S TREBUHOM ZA OKUSOM S TREBUHOM ZA OKUSOM S TREBUHOM ZA OKUSOM S TREBUHOM ZA OKUSOM S TREBUHOM ZA OKUSOM
Razvrsti po državah
  • Avstrija
  • Danska
  • Francija
  • Grčija
  • Hrvaška
  • Italija
  • Nemčija
  • Peru
  • Portugalska
  • Slovenija
  • Španija
  • Švedska
  • Švica
  • Turčija
  • Velika Britanija
  • ZDA
  • Prikaži vse

Potep

Greste na potep? S trebuhom za okusom, seveda! Saj znamenitosti, ki jih je potrebno v tujih deželah in mestih spoznati, obiskati, okusiti, niso več v muzejih, cerkvah, galerijah, temveč na tržnicah in stojnicah, v gostilnah in trgovinah.

Pa veste kam? Seveda, saj zato je Potep del Šole okusov! Ker aktivni dobrojedci na potep ne gremo na slepo, potujemo po svetu kulinaričnih okusov z načrtom! Vaš itinerar za vaš potep je zato na teh straneh.

Ves čas dodajamo, dopolnjujemo, raziskujemo in potujemo. Predlagamo vam tisto, kar menimo, da bo tudi vam všeč. Vaš naslednji izlet, potovanje, dopust, potep začnite zato tukaj! Največ srčkov imajo najboljši, rad dobro jem vsak dan, mimojede je hitro, nekje vmes, četudi kar stoje, nakup je okusen, ne pa šoping, zabava je vsak večer ali le ob kozarčku vina, spanje predlagamo le tam, kjer je mehko in cenovno ugodno, kmetije in vinarji so ob poti, znamenitosti pa so zato, da nam ne bo dolgčas med kosilom in večerjo.

Srečno pot!

 

