




domače, pristne, samoborske, Grgosove specialitete
nova nordijska kuhinja Renéja Redzepija
hotelska večerja za uživanje
vrhunstvo najboljšega ameriškega chefa
Avtorska istrska kuhinja
divje, po permakulturnih načelih in starih običajih
avtorsko, italijansko, lokalno, žensko
Najlepše nemško mesto, ki ga reki delita in družita hkrati; morsko pristanišče v sladki vodi.
Prestižna hrvaška Istra - Cap Aureo v hotelu Grand Park v Rovinju, vinski hotel Meneghetti in vas-hotel San Canzian pri Bujah.
morske jedi ob ribiških barkah
nova turška kuhinja svetovljanskega chefa
Alta Badia: Južnotirolska vina med smuko, namesto apres-ski žganic po njej.
visoka kuhinja od Furlanije do Istre, od Vidma do Rovinja
domače jedi z vrhunsko izvedbo
italijanska kulinarična moda sredi luksuzne trgovine
Visoka zelenjavna kuhinja z drobovino Jeffreya Velle
dalmatinske morske jedi
S trebuhom za okusom po Mallorci, kjer so tapasi del vsakodnevne kulinarične kulture in zastopani na skorajda vsakem jedilnem listu.
emancipirana ustvarjalnost z avstrijskimi koreninami
velike (avtorske) jedi v majhni restavraciji slavnega bara
Kje se s smučmi v Dolomitih dobro je?
Je zgolj slučaj in naključje, da je v Sloveniji (in) na krožniku vse tako blizu in tesno skupaj, morje in gore, sredozemski in alpski svet? Preverite sami!
alpska kuhinja vrhunskega chefa NN
visoko-kreativna kuhinja umetniškega chefa
Med Gardskim in Komskim jezerom nastajajo izjemna peneča vina.
vrhunska avstrijska avtorska kuhinja
vrhunska italijanska kuhinja nemškega chefa
Od pizze, ki ni le verace, temveč tudi fritta, do mišelink v mestu, kjer se življenje podnevi in ponoči odvija na ulici
Kako Portugalci, ki so nekoč osvajali svet, danes osvajajo zvezdice.
kreativno na snegu
sodobna istrska kuhinja z veliko tartufi
Riccardo Camanini se igra z idejami, sestavinami in gosti
tradicionalne jedi Valencie v kreacijah modernega chefa
kreativna kuhinja brez odpadkov in iz njih
sodobna sredozemska visoka kuhinja
zeliščna in naravna avtorska kuhinja Vitusa Winklerja
katalonsko mediteranska kuhinja
kreativni prigrizki in slaščice
S trebuhom za okusom po francoski Provansi, na sledi najbolj bogato založenim tržnicam ter najboljšim bistrojem.
sodobna kuhinja Lungaua z domišljijo
kraške italijansko-slovenske jedi
Smuka in hodi čez Avstrijo: kdor naredi čez dan veliko smučarskih kilometrov, potrebuje zvečer veliko dobrojedskih hodov.
Zavedni viničarji stavijo na moderno regionalno kuhinjo, pospremljeno z izbranimi vini.
avtorska kuhinja a la Simone Cantafio
visoka sodobna kuhinja z avstrijsko tradicijo iz Wachaua
Predlog za kulinarični izlet 2019 v New York - Od italijanske restavracije v novi četrti Brooklyna do nove najbolj zaželene restavracije na Manhattnu
S trebuhom za okusom po biseru Dalmacije.
azijsko-avtorska kuhinja Berlinčana
Lampredotto so in niso vampi. Razliko spoznaš na slavni Porcellinovi stojnici v središču zgodovinskih Firenc.
Kampanija skozi želodec - Ko ni krožnika, poližeš mizo - Tega ne okusiš, ko slediš vodiču z dežnikom
Madrid 2019 - Če imate karto za Ligo prvakov ali le za nizko cenovni let, vas pred tekmo in po njej pričakuje liga chefovskih prvakov
Sodobna istrska kuhinja
udomačena visoka kuhinja na hotelski večerji
Za tiste, ki nimajo radi turistov, temveč zgolj domačine.
