČ … Tradicionalna prekmurska kuharica – Od förtuja do olstika, klasični prekmurski recepti in postopki od predpasnika do kravate Matej Fišer je zbral tradicionalne recepte in jih popisal ter poslikal na netradicionalen način. Knjiga opisuje, kako se je v Prekmurju kuhalo nekoč, in narekuje, kako se naj kuha, jé, bere, fotografira in piše (kuharske knjige) v prihodnje. VEČ … RAZPRODANO V knjigi Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi se je združila ekipa najboljših slovenskih chefov. S svojimi avtorskimi recepti se v knjigi predstavljajo Janez Bratovž, Igor Jagodic, Borut Jovan, Tomaž Kavčič, Andrej Kuhar, Marko Pavčnik, Gorazd Potočnik, Uroš Štefelin in Bine Volčič, znana imena slovenske kulinarike, ki z veliko truda, znanja in strasti ustvarjajo suvereno avtorsko kuhinjo, uporabljajo najboljše sestavine, mojstrsko obvladajo kuharske tehnike, nihče od njih pa se ne boji sprostiti svoje kreativnosti. VEČ … RAZPRODANO Popoln priročnik za peko s kislim testom, z recepti za kruhe ter sladko in slano pecivo Knjiga Nataše Đurić, posvečena peki kruha kot nekoč, brez industrijskega kvasa, le s pomočjo mešanice vode in moke, v kateri za vzhajanje testa poskrbijo naravno prisotne bakterije in kvasovke, je res pravi pomočnik in popolni priročnik. Kar je bil nekoč del vsakdana naših prababic, zato danes ni več znanost! VEČ …Knjige, ki jih morate skuhati
Okusno branje za vašo dobrojedsko knjižnico
Anita Šumer: Slana in sladka drožomanija
Nova knjiga avtorice Drožomanije, ki je postala svetovna uspešnica – Novo v domačem hladilniku: sladki drožasti nastavek NAROČITE KNJIGO Še vemo, kakšen kruh smo jedli, preden je Slovenijo zajela drožomanija? Ko si ga prinesel iz trgovine domov, je bil že star. Ko si ga jedel, te je napihnil...
Klik
Anita Šumer: Slana in sladka drožomanija
Anita Šumer
Gorazd Potočnik: Čokolada
Gorazd Potočnik v svoji prvi knjigi predstavlja čokoladne mojstrovine in kako jih lahko poustvarimo doma. V njej so recepti za čokoladne slaščice iz vseh vrst čokolade in za vse okuse ter veščine – od otročje lahkih sladkosti do mojstrovin, ki so izziv za domače slaščičarske mojstre. NAROČITE KNJIGO ...
Klik
Gorazd Potočnik: Čokolada
Gorazd Potočnik
Nove slike Janeza Bratovža
Kuharska knjiga velikega chefa – če bi radi kuhali več in boljše, če ne veste, kaj bi skuhali za domače slavje, in če bi radi doma ponovili, kar vas je navdušilo v njegovi JB restavraciji Piše: Uroš Mencinger NAROČITE KNJIGO Vsaka naslovnica nove JB-jeve debele (290 strani) kuharske bukle je...
Klik
Nove slike Janeza Bratovža
Janez Bratovž
Drožomanija Anite Šumer
Knjiga, ki vas popelje v zdrav svet peke z drožmi na preprost način in vam pričara vonj in okus ”drožastih” dobrot. Piše: Uroš Mencinger NAROČITE KNJIGO Ko sem prvič srečal Anito Šumer, je imela polni roki kruha. V vsaki majhen, toda visok, okrogel, lep, razcvetel, zlato-rjav hlebec. Da sva...
Klik
Drožomanija Anite Šumer
Anita Šumer
Ko te vino zagrabi
Jože Rozman nam v knjigi Čar vina pričara poseben odnos, svojstveno strast, neusahljivo ljubezen do ”pijače” NAROČITE KNJIGO Ko spoznaš Jožefa, mačka, ki je imel tako gosposke manire, da jo je poleti mahnil na morje, enkrat z Brati Karamazovimi, drugič z Gargantuo in Pantagruelom, pozimi pa si je z...
Klik
Ko te vino zagrabi
Jože Rozman
Neklasična kuharica klasičnih jedi
Matej Fišer: Tradicionalna prekmurska kuharica – Od förtuja do olstika, klasični prekmurski recepti in postopki od predpasnika do kravate Matej Fišer je zbral tradicionalne recepte in jih popisal ter poslikal na netradicionalen način. Knjiga opisuje, kako se je v Prekmurju kuhalo nekoč, in narekuje, kako se naj kuha, jé, bere, fotografira...
Klik
Neklasična kuharica klasičnih jedi
Matej Fišer
Kuhamo z najboljšimi
V okviru praznovanja 20. obletnice revije Dober tek je svoje recepte v knjigo “Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi” združila ekipa najboljših slovenskih chefov. Njihove kreacije boste odslej lahko pripravili tudi v domači kuhinji. Naročite knjigo V dveh desetletjih je bilo v reviji objavljenih na tisoče receptov, v ospredje...
Klik
Kuhamo z najboljšimi
Kuhamo z najboljšimi
Nataša Đurić: Kruh z drožmi
Popoln priročnik za peko s kislim testom, z recepti za kruhe ter sladko in slano pecivo – RAZPRODANO Saj sta le voda in moka. No, pa še malo soli. Sicer pa ga ni bolj preprostega recepta. Toda, ravno zato je peka dobrega kruha takšna umetnost! Še posebej, če ga pečemo...
Klik
Nataša Đurić: Kruh z drožmi
Nataša Đurić
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.