kreativni prigrizki in slaščice
vrhunska in lokalna kuhinja obenem
Kampanija skozi želodec - Ko ni krožnika, poližeš mizo - Tega ne okusiš, ko slediš vodiču z dežnikom
inovativna in avtorska južnotirolska kuhinja
visoko-kreativna kuhinja umetniškega chefa
Wachau je zaradi svoje klime idealen za sladke marelice, smaragdna vina, dobre gostilne, rečne turiste in dobrojedce
visoka sodobna kuhinja z avstrijsko tradicijo iz Wachaua
nova turška kuhinja svetovljanskega chefa
Smučišče z osebnim butlerjem in gorskim jezerom med dvema avstrijskima deželama in blizu slovenske meje
moderna valencijska kuhinja nemškega chefa
vrhunska avtorska kuhinja osnovnih okusov
avtorsko-modernistična interpretacija tradicionalne katalonske kuhinje bratov Roca
nova nordijska kuhinja Renéja Redzepija
Predlog za kulinarični izlet 2019 v New York - Od italijanske restavracije v novi četrti Brooklyna do nove najbolj zaželene restavracije na Manhattnu
italijanska kulinarična moda sredi luksuzne trgovine
katalonsko mediteranska kuhinja
bogate skradinske jedi na Vesnin sodobni način
vrhunska in avtorska podeželska kuhinja
sodobna istrska kuhinja z veliko tartufi
Berlin je prevelik talilni lonec narodov, kultur, običajev, da bi v njem iskali le svinjske tace in kislo zelje - Od največ srčkov do najboljših vinskih barov, od klasične nemške kuhinje do najboljših azijskih restavracij, od ponudbe na tržnicah do ponudbe zelenjavnih jedi
vrhunska štajerska avtorska kuhinja
sveže iz morja in čim krajše v kuhinji
avtorska kuhinja iz najboljših štajerskih sestavin
Od Baiersbronna do Freiburga na sledi najbolj znane nemške torte.
sezonsko in kot je chefu všeč
azijsko-avtorska kuhinja Berlinčana
dalmatinske jedi z modernističnimi tehnikami vrhunskega chefa
moderna avstrijsko-alpska vrhunska kuhinja v družinskem hotelu
regionalno, toda kreativno, med vinogradi
Je zgolj slučaj in naključje, da je v Sloveniji (in) na krožniku vse tako blizu in tesno skupaj, morje in gore, sredozemski in alpski svet? Preverite sami!
kreativna alpska kuhinja Andreasa Döllererja
S trebuhom za okusom po francoski Provansi, na sledi najbolj bogato založenim tržnicam ter najboljšim bistrojem.
vrhunskost s talentom iz lokalnih sestavin
sveže iz morja po Amijino
Sneg jim naredijo snežni topovi, toda goste jim pripeljejo chefi! Smučanje z(a) okusom in mišelinkami v Alti Badiji
morske jedi ob ribiških barkah
Na sledi najboljšemu ceviche, s katerim perujski chefi navdušujejo mednarodne dobrojedce.
visoka bavarsko-francoska kuhinja avstrijskega chefa
Od tradicionalnega bifeja s prekajenim mesom, kolinami in kuhano šunko, do najbolj svežih morskih specialitet v oštarijah nad mestom.
Še zmeraj je majhno, a vedno bolj urbano, še zmeraj je staro, a hrenovke na Glavnem trgu že dolgo niso več njegova največja kulinarična atrakcija.
vrhunska kuhinja italijanskega juga in Iaccarinove družine
avantgardno-kreativna vrhunska kuhinja
Metropola ob Temzi ne velja samo zaradi Big Bena, Westminstrske palače in London Eye za eno najbolj obiskanih turističnih mest na svetu.
Od pizze, ki ni le verace, temveč tudi fritta, do mišelink v mestu, kjer se življenje podnevi in ponoči odvija na ulici
S trebuhom za okusom po portugalski prestolnici, ki ni samo domovanje portovca, temveč tudi obilice drugih kulinaričnih specialitet.
vrhunska avtorska kuhinja iz mesta pašte
tradicionalne istrsko-morske jedi
Za tiste, ki nimajo radi turistov, temveč zgolj domačine.
Najboljše švicarske planinske postojanke vse leto vabijo navkreber.
sodobna mediteranska kuhinja z lokalnimi sestavinami
furlanska kuhinja, ki zna italijansko in slovensko
istrske mesne in posebne jedi
klasične in kreativne ocvrte pizze
domače jedi z vrhunsko izvedbo
vrhunska avtorska kuhinja brez mesa
vrhunska italijanska kuhinja nemškega chefa
visoka baskovska kuhinja očeta in hčere Arzak
Med Gardskim in Komskim jezerom nastajajo izjemna peneča vina.
domače, pristne, samoborske, Grgosove specialitete
modernistično-lokalna kuhinja Paca Pereza
visoka in avtorska kuhinja najboljšega baskovskega chefa
dalmatinsko-španska kuhinja po vinjeraško
italijanska vrhunska in avtorska kuhinja
vrhunska avtorska kuhinja, ki rada preseneča
kreativne avstrijsko-štajerske jedi
S trebuhom za okusom po (tudi) kulinarični svetovni metropoli.
morska iskrenost z najbližjega otoka
vrhunstvo najboljšega ameriškega chefa
Lege so strme, še bolj kot na naši strani. Ne nazadnje je Kitzeck najvišje ležeči vinogradniški kraj v Evropi. Od zeliščnih kopunov do vrhunske kozmetike iz grozdnih pečk - Pitna vina in meniški poper.
tradicionalne jedi Valencie v kreacijah modernega chefa
modernizirane istrske jedi
S trebuhom za okusom po biseru Dalmacije.
alpska kuhinja vrhunskega chefa NN
Ne le FC Bayern, bele klobase, pivo in Maximilianstrasse.
Kar nekaj je najlepših mest na svetu, toda katalonska prestolnica je med njimi čisto na vrhu!
inovativna katalonska kuhinja
drugačna morska izkušnja Marine Gaši
Neturističen izlet v laguno: ker je turistov vedno več, Benečanov pa vedno manj, se v najbolj turističnem mestu na svetu ne smeš obnašati kot turist, temveč kot domačin
emancipirana ustvarjalnost z avstrijskimi koreninami
S trebuhom za okusom po Mallorci, kjer so tapasi del vsakodnevne kulinarične kulture in zastopani na skorajda vsakem jedilnem listu.
visoka kuhinja chefa Torstena Michela
kreativna visoka koroška kuhinja
vrhunska avstrijska avtorska kuhinja
vrhunska sladkovodno-zelenjavna koroška kuhinja
Baskija, od San Sebastiana do Bilbaa, je kulinarična meka kulinarične Španije. Donostia pa je njena prestolnica.
S trebuhom za okusom po grških Atenah, kjer se sredozemlje meša z arabskimi in azijskimi kulinaričnimi koreninami.
Najlepše nemško mesto, ki ga reki delita in družita hkrati; morsko pristanišče v sladki vodi.
sodobna sredozemska visoka kuhinja
Madrid 2019 - Če imate karto za Ligo prvakov ali le za nizko cenovni let, vas pred tekmo in po njej pričakuje liga chefovskih prvakov
kuhinja s tradicijo in kontradikcijo slavnega andaluzijskega chefa
Dunaj je takšna svetovna metropola in tako blizu Sloveniji, da je kot nalašč za hiter izlet, na katerem pa se veliko zgodi. A ni zanimiv le zaradi zgodovine, muzejev, gledaliških uspešnic in Grabna; tudi kulinarično se na Dunaju ves čas dogaja.
moderna hrvaška kuhinja Tvrtka Šakote
vrhunska ”klasika” Claus-Petra Lumppa
istrska domača kuhinja sredi mesta
moderne jedi iz istrskih sestavin
divje, po permakulturnih načelih in starih običajih
S trebuhom za okusom po švedski prestolnici Stockholm.
Zavedni viničarji stavijo na moderno regionalno kuhinjo, pospremljeno z izbranimi vini.
kraške jedi in raženj po Oberdanovo
vrhunska avtorska kuhinja Nina Di Costanza
istrske jedi iz gozda, s travnikov in z domačega vrta
kraške italijansko-slovenske jedi
velike (avtorske) jedi v majhni restavraciji slavnega bara
Da vse poti vodijo v Rim, ima tudi svojo slabo stran, zaradi katere so pred vsako znamenitostjo dolge in nepregledne vrste, zato raje - okušajte!
morske jedi od repa do škrg
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!