




istrske jedi iz gozda, s travnikov in z domačega vrta
Visoka zelenjavna kuhinja z drobovino Jeffreya Velle
istrske mesne in posebne jedi
Riccardo Camanini se igra z idejami, sestavinami in gosti
regionalno, toda kreativno, med vinogradi
Od tradicionalnega bifeja s prekajenim mesom, kolinami in kuhano šunko, do najbolj svežih morskih specialitet v oštarijah nad mestom.
Na sledi najboljšemu ceviche, s katerim perujski chefi navdušujejo mednarodne dobrojedce.
Wachau je zaradi svoje klime idealen za sladke marelice, smaragdna vina, dobre gostilne, rečne turiste in dobrojedce
Od Baiersbronna do Freiburga na sledi najbolj znane nemške torte.
visoko-kreativna kuhinja umetniškega chefa
vrhunska ”klasika” Claus-Petra Lumppa
štajerske jedi mišelinskega chefa, z vinsko spremljavo vrhunskega someljeja
naravna in kmečka kuhinja na vrhunski način
Metropola ob Temzi ne velja samo zaradi Big Bena, Westminstrske palače in London Eye za eno najbolj obiskanih turističnih mest na svetu.
Kolesarjenje z ladjo po hrvaški Istri, skozi kampe, med zalivi in po makadamu, ki ga bodo kmalu povsem zazidali škatlasti apartmaji
vrhunska avstrijsko-alpska ”dahoam” kuhinja v družinskem hotelu
tradicionalne istrsko-morske jedi
avtorska in nova portugalska kuhinja a la João Rodrigues
velike (avtorske) jedi v majhni restavraciji slavnega bara
sveže iz morja po Amijino
Neturističen izlet v laguno: ker je turistov vedno več, Benečanov pa vedno manj, se v najbolj turističnem mestu na svetu ne smeš obnašati kot turist, temveč kot domačin
avtorske pizze in odlične sladice
Da vse poti vodijo v Rim, ima tudi svojo slabo stran, zaradi katere so pred vsako znamenitostjo dolge in nepregledne vrste, zato raje - okušajte!
Je zgolj slučaj in naključje, da je v Sloveniji (in) na krožniku vse tako blizu in tesno skupaj, morje in gore, sredozemski in alpski svet? Preverite sami!
Predlog za kulinarični izlet 2019 v New York - Od italijanske restavracije v novi četrti Brooklyna do nove najbolj zaželene restavracije na Manhattnu
avtorska kuhinja iz sezonskih sestavin x 3
ruralni fine dining onstran Goričkega
morsko-italijanska
visoka kuhinja od Furlanije do Istre, od Vidma do Rovinja
dalmatinsko-španska kuhinja po vinjeraško
sodobna mediteranska kuhinja z lokalnimi sestavinami
Med Gardskim in Komskim jezerom nastajajo izjemna peneča vina.
Lampredotto so in niso vampi. Razliko spoznaš na slavni Porcellinovi stojnici v središču zgodovinskih Firenc.
avtorsko-modernistična interpretacija tradicionalne katalonske kuhinje bratov Roca
vrhunska avstrijska avtorska kuhinja
Smuka in hodi čez Avstrijo: kdor naredi čez dan veliko smučarskih kilometrov, potrebuje zvečer veliko dobrojedskih hodov.
avantgardna kuhinja
moderne jedi iz istrskih sestavin
vrhunska štajerska avtorska kuhinja
José Avillez na novo izumlja portugalsko kuhinjo
istrska domača kuhinja sredi mesta
Smučišče z osebnim butlerjem in gorskim jezerom med dvema avstrijskima deželama in blizu slovenske meje
visoka kuhinja chefa Torstena Michela
inovativna in avtorska južnotirolska kuhinja
avantgardno-kreativna vrhunska kuhinja
zeliščna in naravna avtorska kuhinja Vitusa Winklerja
dalmatinske jedi z modernističnimi tehnikami vrhunskega chefa
vrhunska kuhinja italijanskega juga in Iaccarinove družine
sezonsko in kot je chefu všeč
S trebuhom za okusom po biseru Dalmacije.
domače jedi z vrhunsko izvedbo
iskrene panonske jedi s štedilnika na drva
Še zmeraj je majhno, a vedno bolj urbano, še zmeraj je staro, a hrenovke na Glavnem trgu že dolgo niso več njegova največja kulinarična atrakcija.
kreativna alpska kuhinja Andreasa Döllererja
hotelska večerja za uživanje
kraške italijansko-slovenske jedi
avtorska kuhinja a la Simone Cantafio
inovativna katalonska kuhinja
Zavedni viničarji stavijo na moderno regionalno kuhinjo, pospremljeno z izbranimi vini.
alpska kuhinja vrhunskega chefa NN
Madrid 2019 - Če imate karto za Ligo prvakov ali le za nizko cenovni let, vas pred tekmo in po njej pričakuje liga chefovskih prvakov
Kar nekaj je najlepših mest na svetu, toda katalonska prestolnica je med njimi čisto na vrhu!
furlanska kuhinja, ki zna italijansko in slovensko
kreativne avstrijsko-štajerske jedi
Vabimo vas na kulinarični izlet na Solnograško, toda brez slavnostne rdeče preproge smokingov in bleščic, na kateri vip-abonirani častijo prvega pop glasbenika na svetu, in onstran turističnega toka, ki se izven sezone po Mozartovem mestu sladka z njegovo slavo.
