S TREBUHOM ZA OKUSOM S TREBUHOM ZA OKUSOM S TREBUHOM ZA OKUSOM S TREBUHOM ZA OKUSOM S TREBUHOM ZA OKUSOM
Razvrsti po državah
  • Avstrija
  • Danska
  • Francija
  • Grčija
  • Hrvaška
  • Italija
  • Nemčija
  • Peru
  • Portugalska
  • Slovenija
  • Španija
  • Švedska
  • Švica
  • Turčija
  • Velika Britanija
  • ZDA
  • Prikaži vse

Potep

Greste na potep? S trebuhom za okusom, seveda! Saj znamenitosti, ki jih je potrebno v tujih deželah in mestih spoznati, obiskati, okusiti, niso več v muzejih, cerkvah, galerijah, temveč na tržnicah in stojnicah, v gostilnah in trgovinah.

Pa veste kam? Seveda, saj zato je Potep del Šole okusov! Ker aktivni dobrojedci na potep ne gremo na slepo, potujemo po svetu kulinaričnih okusov z načrtom! Vaš itinerar za vaš potep je zato na teh straneh.

Ves čas dodajamo, dopolnjujemo, raziskujemo in potujemo. Predlagamo vam tisto, kar menimo, da bo tudi vam všeč. Vaš naslednji izlet, potovanje, dopust, potep začnite zato tukaj! Največ srčkov imajo najboljši, rad dobro jem vsak dan, mimojede je hitro, nekje vmes, četudi kar stoje, nakup je okusen, ne pa šoping, zabava je vsak večer ali le ob kozarčku vina, spanje predlagamo le tam, kjer je mehko in cenovno ugodno, kmetije in vinarji so ob poti, znamenitosti pa so zato, da nam ne bo dolgčas med kosilom in večerjo.

Srečno pot!

 