Čeprav je portugalska Ericeria evropski raj za deskarje, morska gostilna Mar a Vista ni zanje, temveč za domačine.
Najboljše švicarske planinske postojanke vse leto vabijo navkreber.
Neturističen izlet v laguno: ker je turistov vedno več, Benečanov pa vedno manj, se v najbolj turističnem mestu na svetu ne smeš obnašati kot turist, temveč kot domačin
inovativna katalonska kuhinja
vrhunska avtorska kuhinja iz mesta pašte
Dunaj je takšna svetovna metropola in tako blizu Sloveniji, da je kot nalašč za hiter izlet, na katerem pa se veliko zgodi. A ni zanimiv le zaradi zgodovine, muzejev, gledaliških uspešnic in Grabna; tudi kulinarično se na Dunaju ves čas dogaja.
vrhunska avtorska kuhinja brez mesa
avtorske pizze in odlične sladice
vrhunska sladkovodno-zelenjavna koroška kuhinja
kulinarični jackpot/hotspot Vrbskega jezera in chefa Huberta Wallnerja
Od tradicionalnega bifeja s prekajenim mesom, kolinami in kuhano šunko, do najbolj svežih morskih specialitet v oštarijah nad mestom.
inovativna in avtorska južnotirolska kuhinja
štajerske jedi mišelinskega chefa, z vinsko spremljavo vrhunskega someljeja
avtorsko-modernistična interpretacija tradicionalne katalonske kuhinje bratov Roca
sezonsko in kot je chefu všeč
hotelska kuhinja za uživanje
visoka baskovska kuhinja očeta in hčere Arzak
kreativne avstrijsko-štajerske jedi
moderne jedi iz istrskih sestavin
mesne jedi s chefinjo
vrhunska in avtorska podeželska kuhinja
drugačna morska izkušnja Marine Gaši
dalmatinske jedi z modernističnimi tehnikami vrhunskega chefa
avtorska in nova portugalska kuhinja a la João Rodrigues
visoka bavarsko-francoska kuhinja avstrijskega chefa
modernistično-lokalna kuhinja Paca Pereza
planinske jedi iz Furlanije
morska iskrenost z najbližjega otoka
kuhinja s tradicijo in kontradikcijo slavnega andaluzijskega chefa
Baskija, od San Sebastiana do Bilbaa, je kulinarična meka kulinarične Španije. Donostia pa je njena prestolnica.
regionalno, toda kreativno, med vinogradi
Sneg jim naredijo snežni topovi, toda goste jim pripeljejo chefi! Smučanje z(a) okusom in mišelinkami v Alti Badii
Berlin je prevelik talilni lonec narodov, kultur, običajev, da bi v njem iskali le svinjske tace in kislo zelje - Od največ srčkov do najboljših vinskih barov, od klasične nemške kuhinje do najboljših azijskih restavracij, od ponudbe na tržnicah do ponudbe zelenjavnih jedi
Wachau je zaradi svoje klime idealen za sladke marelice, smaragdna vina, dobre gostilne, rečne turiste in dobrojedce
morske jedi od repa do škrg
vrhunska ”klasika” Claus-Petra Lumppa
Na sledi najboljšemu ceviche, s katerim perujski chefi navdušujejo mednarodne dobrojedce.
modernizirane istrske jedi
žar, furlanske jedi
moderna hrvaška kuhinja Tvrtka Šakote
napredna štajerska kuhinja
visoka kuhinja chefa Torstena Michela
Zgodba o brkih in o najbolj znanem toskanskem mesarju. Dario Cecchini - najboljši mesar, najboljše krave ali najboljša zgodba?
Še zmeraj je majhno, a vedno bolj urbano, še zmeraj je staro, a hrenovke na Glavnem trgu že dolgo niso več njegova največja kulinarična atrakcija.
