Razvrsti po državah
  • Avstrija
  • Danska
  • Francija
  • Grčija
  • Hrva
  • Hrvaška
  • Italija
  • Madžarska
  • Nemčija
  • Peru
  • Portugalska
  • Slovenija
  • Španija
  • Švedska
  • Svet
  • Švica
  • Turčija
  • Velika Britanija
  • ZDA
  • Prikaži vse

Potep

Greste na potep? S trebuhom za okusom, seveda! Saj znamenitosti, ki jih je potrebno v tujih deželah in mestih spoznati, obiskati, okusiti, niso več v muzejih, cerkvah, galerijah, temveč na tržnicah in stojnicah, v gostilnah in trgovinah.

Pa veste kam? Seveda, saj zato je Potep del Šole okusov! Ker aktivni dobrojedci na potep ne gremo na slepo, potujemo po svetu kulinaričnih okusov z načrtom! Vaš itinerar za vaš potep je zato na teh straneh.

Ves čas dodajamo, dopolnjujemo, raziskujemo in potujemo. Predlagamo vam tisto, kar menimo, da bo tudi vam všeč. Vaš naslednji izlet, potovanje, dopust, potep začnite zato tukaj! Največ srčkov imajo najboljši, rad dobro jem vsak dan, mimojede je hitro, nekje vmes, četudi kar stoje, nakup je okusen, ne pa šoping, zabava je vsak večer ali le ob kozarčku vina, spanje predlagamo le tam, kjer je mehko in cenovno ugodno, kmetije in vinarji so ob poti, znamenitosti pa so zato, da nam ne bo dolgčas med kosilom in večerjo.

Srečno pot!

 

