S TREBUHOM ZA OKUSOM S TREBUHOM ZA OKUSOM S TREBUHOM ZA OKUSOM S TREBUHOM ZA OKUSOM S TREBUHOM ZA OKUSOM
Razvrsti po državah
  • Avstrija
  • Danska
  • Francija
  • Grčija
  • Hrvaška
  • Italija
  • Nemčija
  • Peru
  • Portugalska
  • Slovenija
  • Španija
  • Švedska
  • Švica
  • Turčija
  • Velika Britanija
  • ZDA
  • Prikaži vse

Potep

Greste na potep? S trebuhom za okusom, seveda! Saj znamenitosti, ki jih je potrebno v tujih deželah in mestih spoznati, obiskati, okusiti, niso več v muzejih, cerkvah, galerijah, temveč na tržnicah in stojnicah, v gostilnah in trgovinah.

Pa veste kam? Seveda, saj zato je Potep del Šole okusov! Ker aktivni dobrojedci na potep ne gremo na slepo, potujemo po svetu kulinaričnih okusov z načrtom! Vaš itinerar za vaš potep je zato na teh straneh.

Ves čas dodajamo, dopolnjujemo, raziskujemo in potujemo. Predlagamo vam tisto, kar menimo, da bo tudi vam všeč. Vaš naslednji izlet, potovanje, dopust, potep začnite zato tukaj! Največ srčkov imajo najboljši, rad dobro jem vsak dan, mimojede je hitro, nekje vmes, četudi kar stoje, nakup je okusen, ne pa šoping, zabava je vsak večer ali le ob kozarčku vina, spanje predlagamo le tam, kjer je mehko in cenovno ugodno, kmetije in vinarji so ob poti, znamenitosti pa so zato, da nam ne bo dolgčas med kosilom in večerjo.

Srečno pot!

 

