Jemo vsi. Znamo jesti pa ne vsi! Večina jih je z usti, a le nekateri tudi z glavo. Nauči se okušati. Okušaj in uživaj! ŠOLA OKUSOV Ker rad dobro jem. Zato vem, kaj, kako, zakaj, koliko, kdaj in kje je dobro!
Deset začetnih gostinskih napak, ki jih morajo gostinci odpraviti, gostje pa jih ne smejo ponavljati doma.
Rabarbara je znanilka pomladi. Tečaj Šole okusov s preverjenimi recepti z rabarbaro.
Slavnostno pomladno kosilo z delovnim načrtom in recepti.
Deset osnovnih kuharskih veščin brez katerih ni dobrega domačega chefa.
Šparglji, beluši, gojeni, divji, beli, zeleni, vojilični, dobrojedci jih ljubijo v vseh oblikah od aprila do konca junija.
Jagode in recepti z njimi. Sočnost, svežine in sladek okus po poletju in brezskrbnosti.
Voh in senzorično okušanje hrane. O pomenu vonjav, dišavnega šopka in treninga vohanja.
Sluh je prav tako pomemben za senzorično okušanje hrane. Že po zvoku lahko spoznamo, kaj jemo. Hrana, ki se sliši, je boljša.
Oči jejo prve. Od vida je odvisno, kaj in kako bodo zatem okušala preostala čutila. Tudi z očmi se redimo, a lahko tudi hujšamo.
Vse o SladoLentu, ki vsako poletje v času Festivala Lent dravsko promenado spremeni v najboljšo slovensko gostilno.
Vse, kar morate vedeti o najbolj množični kulinarični akciji v Sloveniji. Teden restavracij vsako leto spomladi in jeseni vabi v najboljše slovenske restavracije.
O občutku topnosti v ustih, šestem okusu hrane, pomenu mastnosti in teksturnemu ”otipu” jedi.
Osnovne okuse - sladko, slano, kislo, grenko in umami - zaznavamo z jezikom, nadokus pa z vsemi čutili. Senzorično okušanje hrane.
(P)ostani dobrojedec! Od doma in brez stika preverjamo, ali ste okuženi z virusom dobrojedstva. Nadaljevanka Šole okusov.
V šoli okusov se boste naučili, kako, kdaj, kje, koliko in zakaj je hrana užitek!
Vse o Izboru okusov in ocenjevanju najboljših slovenskih gostiln.
Kaj potrebujemo - in predvsem česa ne - v domači kuhinji.
Cepiva sicer še ni, so pa že recepti: Šola okusov vam pomaga v samoizolaciji
Priporočamo v branje in nakup: knjige, ki jih morate skuhati.
Spletni tečaj o gnudih, cmočkih iz rikote, mehkih nagcih brez obleke.
Spletni tečaj za peko najboljše pizze v domači kuhinji
Kuharski tečaj za domače che(finj)e, da vam bodo gostje vsak mesec zaploskali.
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!