




Da vse poti vodijo v Rim, ima tudi svojo slabo stran, zaradi katere so pred vsako znamenitostjo dolge in nepregledne vrste, zato raje - okušajte!
avtorsko, italijansko, lokalno, žensko
sveže iz morja po Amijino
avtorsko-modernistična interpretacija tradicionalne katalonske kuhinje bratov Roca
Eppan je središče vinogradniške Južne Tirolske. Najmanj vinogradov in največ nagrajenih vin v Italiji. Počitnice v vinskih dvorcih in gradovih.
hotelski gostje na večerji v gourmet restavraciji
avtorska kuhinja a la Simone Cantafio
katalonsko mediteranska kuhinja
emancipirana kuhinja moža in žene
Iskreni istrski okusi najboljše puljske gostilne
vrhunska italijanska kuhinja nemškega chefa
kreativna regionalna italijanska kuhinja
vrhunska avtorska kuhinja zgolj iz lokalnih sestavin
sodobna istrska kuhinja z veliko tartufi
emancipirana ustvarjalnost z avstrijskimi koreninami
tradicionalne štajerske jedi v gostilni in inovativne chefovske v gourmet izbi
avtorska morska kuhinja na plaži
Od Baiersbronna do Freiburga na sledi najbolj znane nemške torte.
vrhunska kuhinja italijanskega juga in Iaccarinove družine
kreativna regionalnost med vinogradi
naravna in kmečka kuhinja na vrhunski način
Kampanija skozi želodec - Ko ni krožnika, poližeš mizo - Tega ne okusiš, ko slediš vodiču z dežnikom
sodobna istrska konoba z mladim chefom in starim ognjiščem
moderne jedi iz istrskih sestavin
José Avillez na novo izumlja portugalsko kuhinjo
Je zgolj slučaj in naključje, da je v Sloveniji (in) na krožniku vse tako blizu in tesno skupaj, morje in gore, sredozemski in alpski svet? Preverite sami!
S trebuhom za okusom po švedski prestolnici Stockholm.
S trebuhom za okusom po Mallorci, kjer so tapasi del vsakodnevne kulinarične kulture in zastopani na skorajda vsakem jedilnem listu.
vrhunska ”klasika” Claus-Petra Lumppa
avtorske pizze in odlične sladice
Dunaj je takšna svetovna metropola in tako blizu Sloveniji, da je kot nalašč za hiter izlet, na katerem pa se veliko zgodi. A ni zanimiv le zaradi zgodovine, muzejev, gledaliških uspešnic in Grabna; tudi kulinarično se na Dunaju ves čas dogaja.
Kar nekaj je najlepših mest na svetu, toda katalonska prestolnica je med njimi čisto na vrhu!
mesne jedi s chefinjo
visoka kuhinja od Furlanije do Istre, od Vidma do Rovinja
Predlog za kulinarični izlet 2019 v New York - Od italijanske restavracije v novi četrti Brooklyna do nove najbolj zaželene restavracije na Manhattnu
domače jedi z vrhunsko izvedbo
Madrid 2019 - Če imate karto za Ligo prvakov ali le za nizko cenovni let, vas pred tekmo in po njej pričakuje liga chefovskih prvakov
Sodobna istrska kuhinja
vrhunska avtorska kuhinja brez mesa
inovativna katalonska kuhinja
novi vrhunci hrvaške gastronomije by Deni Srdoč
Za tiste, ki nimajo radi turistov, temveč zgolj domačine.
klasične in kreativne ocvrte pizze
modernistično-lokalna kuhinja Paca Pereza
36 km okusov/dan: smuka in kulinarika na tirolskih smučiščih Zillertal in Wilder Kaiser
Čeprav je portugalska Ericeria evropski raj za deskarje, morska gostilna Mar a Vista ni zanje, temveč za domačine.
ruralni fine dining onstran Goričkega
modernizirane istrske jedi
avtorska britanska kuhinja z afriškim okusom
Baskija, od San Sebastiana do Bilbaa, je kulinarična meka kulinarične Španije. Donostia pa je njena prestolnica.
za pohodnike, planince in dobrojedce
napredna štajerska kuhinja
visoka baskovska kuhinja očeta in hčere Arzak
morske jedi od repa do škrg
vrhunstvo najboljšega ameriškega chefa
dalmatinske morske jedi
Smučanje na Predarlskem (Vorarlberg), od St. Antona do Oberstdorfa; Bergschlössl, Walserstuba in Hallerjev hotel za uživanje
tradicionalna kvarnerska kuhinja z vedno novimi presenečenji
S trebuhom za okusom po (tudi) kulinarični svetovni metropoli.
Zgodba o brkih in o najbolj znanem toskanskem mesarju. Dario Cecchini - najboljši mesar, najboljše krave ali najboljša zgodba?