vrhunskost s talentom iz lokalnih sestavin
Kar nekaj je najlepših mest na svetu, toda katalonska prestolnica je med njimi čisto na vrhu!
vrhunska sladkovodno-zelenjavna koroška kuhinja
moderna valencijska kuhinja nemškega chefa
moderna avstrijsko-alpska vrhunska kuhinja v družinskem hotelu
Predlog za kulinarični izlet 2019 v New York - Od italijanske restavracije v novi četrti Brooklyna do nove najbolj zaželene restavracije na Manhattnu
vrhunska in avtorska podeželska kuhinja
Od Baiersbronna do Freiburga na sledi najbolj znane nemške torte.
vrhunska avtorska kuhinja iz mesta pašte
emancipirana ustvarjalnost z avstrijskimi koreninami
S trebuhom za okusom po (tudi) kulinarični svetovni metropoli.
istrske jedi iz gozda, s travnikov in z domačega vrta
inovativna katalonska kuhinja
Wachau je zaradi svoje klime idealen za sladke marelice, smaragdna vina, dobre gostilne, rečne turiste in dobrojedce
Od tradicionalnega bifeja s prekajenim mesom, kolinami in kuhano šunko, do najbolj svežih morskih specialitet v oštarijah nad mestom.
vrhunska avtorska kuhinja brez mesa
domače jedi z vrhunsko izvedbo
sveže iz morja in čim krajše v kuhinji
Da vse poti vodijo v Rim, ima tudi svojo slabo stran, zaradi katere so pred vsako znamenitostjo dolge in nepregledne vrste, zato raje - okušajte!
modernistično-lokalna kuhinja Paca Pereza
moderne jedi iz istrskih sestavin
dalmatinsko-španska kuhinja po vinjeraško
katalonsko mediteranska kuhinja
vrhunska štajerska avtorska kuhinja
Berlin je prevelik talilni lonec narodov, kultur, običajev, da bi v njem iskali le svinjske tace in kislo zelje - Od največ srčkov do najboljših vinskih barov, od klasične nemške kuhinje do najboljših azijskih restavracij, od ponudbe na tržnicah do ponudbe zelenjavnih jedi
visoko-kreativna kuhinja umetniškega chefa
sodobna sredozemska visoka kuhinja
Med Gardskim in Komskim jezerom nastajajo izjemna peneča vina.
azijsko-avtorska kuhinja Berlinčana
vrhunska avtorska kuhinja Nina Di Costanza
visoka in avtorska kuhinja najboljšega baskovskega chefa
italijanska kulinarična moda sredi luksuzne trgovine
Lege so strme, še bolj kot na naši strani. Ne nazadnje je Kitzeck najvišje ležeči vinogradniški kraj v Evropi. Od zeliščnih kopunov do vrhunske kozmetike iz grozdnih pečk - Pitna vina in meniški poper.
vrhunska avtorska kuhinja osnovnih okusov
Je zgolj slučaj in naključje, da je v Sloveniji (in) na krožniku vse tako blizu in tesno skupaj, morje in gore, sredozemski in alpski svet? Preverite sami!
kreativne avstrijsko-štajerske jedi
sezonsko in kot je chefu všeč
nova turška kuhinja svetovljanskega chefa
kraške jedi in raženj po Oberdanovo
velike (avtorske) jedi v majhni restavraciji slavnega bara
divje, po permakulturnih načelih in starih običajih
S trebuhom za okusom po Mallorci, kjer so tapasi del vsakodnevne kulinarične kulture in zastopani na skorajda vsakem jedilnem listu.
Na sledi najboljšemu ceviche, s katerim perujski chefi navdušujejo mednarodne dobrojedce.
visoka bavarsko-francoska kuhinja avstrijskega chefa
kreativni prigrizki in slaščice
tradicionalne jedi Valencie v kreacijah modernega chefa
morske jedi ob ribiških barkah
dalmatinske jedi z modernističnimi tehnikami vrhunskega chefa
visoka sodobna kuhinja z avstrijsko tradicijo iz Wachaua
inovativna in avtorska južnotirolska kuhinja
Najlepše nemško mesto, ki ga reki delita in družita hkrati; morsko pristanišče v sladki vodi.
Ne le FC Bayern, bele klobase, pivo in Maximilianstrasse.
regionalno, toda kreativno, med vinogradi
avtorsko-modernistična interpretacija tradicionalne katalonske kuhinje bratov Roca
furlanska kuhinja, ki zna italijansko in slovensko
nova nordijska kuhinja Renéja Redzepija
tradicionalne istrsko-morske jedi
drugačna morska izkušnja Marine Gaši
Dunaj je takšna svetovna metropola in tako blizu Sloveniji, da je kot nalašč za hiter izlet, na katerem pa se veliko zgodi. A ni zanimiv le zaradi zgodovine, muzejev, gledaliških uspešnic in Grabna; tudi kulinarično se na Dunaju ves čas dogaja.
modernizirane istrske jedi
vrhunska in lokalna kuhinja obenem
S trebuhom za okusom po švedski prestolnici Stockholm.
sveže iz morja po Amijino
kreativna visoka koroška kuhinja
Metropola ob Temzi ne velja samo zaradi Big Bena, Westminstrske palače in London Eye za eno najbolj obiskanih turističnih mest na svetu.
bogate skradinske jedi na Vesnin sodobni način
S trebuhom za okusom po grških Atenah, kjer se sredozemlje meša z arabskimi in azijskimi kulinaričnimi koreninami.
Neturističen izlet v laguno: ker je turistov vedno več, Benečanov pa vedno manj, se v najbolj turističnem mestu na svetu ne smeš obnašati kot turist, temveč kot domačin
vrhunska avtorska kuhinja, ki rada preseneča
vrhunska avstrijska avtorska kuhinja
istrska domača kuhinja sredi mesta
vrhunska kuhinja italijanskega juga in Iaccarinove družine
istrske mesne in posebne jedi
Smučišče z osebnim butlerjem in gorskim jezerom med dvema avstrijskima deželama in blizu slovenske meje
morske jedi od repa do škrg
Za tiste, ki nimajo radi turistov, temveč zgolj domačine.
avtorska kuhinja iz najboljših štajerskih sestavin
Zavedni viničarji stavijo na moderno regionalno kuhinjo, pospremljeno z izbranimi vini.
S trebuhom za okusom po portugalski prestolnici, ki ni samo domovanje portovca, temveč tudi obilice drugih kulinaričnih specialitet.
Še zmeraj je majhno, a vedno bolj urbano, še zmeraj je staro, a hrenovke na Glavnem trgu že dolgo niso več njegova največja kulinarična atrakcija.
Od pizze, ki ni le verace, temveč tudi fritta, do mišelink v mestu, kjer se življenje podnevi in ponoči odvija na ulici
kraške italijansko-slovenske jedi
morska iskrenost z najbližjega otoka
kreativna alpska kuhinja Andreasa Döllererja
Sneg jim naredijo snežni topovi, toda goste jim pripeljejo chefi! Smučanje z(a) okusom in mišelinkami v Alti Badiji
domače, pristne, samoborske, Grgosove specialitete
vrhunska italijanska kuhinja nemškega chefa
moderna hrvaška kuhinja Tvrtka Šakote
klasične in kreativne ocvrte pizze
sodobna istrska kuhinja z veliko tartufi
vrhunstvo najboljšega ameriškega chefa
visoka kuhinja chefa Torstena Michela
Madrid 2019 - Če imate karto za Ligo prvakov ali le za nizko cenovni let, vas pred tekmo in po njej pričakuje liga chefovskih prvakov
alpska kuhinja vrhunskega chefa NN
italijanska vrhunska in avtorska kuhinja
avantgardno-kreativna vrhunska kuhinja
Najboljše švicarske planinske postojanke vse leto vabijo navkreber.
visoka baskovska kuhinja očeta in hčere Arzak
Kampanija skozi želodec - Ko ni krožnika, poližeš mizo - Tega ne okusiš, ko slediš vodiču z dežnikom
vrhunska ”klasika” Claus-Petra Lumppa
kuhinja s tradicijo in kontradikcijo slavnega andaluzijskega chefa
sodobna mediteranska kuhinja z lokalnimi sestavinami
S trebuhom za okusom po biseru Dalmacije.
Baskija, od San Sebastiana do Bilbaa, je kulinarična meka kulinarične Španije. Donostia pa je njena prestolnica.
S trebuhom za okusom po francoski Provansi, na sledi najbolj bogato založenim tržnicam ter najboljšim bistrojem.
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!