kraške italijansko-slovenske jedi
kreativna alpska kuhinja Andreasa Döllererja
emancipirana ustvarjalnost z avstrijskimi koreninami
S trebuhom za okusom po grških Atenah, kjer se sredozemlje meša z arabskimi in azijskimi kulinaričnimi koreninami.
vrhunska avtorska kuhinja iz mesta pašte
vrhunska avstrijska avtorska kuhinja
Na sledi najboljšemu ceviche, s katerim perujski chefi navdušujejo mednarodne dobrojedce.
Da vse poti vodijo v Rim, ima tudi svojo slabo stran, zaradi katere so pred vsako znamenitostjo dolge in nepregledne vrste, zato raje - okušajte!
Berlin je prevelik talilni lonec narodov, kultur, običajev, da bi v njem iskali le svinjske tace in kislo zelje - Od največ srčkov do najboljših vinskih barov, od klasične nemške kuhinje do najboljših azijskih restavracij, od ponudbe na tržnicah do ponudbe zelenjavnih jedi
italijanska vrhunska in avtorska kuhinja
sveže iz morja po Amijino
Med Gardskim in Komskim jezerom nastajajo izjemna peneča vina.
Neturističen izlet v laguno: ker je turistov vedno več, Benečanov pa vedno manj, se v najbolj turističnem mestu na svetu ne smeš obnašati kot turist, temveč kot domačin
vrhunskost s talentom iz lokalnih sestavin
divje, po permakulturnih načelih in starih običajih
dalmatinsko-španska kuhinja po vinjeraško
Od tradicionalnega bifeja s prekajenim mesom, kolinami in kuhano šunko, do najbolj svežih morskih specialitet v oštarijah nad mestom.
nova nordijska kuhinja Renéja Redzepija
morska iskrenost z najbližjega otoka
vrhunska avtorska kuhinja brez mesa
Za tiste, ki nimajo radi turistov, temveč zgolj domačine.
istrske mesne in posebne jedi
Od pizze, ki ni le verace, temveč tudi fritta, do mišelink v mestu, kjer se življenje podnevi in ponoči odvija na ulici
dalmatinske jedi z modernističnimi tehnikami vrhunskega chefa
vrhunstvo najboljšega ameriškega chefa
tradicionalne istrsko-morske jedi
klasične in kreativne ocvrte pizze
kraške jedi in raženj po Oberdanovo
istrske jedi iz gozda, s travnikov in z domačega vrta
nova turška kuhinja svetovljanskega chefa
visoka in avtorska kuhinja najboljšega baskovskega chefa
vrhunska in lokalna kuhinja obenem
vrhunska avtorska kuhinja, ki rada preseneča
moderne jedi iz istrskih sestavin
visoka sodobna kuhinja z avstrijsko tradicijo iz Wachaua
Kar nekaj je najlepših mest na svetu, toda katalonska prestolnica je med njimi čisto na vrhu!
sodobna sredozemska visoka kuhinja
Je zgolj slučaj in naključje, da je v Sloveniji (in) na krožniku vse tako blizu in tesno skupaj, morje in gore, sredozemski in alpski svet? Preverite sami!
moderna hrvaška kuhinja Tvrtka Šakote
domače, pristne, samoborske, Grgosove specialitete
Od Baiersbronna do Freiburga na sledi najbolj znane nemške torte.
vrhunska ”klasika” Claus-Petra Lumppa
S trebuhom za okusom po biseru Dalmacije.
Sneg jim naredijo snežni topovi, toda goste jim pripeljejo chefi! Smučanje z(a) okusom in mišelinkami v Alti Badiji
vrhunska avtorska kuhinja Nina Di Costanza
Wachau je zaradi svoje klime idealen za sladke marelice, smaragdna vina, dobre gostilne, rečne turiste in dobrojedce
S trebuhom za okusom po (tudi) kulinarični svetovni metropoli.
avtorska kuhinja iz najboljših štajerskih sestavin
morske jedi ob ribiških barkah
Lege so strme, še bolj kot na naši strani. Ne nazadnje je Kitzeck najvišje ležeči vinogradniški kraj v Evropi. Od zeliščnih kopunov do vrhunske kozmetike iz grozdnih pečk - Pitna vina in meniški poper.
kuhinja s tradicijo in kontradikcijo slavnega andaluzijskega chefa
avantgardno-kreativna vrhunska kuhinja
Ne le FC Bayern, bele klobase, pivo in Maximilianstrasse.
sodobna istrska kuhinja z veliko tartufi
vrhunska in avtorska podeželska kuhinja
inovativna in avtorska južnotirolska kuhinja
modernizirane istrske jedi
kreativne avstrijsko-štajerske jedi
Zavedni viničarji stavijo na moderno regionalno kuhinjo, pospremljeno z izbranimi vini.
S trebuhom za okusom po švedski prestolnici Stockholm.
Dunaj je takšna svetovna metropola in tako blizu Sloveniji, da je kot nalašč za hiter izlet, na katerem pa se veliko zgodi. A ni zanimiv le zaradi zgodovine, muzejev, gledaliških uspešnic in Grabna; tudi kulinarično se na Dunaju ves čas dogaja.
S trebuhom za okusom po Mallorci, kjer so tapasi del vsakodnevne kulinarične kulture in zastopani na skorajda vsakem jedilnem listu.
Metropola ob Temzi ne velja samo zaradi Big Bena, Westminstrske palače in London Eye za eno najbolj obiskanih turističnih mest na svetu.
sezonsko in kot je chefu všeč
visoka bavarsko-francoska kuhinja avstrijskega chefa
furlanska kuhinja, ki zna italijansko in slovensko
vrhunska sladkovodno-zelenjavna koroška kuhinja
Predlog za kulinarični izlet 2019 v New York - Od italijanske restavracije v novi četrti Brooklyna do nove najbolj zaželene restavracije na Manhattnu
visoka kuhinja chefa Torstena Michela
morske jedi od repa do škrg
visoka baskovska kuhinja očeta in hčere Arzak
sodobna mediteranska kuhinja z lokalnimi sestavinami
S trebuhom za okusom po portugalski prestolnici, ki ni samo domovanje portovca, temveč tudi obilice drugih kulinaričnih specialitet.
italijanska kulinarična moda sredi luksuzne trgovine
katalonsko mediteranska kuhinja
inovativna katalonska kuhinja
vrhunska štajerska avtorska kuhinja
regionalno, toda kreativno, med vinogradi
Najboljše švicarske planinske postojanke vse leto vabijo navkreber.
moderna valencijska kuhinja nemškega chefa
bogate skradinske jedi na Vesnin sodobni način
avtorsko-modernistična interpretacija tradicionalne katalonske kuhinje bratov Roca
Baskija, od San Sebastiana do Bilbaa, je kulinarična meka kulinarične Španije. Donostia pa je njena prestolnica.
kreativni prigrizki in slaščice
sveže iz morja in čim krajše v kuhinji
kreativna visoka koroška kuhinja
azijsko-avtorska kuhinja Berlinčana
istrska domača kuhinja sredi mesta
domače jedi z vrhunsko izvedbo
Madrid 2019 - Če imate karto za Ligo prvakov ali le za nizko cenovni let, vas pred tekmo in po njej pričakuje liga chefovskih prvakov
Smučišče z osebnim butlerjem in gorskim jezerom med dvema avstrijskima deželama in blizu slovenske meje
alpska kuhinja vrhunskega chefa NN
Najlepše nemško mesto, ki ga reki delita in družita hkrati; morsko pristanišče v sladki vodi.
moderna avstrijsko-alpska vrhunska kuhinja v družinskem hotelu
visoko-kreativna kuhinja umetniškega chefa
vrhunska kuhinja italijanskega juga in Iaccarinove družine
vrhunska italijanska kuhinja nemškega chefa
tradicionalne jedi Valencie v kreacijah modernega chefa
S trebuhom za okusom po francoski Provansi, na sledi najbolj bogato založenim tržnicam ter najboljšim bistrojem.
Še zmeraj je majhno, a vedno bolj urbano, še zmeraj je staro, a hrenovke na Glavnem trgu že dolgo niso več njegova največja kulinarična atrakcija.
Kampanija skozi želodec - Ko ni krožnika, poližeš mizo - Tega ne okusiš, ko slediš vodiču z dežnikom
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!