Gregor Rozman

Gregor Rozman, ki ima medalje s kuharskih olimpijad in izkušnje iz Michelinovih zvezdic, se je proslavil že v Lamberghu, kjer so bile njegove jedi hkrati spogledljive in domačne, drugačne in znane, dobrodošle in presenetljive. Ko je na Brdu postal chef protokola, je v Vili Bled dobil še težji izziv – kako tekmovati z razgledom, ki ima na levi Otok in na desni Grad, kako v kraljevem parku združiti politike in svate, ter kako v vilo, ki ima na steni še vedno Tita, privabiti goste, ki so doslej Bled poznali le po kremni rezini. Zaenkrat mu to več kot odlično uspeva! Tako, da v enem hodu nadgradi gorenjski maslovnik z želejem iz kislega mleka, v drugem pa bolonjeze z lignji iz vakuma.

Datum rojstva: 20. 2. 1979

Izobrazba: kuhar

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali: Ess Zimmer (München), chef Bobby Brauer

Kuharska filozofija: kuhati z lokalnimi sestavinami in okusi naših prednikov

Največji kuharski/gostinski uspehi: srebrna medalja na kuharski olimpijadi 2012, 2 srebrni medalji dubai world hospitality championship, član slovenske kuharske reprezentance

Najljubša sestavina: maslo

Najljubša jed: čompe s skuto

Najljubši kuharski pripomoček: lesena kuhalnica, dober nož

Najljubša kuharska tehnika: reduciranje

Najboljši chef: Richard Rauch

Najboljša restavracija na svetu: Alinea, ZDA

Kratek življenjepis:

Zaposlitve
2018                        Brdo (chef protokolarne kulinarike)
2015 – 2018            Grad Lambergh (chef)
2012 – 2015            Head Chef, Hotel Golf Bled, Sava Turizem d.d.
2010 – 2012            Restavracija Panorama (chef)
2002 – 2008            Restavracija Vila Bella (chef)
1998 – 2002            Restavracija Vila Bella (chef de partie)
1996 – 1998            Restavracija Vila Bella (commis chef)

Izobrazba
1993 – 1996 Srednja šola za gostinstvo in turizem Radovljica, Slovenija (Chef de Cuisine)

Profesionalne kvalifikacije in usposabljanja
2010 – Slaščičarska delavnica, chef Alenka Kodele
2007 – Čokoladne in sladkorne skulpture, chef Alenka Kodele, Slovenska kuharska reprezentanca
2006 – Maslene skulpture, Šola kulinarične artistike Andreja Goljata, Škofja Loka, Slovenija
2004 – 2008 Redna HACCP usposabljanja

Druge pomembne izkušnje in dosežki
2014 – Februar, dvotedensko usposabljanje v restavraciji z 1 Michelinovo zvezdico “Ess zimmer BMW Welt Muenchen”
2013 – November, dve srebrni medalji, Dubai World Hospitality Championship, član slovenske nacionalne reprezentance
2012 – Oktober, drugo mesto na IKA svetovni kuharski olimpijadi, član slovenske nacionalne reprezentance
2012 – Dvotedensko usposabljanje v Grand Hotelu Tirolia Kitzbühel (Bobby Bräuer, Chef leta 2012 v Avstriji, Gault Millau 3 toques, 18 točk)
2012 – sedaj Član slovenske kuharske reprezentance
2010 – Predstavitev slovenske kulinarike v Haagu, član kuharske ekipe Sava Hoteli Bled
2010 – Predstavitev slovenske kulinarike v Skopju, član kuharske ekipe Sava Hoteli Bled
2010 – Predstavitev slovenske kulinarike v Pragi, član kuharske ekipe Sava Hoteli Bled
2006 – 2008 Pomočnik člana slovenske kuharske reprezentance