novi vrhunci hrvaške gastronomije by Deni Srdoč
vrhunska štajerska avtorska kuhinja
vrhunskost s talentom iz lokalnih sestavin
kulinarični jackpot/hotspot Vrbskega jezera in chefa Huberta Wallnerja
avtorska in nova portugalska kuhinja a la João Rodrigues
furlanska kuhinja, ki zna italijansko in slovensko
Kako Portugalci, ki so nekoč osvajali svet, danes osvajajo zvezdice.
avtorsko-modernistična interpretacija tradicionalne katalonske kuhinje bratov Roca
Alta Badia: Južnotirolska vina med smuko, namesto apres-ski žganic po njej.
vrhunska italijanska kuhinja nemškega chefa
visoka bavarsko-francoska kuhinja avstrijskega chefa
italijanska vrhunska in avtorska kuhinja
vrhunska avtorska kuhinja zgolj iz lokalnih sestavin
avtorska kuhinja a la Simone Cantafio
Še zmeraj je majhno, a vedno bolj urbano, še zmeraj je staro, a hrenovke na Glavnem trgu že dolgo niso več njegova največja kulinarična atrakcija.
štajerske jedi mišelinskega chefa, z vinsko spremljavo vrhunskega someljeja
kreativni prigrizki in slaščice
katalonsko mediteranska kuhinja
italijanska kulinarična moda sredi luksuzne trgovine
morska iskrenost z najbližjega otoka
Od tradicionalnega bifeja s prekajenim mesom, kolinami in kuhano šunko, do najbolj svežih morskih specialitet v oštarijah nad mestom.
Avtorska istrska kuhinja
Prestižna hrvaška Istra - Cap Aureo v hotelu Grand Park v Rovinju, vinski hotel Meneghetti in vas-hotel San Canzian pri Bujah.
sezonsko in kot je chefu všeč
Riccardo Camanini se igra z idejami, sestavinami in gosti
panonska kuhinja Maxa Stiegla od plavuti do rilca
sveže iz morja in čim krajše v kuhinji
Kar nekaj je najlepših mest na svetu, toda katalonska prestolnica je med njimi čisto na vrhu!
Jeseni (ali spomladi) v Kvarnerskem zalivu, brez kopalk ali v hotelskem bazenu. Kje v Kvarnerju se najboljše je?!
S trebuhom za okusom po (tudi) kulinarični svetovni metropoli.
iskrene panonske jedi s štedilnika na drva
S trebuhom za okusom po biseru Dalmacije.
avantgardno-kreativna vrhunska kuhinja
kreativna kuhinja brez odpadkov in iz njih
tradicionalne štajerske jedi v gostilni in inovativne chefovske v gourmet izbi
dobra vina zahtevajo tako dobre jedi
inovativna in avtorska južnotirolska kuhinja
velike (avtorske) jedi v majhni restavraciji slavnega bara
vrhunstvo najboljšega ameriškega chefa
Sodobna istrska kuhinja
klasične in kreativne ocvrte pizze
morske jedi od repa do škrg
visoka sodobna kuhinja z avstrijsko tradicijo iz Wachaua
36 ur okusov ob Gardskem jezeru, ko je Gardaland zaprt: Natiia in njena Osteriia, osteria Rivelin v Peschieri in na poti pizzeria I Tigli.
vrhunska avtorska kuhinja Nina Di Costanza
nova turška kuhinja svetovljanskega chefa
Vabimo vas na kulinarični izlet na Solnograško, toda brez slavnostne rdeče preproge smokingov in bleščic, na kateri vip-abonirani častijo prvega pop glasbenika na svetu, in onstran turističnega toka, ki se izven sezone po Mozartovem mestu sladka z njegovo slavo.
Metropola ob Temzi ne velja samo zaradi Big Bena, Westminstrske palače in London Eye za eno najbolj obiskanih turističnih mest na svetu.
tradicionalna kvarnerska kuhinja z vedno novimi presenečenji
dalmatinske jedi z modernističnimi tehnikami vrhunskega chefa
Berlin je prevelik talilni lonec narodov, kultur, običajev, da bi v njem iskali le svinjske tace in kislo zelje - Od največ srčkov do najboljših vinskih barov, od klasične nemške kuhinje do najboljših azijskih restavracij, od ponudbe na tržnicah do ponudbe zelenjavnih jedi
kuhinja s tradicijo in kontradikcijo slavnega andaluzijskega chefa
vrhunska avtorska kuhinja osnovnih okusov
Najlepše nemško mesto, ki ga reki delita in družita hkrati; morsko pristanišče v sladki vodi.
Med Gardskim in Komskim jezerom nastajajo najboljša italijanska peneča vina
kraške italijansko-slovenske jedi
sodobna kuhinja s sestavinami z domače njive; vinograd in oljčni nasad
vrhunska avstrijsko-alpska ”dahoam” kuhinja v družinskem hotelu
Na sledi najboljšemu ceviche, s katerim perujski chefi navdušujejo mednarodne dobrojedce.
kraške jedi in raženj po Oberdanovo
kreativna regionalna italijanska kuhinja
avtorska kuhinja iz sezonskih sestavin x 3
alpska kuhinja vrhunskega chefa NN
domača istrska kuhinja sredi mesta
Od Baiersbronna do Freiburga na sledi najbolj znane nemške torte.
novi razgled na južnotirolsko kuhinjo
Čeprav je portugalska Ericeria evropski raj za deskarje, morska gostilna Mar a Vista ni zanje, temveč za domačine.
istrske jedi iz gozda, s travnikov in z domačega vrta
bogate skradinske jedi na Vesnin sodobni način
Kampanija skozi želodec - Ko ni krožnika, poližeš mizo - Tega ne okusiš, ko slediš vodiču z dežnikom
Lampredotto so in niso vampi. Razliko spoznaš na slavni Porcellinovi stojnici v središču zgodovinskih Firenc.
tradicionalne istrsko-morske jedi
S trebuhom za okusom po Mallorci, kjer so tapasi del vsakodnevne kulinarične kulture in zastopani na skorajda vsakem jedilnem listu.
sodobna mediteranska kuhinja z lokalnimi sestavinami
domače jedi z vrhunsko izvedbo
Ne le FC Bayern, bele klobase, pivo in Maximilianstrasse.
Od pizze, ki ni le verace, temveč tudi fritta, do mišelink v mestu, kjer se življenje podnevi in ponoči odvija na ulici
hotelski gostje na večerji v gourmet restavraciji