Od pizze, ki ni le verace, temveč tudi fritta, do mišelink v mestu, kjer se življenje podnevi in ponoči odvija na ulici
morska iskrenost z najbližjega otoka
nova turška kuhinja svetovljanskega chefa
dalmatinsko-španska kuhinja po vinjeraško
vrhunska sladkovodno-zelenjavna koroška kuhinja
Nodo d’Amore so zaljubljeni vozli, ki jih vsaka gospodinja Valeggia pripravlja po svoje, a za praznike si jih privoščijo v Alla Borsa.
kulinarično ustvarjanje s krškimi posebnostmi
mesna in lovska istrska kuhinja s finimi pogrinjki
Kulinarični potep po turistični pokrajini britanskega otočja. Čudovita obmorska pokrajina in njene preprosto dobre gostilne.
štajerske jedi mišelinskega chefa, z vinsko spremljavo vrhunskega someljeja
alpska kuharska filozofija znanega chefa NN
Kar zraste, se pase in drsti v in okrog Belega jezera.
hotelska kuhinja na chefovskem nivoju
žar, furlanske jedi
morsko-italijanska
divje, po permakulturnih načelih in starih običajih
kreativne avstrijsko-štajerske jedi
inovativna avtro-ogrska kuhinja
Sneg jim naredijo snežni topovi, toda goste jim pripeljejo chefi! Smučanje z(a) okusom in mišelinkami v Alti Badii
tirolsko in sredozemsko, tradicionalno in sodobno
fina solnograška kuhinja v trohtih
zeliščna in naravna avtorska kuhinja Vitusa Winklerja
kreativna alpska kuhinja Andreasa Döllererja
istrske mesne in posebne jedi
Prestižna hrvaška Istra - Cap Aureo v hotelu Grand Park v Rovinju, vinski hotel Meneghetti in vas-hotel San Canzian pri Bujah.
Smučišče z osebnim butlerjem in gorskim jezerom med dvema avstrijskima deželama in blizu slovenske meje
vrhunska avstrijsko-alpska ”dahoam” kuhinja v družinskem hotelu
ribiške jedi Kvarnerja
kraške jedi in raženj po Oberdanovo
hotelska kuhinja za uživanje
sveže iz morja in čim krajše v kuhinji
kreativna kuhinja brez odpadkov in iz njih
kreativno na snegu
azijsko-avtorska kuhinja Berlinčana
vrhunska in lokalna kuhinja obenem
Berlin je prevelik talilni lonec narodov, kultur, običajev, da bi v njem iskali le svinjske tace in kislo zelje - Od največ srčkov do najboljših vinskih barov, od klasične nemške kuhinje do najboljših azijskih restavracij, od ponudbe na tržnicah do ponudbe zelenjavnih jedi
vrhunska avtorska kuhinja osnovnih okusov
sodobna sredozemska visoka kuhinja
avantgardno-kreativna vrhunska kuhinja
furlanska kuhinja, ki zna italijansko in slovensko
avtorska kuhinja iz sezonskih sestavin x 3
visoka sodobna kuhinja z avstrijsko tradicijo iz Wachaua
vrhunska avtorska kuhinja, ki rada preseneča
planinske jedi iz Furlanije
visoka in avtorska kuhinja najboljšega baskovskega chefa
inovativna portugalska morska kuhinja
Najboljše švicarske planinske postojanke vse leto vabijo navkreber.
avtorska in nova portugalska kuhinja a la João Rodrigues
Kako Portugalci, ki so nekoč osvajali svet, danes osvajajo zvezdice.
Alta Badia: Južnotirolska vina med smuko, namesto apres-ski žganic po njej.
36 ur okusov ob Gardskem jezeru, ko je Gardaland zaprt: Natiia in njena Osteriia, osteria Rivelin v Peschieri in na poti pizzeria I Tigli.
visoka bavarsko-francoska kuhinja avstrijskega chefa
Starega Hladika ni več, a tudi novi v Trbiž bolj kot na tržnico vabi na dobre in iskrene pašte treh dežel.
moderna hrvaška kuhinja Tvrtka Šakote
Wachau je zaradi svoje klime idealen za sladke marelice, smaragdna vina, dobre gostilne, rečne turiste in dobrojedce
velike (avtorske) jedi v majhni restavraciji slavnega bara
Še zmeraj je majhno, a vedno bolj urbano, še zmeraj je staro, a hrenovke na Glavnem trgu že dolgo niso več njegova največja kulinarična atrakcija.
dalmatinske jedi z modernističnimi tehnikami vrhunskega chefa
vrhunska avstrijska avtorska kuhinja
novi razgled na južnotirolsko kuhinjo
Cook the Mountain s tremi zvezdicami
Zavedni viničarji stavijo na moderno regionalno kuhinjo, pospremljeno z izbranimi vini.
