Preprosto dobro, vsak dan, vedno in povsod.
Zakaj je (bila) Slovenija Evropska gastronomska regija, EGR? Tečaj Šole okusov z osmimi ugankami in 24 okusnimi potepi.
Tečaj Šole okusov o dušenem brasatu, ki je najbolj mehka in sočna pečenka.
Tečaj Šole okusov o rižoti, ki ni (le) jed, temveč način kuhanja.
Tečaj Šole okusov, ki nas pouči o pomembnih kuharskih prvinah: pomenu kisline, pomenu mariniranja in pomenu predjedi.
Tečaj o počasnem dušenju v pečici, ki od kuharja zahteva najmanj dela, jedcu pa daje največ užitka.
Tečaj Šole okusov, ki spreminja najslabše kose mesa v najboljše in počasno kuhanje v najhitrejše.
Tečaj, ki nauči skuhati barvit, dišeč, lahek in osvežilen, raznovrsten in vedno drugačen kari in curry.
Tečaj o skrivnosti kuhanja, ki jo Šola okusov, ker zanjo pozna formulo, imenuje nadokus.
Tečaj o krhkem testu, slepem pečenju in raznovrstnih oblogah kišev, tartov, pit, pogač, sladkih in slanih tort.
Chili con carne, tečaj Šole okusov, ki čilije uporablja za smeh, ne pa jok. Vse o čiliju kot jedi.
Tečaj za moške v kuhinji, ker, če bo on zanjo, potem bo ona še bolj(še) zanj.
Buče: tečaj Šole okusov o najdebelejšem jesenskem zakladu vsake ozimnice.
Tri vprašanja, en odgovor: ste ali niste chef doma.
Rad in dobro jem le, če znam in poznam; zato 15 pravil, kako dobro jesti. Tečaj za prave dobrojedce.
Nasveti, da bo doma dobro in lepo hkrati, tudi brez novih krožnikov.
Deset začetnih gostinskih napak, ki jih morajo gostinci odpraviti, gostje pa jih ne smejo ponavljati doma.
Rabarbara je znanilka pomladi. Tečaj Šole okusov s preverjenimi recepti z rabarbaro.
Slavnostno pomladno kosilo z delovnim načrtom in recepti.
Deset osnovnih kuharskih veščin brez katerih ni dobrega domačega chefa.
Šparglji, beluši, gojeni, divji, beli, zeleni, vojilični, dobrojedci jih ljubijo v vseh oblikah od aprila do konca junija.
Jagode in recepti z njimi. Sočnost, svežina in sladek okus po poletju in brezskrbnosti.
Voh in senzorično okušanje hrane. O pomenu vonjav, dišavnega šopka in treninga vohanja.
Sluh je prav tako pomemben za senzorično okušanje hrane. Že po zvoku lahko spoznamo, kaj jemo. Hrana, ki se sliši, je boljša.
Oči jejo prve. Od vida je odvisno, kaj in kako bodo zatem okušala preostala čutila. Tudi z očmi se redimo, a lahko tudi hujšamo.
Vse o SladoLentu, ki vsako poletje v času Festivala Lent dravsko promenado spremeni v najboljšo slovensko gostilno.
Vse, kar morate vedeti o najbolj množični kulinarični akciji, ki spomladi in jeseni vabi v najboljše slovenske restavracije.
O občutku topnosti v ustih, šestem okusu hrane, pomenu mastnosti in teksturnemu ”otipu” jedi.
Osnovni okusi so sladko, slano, kislo, grenko in umami, okušamo pa jih na jeziku.
(P)ostani dobrojedec! Deset nadaljevanj o dobrojedstvu tudi v karanteni.
V šoli okusov se boste naučili, kako, kdaj, kje, koliko in zakaj je hrana užitek!
Vse o Izboru okusov na vivi.si in ocenjevanju najboljših slovenskih gostiln.
Kaj potrebujemo - in predvsem česa ne - v domači kuhinji.
Šola okusov vam pomaga kuhati doma v času epidemije.
Priporočamo v branje in nakup: knjige, ki jih morate skuhati.
Spletni tečaj o gnudih, cmočkih iz rikote, mehkih nagcih brez obleke.
Tečaj Šole okusov za peko najboljše pizze v domači kuhinji.
Deset pravil, ki jim morate upoštevati, če želite biti (tudi) doma chef!
Kuharski tečaj za domače che(finj)e, da vam bodo gostje vsak mesec zaploskali.