Smučišče z osebnim butlerjem in gorskim jezerom med dvema avstrijskima deželama in blizu slovenske meje
Predlog za kulinarični izlet 2019 v New York - Od italijanske restavracije v novi četrti Brooklyna do nove najbolj zaželene restavracije na Manhattnu
Dunaj je takšna svetovna metropola in tako blizu Sloveniji, da je kot nalašč za hiter izlet, na katerem pa se veliko zgodi. A ni zanimiv le zaradi zgodovine, muzejev, gledaliških uspešnic in Grabna; tudi kulinarično se na Dunaju ves čas dogaja.
kreativne avstrijsko-štajerske jedi
Madrid 2019 - Če imate karto za Ligo prvakov ali le za nizko cenovni let, vas pred tekmo in po njej pričakuje liga chefovskih prvakov
zeliščna in naravna avtorska kuhinja Vitusa Winklerja
inovativna katalonska kuhinja
vrhunska kuhinja italijanskega juga in Iaccarinove družine
vrhunska avtorska kuhinja brez mesa
istrske mesne in posebne jedi
inovativna portugalska morska kuhinja
inovativna avtro-ogrska kuhinja
modernizirane istrske jedi
dalmatinsko-španska kuhinja po vinjeraško
Zavedni viničarji stavijo na moderno regionalno kuhinjo, pospremljeno z izbranimi vini.
modernistično-lokalna kuhinja Paca Pereza
vrhunska ”klasika” Claus-Petra Lumppa
sodobna sredozemska visoka kuhinja
naravna in kmečka kuhinja na vrhunski način
vrhunska in avtorska podeželska kuhinja
udomačena visoka kuhinja na hotelski večerji
sodobna istrska konoba z mladim chefom in starim ognjiščem
azijsko-avtorska kuhinja Berlinčana
Da vse poti vodijo v Rim, ima tudi svojo slabo stran, zaradi katere so pred vsako znamenitostjo dolge in nepregledne vrste, zato raje - okušajte!
sodobna istrska kuhinja z veliko tartufi
Za tiste, ki nimajo radi turistov, temveč zgolj domačine.
S trebuhom za okusom po grških Atenah, kjer se sredozemlje meša z arabskimi in azijskimi kulinaričnimi koreninami.
sodobna kuhinja Lungaua z domišljijo
Je zgolj slučaj in naključje, da je v Sloveniji (in) na krožniku vse tako blizu in tesno skupaj, morje in gore, sredozemski in alpski svet? Preverite sami!
Neturističen izlet v laguno: ker je turistov vedno več, Benečanov pa vedno manj, se v najbolj turističnem mestu na svetu ne smeš obnašati kot turist, temveč kot domačin
visoka kuhinja chefa Torstena Michela
visoko-kreativna kuhinja umetniškega chefa
visoka baskovska kuhinja očeta in hčere Arzak
morske jedi ob ribiških barkah
moderna hrvaška kuhinja Tvrtka Šakote
Wachau je zaradi svoje klime idealen za sladke marelice, smaragdna vina, dobre gostilne, rečne turiste in dobrojedce
Nodo d’Amore so zaljubljeni vozli, ki jih vsaka gospodinja Valeggia pripravlja po svoje, a za praznike si jih privoščijo v Alla Borsa.
S trebuhom za okusom po francoski Provansi, na sledi najbolj bogato založenim tržnicam ter najboljšim bistrojem.
visoka in avtorska kuhinja najboljšega baskovskega chefa
ruralni fine dining onstran Goričkega
sveže iz morja po Amijino
vrhunska avstrijska avtorska kuhinja
Starega Hladika ni več, a tudi novi v Trbiž bolj kot na tržnico vabi na dobre in iskrene pašte treh dežel.
Najboljše švicarske planinske postojanke vse leto vabijo navkreber.
Smuka in hodi čez Avstrijo: kdor naredi čez dan veliko smučarskih kilometrov, potrebuje zvečer veliko dobrojedskih hodov.
nova nordijska kuhinja Renéja Redzepija
moderna valencijska kuhinja nemškega chefa
Zgodba o brkih in o najbolj znanem toskanskem mesarju. Dario Cecchini - najboljši mesar, najboljše krave ali najboljša zgodba?
Kar zraste, se pase in drsti v in okrog Belega jezera.
moderne jedi iz istrskih sestavin
Kje se s smučmi v Dolomitih dobro je?
tradicionalne jedi Valencie v kreacijah modernega chefa
Sneg jim naredijo snežni topovi, toda goste jim pripeljejo chefi! Smučanje z(a) okusom in mišelinkami v Alti Badii
José Avillez na novo izumlja portugalsko kuhinjo
emancipirana ustvarjalnost z avstrijskimi koreninami
kreativna alpska kuhinja Andreasa Döllererja
vrhunska avtorska kuhinja, ki rada preseneča
Visoka zelenjavna kuhinja z drobovino Jeffreya Velle
hotelska kuhinja za uživanje
Kulinarični potep po turistični pokrajini britanskega otočja. Čudovita obmorska pokrajina in njene preprosto dobre gostilne.
avtorske pizze in odlične sladice
visoka kuhinja od Furlanije do Istre, od Vidma do Rovinja
za pohodnike, planince in dobrojedce
S trebuhom za okusom po švedski prestolnici Stockholm.
regionalno, toda kreativno, med vinogradi
vrhunska sladkovodno-zelenjavna koroška kuhinja
36 km okusov/dan: smuka in kulinarika na tirolskih smučiščih Zillertal in Wilder Kaiser
Kolesarjenje z ladjo po hrvaški Istri, skozi kampe, med zalivi in po makadamu, ki ga bodo kmalu povsem zazidali škatlasti apartmaji
drugačna morska izkušnja Marine Gaši
vrhunska in lokalna kuhinja obenem
Lege so strme, še bolj kot na naši strani. Ne nazadnje je Kitzeck najvišje ležeči vinogradniški kraj v Evropi. Od zeliščnih kopunov do vrhunske kozmetike iz grozdnih pečk - Pitna vina in meniški poper.
vrhunska avtorska kuhinja iz mesta pašte
Baskija, od San Sebastiana do Bilbaa, je kulinarična meka kulinarične Španije. Donostia pa je njena prestolnica.
domače, pristne, samoborske, Grgosove specialitete
divje, po permakulturnih načelih in starih običajih
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!