nova nordijska kuhinja Renéja Redzepija
visoko-kreativna kuhinja umetniškega chefa
morske jedi ob ribiških barkah
vrhunskost s talentom iz lokalnih sestavin
Med Gardskim in Komskim jezerom nastajajo najboljša italijanska peneča vina
Kolesarjenje z ladjo po hrvaški Istri, skozi kampe, med zalivi in po makadamu, ki ga bodo kmalu povsem zazidali škatlasti apartmaji
radikalno ekološka in lokalna alpska kuhinja
italijanska kulinarična moda sredi luksuzne trgovine
S trebuhom za okusom po grških Atenah, kjer se sredozemlje meša z arabskimi in azijskimi kulinaričnimi koreninami.
avantgardna kuhinja
panonska kuhinja Maxa Stiegla od plavuti do rilca
avtorska tirolska kuhinja ob jezeru
kuhinja s tradicijo in kontradikcijo slavnega andaluzijskega chefa
domače, pristne, samoborske, Grgosove specialitete
drugačna morska izkušnja Marine Gaši
vrhunska in avtorska podeželska kuhinja
Avtorska istrska kuhinja
Riccardo Camanini se igra z idejami, sestavinami in gosti
Smuka in hodi čez Avstrijo: kdor naredi čez dan veliko smučarskih kilometrov, potrebuje zvečer veliko dobrojedskih hodov.
sodobna mediteranska kuhinja z lokalnimi sestavinami
sezonsko in kot je chefu všeč
udomačena visoka kuhinja na hotelski večerji
dobra vina zahtevajo tako dobre jedi
kreativni prigrizki in slaščice
italijanska vrhunska in avtorska kuhinja
Od tradicionalnega bifeja s prekajenim mesom, kolinami in kuhano šunko, do najbolj svežih morskih specialitet v oštarijah nad mestom.
visoka kuhinja chefa Torstena Michela
Lege so strme, še bolj kot na naši strani. Ne nazadnje je Kitzeck najvišje ležeči vinogradniški kraj v Evropi. Od zeliščnih kopunov do vrhunske kozmetike iz grozdnih pečk - Pitna vina in meniški poper.
Visoka zelenjavna kuhinja z drobovino Jeffreya Velle
bogate skradinske jedi na Vesnin sodobni način
London je kulinarična metropola Evrope zaradi kotla, v katerem brbotajo kuhinje celega sveta. Kaj obiskati, če je časa le za 36 ur?
moderna valencijska kuhinja nemškega chefa
vrhunska avtorska kuhinja iz mesta pašte
Ne le FC Bayern, bele klobase, pivo in Maximilianstrasse.
sodobna kuhinja Lungaua z domišljijo
S trebuhom za okusom po biseru Dalmacije.
tradicionalne jedi Valencie v kreacijah modernega chefa
sodobna kuhinja s sestavinami z domače njive; vinograd in oljčni nasad
Vabimo vas na kulinarični izlet na Solnograško, toda brez slavnostne rdeče preproge smokingov in bleščic, na kateri vip-abonirani častijo prvega pop glasbenika na svetu, in onstran turističnega toka, ki se izven sezone po Mozartovem mestu sladka z njegovo slavo.
kraške italijansko-slovenske jedi
tradicionalne istrsko-morske jedi
Lampredotto so in niso vampi. Razliko spoznaš na slavni Porcellinovi stojnici v središču zgodovinskih Firenc.
kulinarični jackpot/hotspot Vrbskega jezera in chefa Huberta Wallnerja
Najlepše nemško mesto, ki ga reki delita in družita hkrati; morsko pristanišče v sladki vodi.
hotelska večerja za uživanje
S trebuhom za okusom po francoski Provansi, na sledi najbolj bogato založenim tržnicam ter najboljšim bistrojem.
vrhunska avtorska kuhinja Nina Di Costanza
Neturističen izlet v laguno: ker je turistov vedno več, Benečanov pa vedno manj, se v najbolj turističnem mestu na svetu ne smeš obnašati kot turist, temveč kot domačin
istrske jedi iz gozda, s travnikov in z domačega vrta
mehiška duša in britanski terroir
vrhunska štajerska avtorska kuhinja
Bruneck in Kronplatz, ne le pozimi, tudi poleti, kolesarjenje in vrhunska kulinarika: Atelier Moessmer, AlpiNN, Adler Stube
Jeseni (ali spomladi) v Kvarnerskem zalivu, brez kopalk ali v hotelskem bazenu. Kje v Kvarnerju se najboljše je?!
Na sledi najboljšemu ceviche, s katerim perujski chefi navdušujejo mednarodne dobrojedce.
iskrene panonske jedi s štedilnika na drva
Kje se s smučmi v Dolomitih dobro je?