Brasato

Zadnje urejanje: 18. decembra 2023
KAZALO Zakaj brasato? Brasato ni (naša) pečenka Recept: goveji brasato Podpeka in dušenje Recept: svinjski brasato Dušena pečenka iz biblije Recept: telečji brasato Voda ni mast Brasato naredi tekočina Recept: svinjska rebra Pravila dobrega brasata Recept: četudi ni barolo Kaj se boste naučili? Brasato je dušena pečenka, dušenje pa je...

Rižota

Zadnje urejanje: 25. oktobra 2021

KAZALO Kaj nas nauči rižota? Kuhan riž še ni rižota Zlati nauk rižote Modernistična rižota Pomen škroba Pravila dobre rižote Recepti Rižota ne le z rižem Kaj se boste naučili? Rižota ni (le) jed, temveč način kuhanja. Za rižoto so najboljši vialone nano, arborio in carnaroli, toda tudi druga žita,…

Ceviche

Zadnje urejanje: 17. julija 2023

KAZALO Kaj nas nauči ceviche? Seviče je citrusna marinada Pomen kisline v okusu jedi Pomen mariniranja sestavin in jedi Pomen predjedi Pravila dobrega seviča Recept: seviče in tatar Recept: seviče z brancinovim sokom Recept: seviče in rusli Recept: juha iz ”ostankov” Kaj se boste naučili? Seviče nas pouči o pomenu…

Kuhljanje v pečici

Zadnje urejanje: 6. januarja 2025

Kaj se boste naučili? Vse o počasnem dušenju v pečici, ki od kuharja zahteva najmanj dela, jedcu pa da največ užitka. Vse o kuhljanju, ki zmehča najtrše kose mesa. Vse o edinem loncu, ki ga potrebujete za pečico. Kako skuhati goveji rep s čokolado, jagnječje stegno z ribjo omako, divjačino…

Golaž

Zadnje urejanje: 6. januarja 2025

KAZALO Kaj nas nauči madžarski golaž? Kaj je to: ženski golaž? Pred davnimi leti Najboljši in najslabši kosi Kuhljanje in dušenje Pravila dobrega golaža Stari gostilniški golaž Stara madžarska golaževa juha Novi, modernistični golaž Golaževi recepti Kaj se boste naučili? Golaž spreminja najslabše kose mesa v najboljše in počasno kuhanje…

Kari in curry

Zadnje urejanje: 1. januarja 2024

KAZALO Kako do nadokusa? Dobre sestavine Preprosto kuhanje Kuharjev podpis Nadokus ali kari? Recepti Kaj se boste naučili? Kaj je to: kari. Kombinirati dobre sestavine. Preprosto kuhati. Podpisovati se pod jedi. Kaj je to nadokus. Kako do nadokusa. Formulo za kari in nadokus. Speči dober naan kruh. Skuhati dober kari….

Nadokus

Zadnje urejanje: 16. novembra 2024

Kaj se boste naučili? Kako se reče okusu, ki nima le sladkega, kislega, slanega, grenkega in umami okusa? Kako naj v slovenščino prevedemo flavor, saveur, sapore, sabor, sapor? Kaj je to, kar dela hrano okusno, slastno in žmahtno? Zakaj nadokus? Kaj je nadokus? Kaj je najbolj pomembno za nadokus? Kakšna…

Quiche in tarte

Zadnje urejanje: 5. septembra 2023

KAZALO Kako do najboljše pite? Krhko dno in sočen nadev Kiš ali tart? Testo je bistveno Zakonitosti dobrega kiša Ne pozabite Recepti Kaj se boste naučili? Kako se speče krhko testo? Kako se slepo peče? Kakšna je razlika med kišem in tartom? Kaj vse gre v jajčni nadev in kako…

Chili con carne

Zadnje urejanje: 6. januarja 2025

Kaj se boste naučili? – Da čili ni golaž, ki le bolj peče. – Da je bolečina lahko tudi v užitek. – Da peči ne sme, da jočemo, temveč da se smejimo. – Da je nadokus rezultat globine, ne pa površine. – Da za dober čili z mesom ne potrebujete dobrega…

On zanjo

Zadnje urejanje: 6. aprila 2021
Zakaj on zanjo? Moški, fantje, možje in ljubimci, zapišite si za uho in kuhalnico: če bo on zanjo, potem bo ona še bolj(še) zanj! - 5 osnovnih pravil: kdo, kje, kdaj, kaj, kako - In zato, ker je on zanjo vedno - zgodba! ON ZANJO (VČASIH) DOMALe tri besede -...

Buče

Zadnje urejanje: 1. januarja 2024

Kaj se boste naučili? Kako buče uporabljajo slovenske chefinje in chefi. Kako pripravljamo buče doma. Kako vsestranske so buče v kuhinji. Kako uporabljajo buče po svetu Kako se z bučami družijo agrumi, slanina, čili, paradižnik, ingver, žajbelj. Kako in kaj iz buč – recepti. NAJDEBELEJŠI ZAKLAD OZIMNICERedko katera poljščina simbolizira…

Ste chef doma?

Zadnje urejanje: 5. septembra 2023
Kaj se boste naučili? - Kaj je to tonkatsu. - Kakšen mora biti dober dunajski zrezek. - Da je tudi doma potrebno kuhati oboje, preprosto in kompleksno, enostavno in vrhunsko. - Kdo ni chef doma. - Kdo je chef doma. O japonskih zrezkih, panko drobtinah, miso majonezi, celoletni fermentaciji in...

Lep krožnik doma

Zadnje urejanje: 25. oktobra 2021

Kaj se boste naučili? – Da je dobro bolj pomembno kot lepo. – Da je manj več. – Da so nove jedi na starih krožnikih boljše od starih jedi na novih krožnikih. – Da komplicirano ponavadi ni dobro. – Da še ni potrebno kupiti novega jedilnega servisa. – Da si…

Rabarbara

Zadnje urejanje: 17. julija 2023

Kaj boste spoznali? – Rabarbara je zelenjava, ki dela konkurenco sadju. – Poda se k predjedem in glavnim jedem, toda najraje jo imajo sladice. – Njena sočnost je prednost, na katero pa je potrebno paziti pri pečenju. – Kako se razume z medom, vanilijo, cimetom, svinjino, mandlji in jogurtom. -…

Pomladno kosilo

Zadnje urejanje: 5. septembra 2023

Kaj se boste naučili? – Skuhati slavnostno spomladansko kosilo. – Kako se zahvaliti vsaki sezoni posebej. – Dvodnevni načrt priprav. – Recepti: bageta d’epi, zeliščna panakota s šparglji, čajna juha z mlado čebulo, goveji vrat sosu vide, rabarbarin tarte s pistacijami ZAHVALNO KOSILOČe je rojstni dan, obletnica, posebno slavje, še…

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!