Metropola ob Temzi ne velja samo zaradi Big Bena, Westminstrske palače in London Eye za eno najbolj obiskanih turističnih mest na svetu.
ribiške jedi Kvarnerja
vrhunska avtorska kuhinja Nina Di Costanza
vrhunska avstrijsko-alpska ”dahoam” kuhinja v družinskem hotelu
vrhunska in lokalna kuhinja obenem
istrske mesne in posebne jedi
José Avillez na novo izumlja portugalsko kuhinjo
S trebuhom za okusom po grških Atenah, kjer se sredozemlje meša z arabskimi in azijskimi kulinaričnimi koreninami.
istrske jedi iz gozda, s travnikov in z domačega vrta
sveže iz morja po Amijino
S trebuhom za okusom po švedski prestolnici Stockholm.
avantgardna kuhinja
visoka in avtorska kuhinja najboljšega baskovskega chefa
hotelski gostje na večerji v gourmet restavraciji
Starega Hladika ni več, a tudi novi v Trbiž bolj kot na tržnico vabi na dobre in iskrene pašte treh dežel.
Ne le FC Bayern, bele klobase, pivo in Maximilianstrasse.
vrhunska štajerska avtorska kuhinja
S trebuhom za okusom po (tudi) kulinarični svetovni metropoli.
vrhunska avtorska kuhinja osnovnih okusov
inovativna avtro-ogrska kuhinja
sveže iz morja in čim krajše v kuhinji
vrhunska avtorska kuhinja zgolj iz lokalnih sestavin
moderna valencijska kuhinja nemškega chefa
sodobna mediteranska kuhinja z lokalnimi sestavinami
novi razgled na južnotirolsko kuhinjo
Lege so strme, še bolj kot na naši strani. Ne nazadnje je Kitzeck najvišje ležeči vinogradniški kraj v Evropi. Od zeliščnih kopunov do vrhunske kozmetike iz grozdnih pečk - Pitna vina in meniški poper.
naravna in kmečka kuhinja na vrhunski način
fina solnograška kuhinja v trohtih
dalmatinsko-španska kuhinja po vinjeraško
vrhunskost s talentom iz lokalnih sestavin
inovativna portugalska morska kuhinja
vrhunska kuhinja italijanskega juga in Iaccarinove družine
bogate skradinske jedi na Vesnin sodobni način
morsko-italijanska
vrhunska avtorska kuhinja, ki rada preseneča
Vabimo vas na kulinarični izlet na Solnograško, toda brez slavnostne rdeče preproge smokingov in bleščic, na kateri vip-abonirani častijo prvega pop glasbenika na svetu, in onstran turističnega toka, ki se izven sezone po Mozartovem mestu sladka z njegovo slavo.
avantgardno-kreativna vrhunska kuhinja
panonska kuhinja Maxa Stiegla iz drobovine
italijanska vrhunska in avtorska kuhinja
Od Baiersbronna do Freiburga na sledi najbolj znane nemške torte.
furlanska kuhinja, ki zna italijansko in slovensko
kreativna alpska kuhinja Andreasa Döllererja
klasične in kreativne ocvrte pizze
Nodo d’Amore so zaljubljeni vozli, ki jih vsaka gospodinja Valeggia pripravlja po svoje, a za praznike si jih privoščijo v Alla Borsa.
tradicionalne istrsko-morske jedi
Smučišče z osebnim butlerjem in gorskim jezerom med dvema avstrijskima deželama in blizu slovenske meje
istrska domača kuhinja sredi mesta
Kar zraste, se pase in drsti v in okrog Belega jezera.
Da vse poti vodijo v Rim, ima tudi svojo slabo stran, zaradi katere so pred vsako znamenitostjo dolge in nepregledne vrste, zato raje - okušajte!
kraške jedi in raženj po Oberdanovo
Kar nekaj je najlepših mest na svetu, toda katalonska prestolnica je med njimi čisto na vrhu!