Prestižna hrvaška Istra - Cap Aureo v hotelu Grand Park v Rovinju, vinski hotel Meneghetti in vas-hotel San Canzian pri Bujah.
visoka sodobna kuhinja z avstrijsko tradicijo iz Wachaua
morske jedi ob ribiških barkah
kreativno na snegu
dalmatinske morske jedi
fina solnograška kuhinja v trohtih
emancipirana ustvarjalnost z avstrijskimi koreninami
moderna valencijska kuhinja nemškega chefa
vrhunstvo najboljšega ameriškega chefa
italijanska kulinarična moda sredi luksuzne trgovine
panonska kuhinja Maxa Stiegla od plavuti do rilca
vrhunska italijanska kuhinja nemškega chefa
vrhunska avtorska kuhinja zgolj iz lokalnih sestavin
Kako Portugalci, ki so nekoč osvajali svet, danes osvajajo zvezdice.
avtorsko, italijansko, lokalno, žensko
vrhunska avtorska kuhinja iz mesta pašte
azijsko-avtorska kuhinja Berlinčana
Kje se s smučmi v Dolomitih dobro je?
Baskija, od San Sebastiana do Bilbaa, je kulinarična meka kulinarične Španije. Donostia pa je njena prestolnica.
Avtorska istrska kuhinja
Kar zraste, se pase in drsti v in okrog Belega jezera.
katalonsko mediteranska kuhinja
ribiške jedi Kvarnerja
vrhunska avtorska kuhinja Nina Di Costanza
Najlepše nemško mesto, ki ga reki delita in družita hkrati; morsko pristanišče v sladki vodi.
vrhunska in avtorska podeželska kuhinja
modernizirane istrske jedi
vrhunska avtorska kuhinja, ki rada preseneča
napredna štajerska kuhinja
S trebuhom za okusom po grških Atenah, kjer se sredozemlje meša z arabskimi in azijskimi kulinaričnimi koreninami.
Lege so strme, še bolj kot na naši strani. Ne nazadnje je Kitzeck najvišje ležeči vinogradniški kraj v Evropi. Od zeliščnih kopunov do vrhunske kozmetike iz grozdnih pečk - Pitna vina in meniški poper.
modernistično-lokalna kuhinja Paca Pereza
S trebuhom za okusom po francoski Provansi, na sledi najbolj bogato založenim tržnicam ter najboljšim bistrojem.
Čeprav je portugalska Ericeria evropski raj za deskarje, morska gostilna Mar a Vista ni zanje, temveč za domačine.
vrhunska avtorska kuhinja osnovnih okusov
klasične in kreativne ocvrte pizze
morske jedi od repa do škrg
žar, furlanske jedi
Zgodba o brkih in o najbolj znanem toskanskem mesarju. Dario Cecchini - najboljši mesar, najboljše krave ali najboljša zgodba?
visoka bavarsko-francoska kuhinja avstrijskega chefa
divje, po permakulturnih načelih in starih običajih
nova turška kuhinja svetovljanskega chefa
visoka in avtorska kuhinja najboljšega baskovskega chefa
italijanska vrhunska in avtorska kuhinja
S trebuhom za okusom po švedski prestolnici Stockholm.
sodobna sredozemska visoka kuhinja
Ne le FC Bayern, bele klobase, pivo in Maximilianstrasse.
sveže iz morja in čim krajše v kuhinji
kulinarični jackpot/hotspot Vrbskega jezera in chefa Huberta Wallnerja
inovativna avtro-ogrska kuhinja
bogate skradinske jedi na Vesnin sodobni način
sodobna istrska kuhinja z veliko tartufi
novi razgled na južnotirolsko kuhinjo
vrhunska in lokalna kuhinja obenem
hotelski gostje na večerji v gourmet restavraciji
udomačena visoka kuhinja na hotelski večerji
kuhinja s tradicijo in kontradikcijo slavnega andaluzijskega chefa
kreativna kuhinja brez odpadkov in iz njih
Sneg jim naredijo snežni topovi, toda goste jim pripeljejo chefi! Smučanje z(a) okusom in mišelinkami v Alti Badii
Starega Hladika ni več, a tudi novi v Trbiž bolj kot na tržnico vabi na dobre in iskrene pašte treh dežel.
morska iskrenost z najbližjega otoka
kraške jedi in raženj po Oberdanovo
za pohodnike, planince in dobrojedce
Nodo d’Amore so zaljubljeni vozli, ki jih vsaka gospodinja Valeggia pripravlja po svoje, a za praznike si jih privoščijo v Alla Borsa.
domače, pristne, samoborske, Grgosove specialitete
nova nordijska kuhinja Renéja Redzepija
Berlin je prevelik talilni lonec narodov, kultur, običajev, da bi v njem iskali le svinjske tace in kislo zelje - Od največ srčkov do najboljših vinskih barov, od klasične nemške kuhinje do najboljših azijskih restavracij, od ponudbe na tržnicah do ponudbe zelenjavnih jedi
tradicionalne jedi Valencie v kreacijah modernega chefa
moderna hrvaška kuhinja Tvrtka Šakote
Od pizze, ki ni le verace, temveč tudi fritta, do mišelink v mestu, kjer se življenje podnevi in ponoči odvija na ulici
Za tiste, ki nimajo radi turistov, temveč zgolj domačine.
Alta Badia: Južnotirolska vina med smuko, namesto apres-ski žganic po njej.
mesne jedi s chefinjo
vrhunskost s talentom iz lokalnih sestavin
S trebuhom za okusom po (tudi) kulinarični svetovni metropoli.
inovativna portugalska morska kuhinja
Sodobna istrska kuhinja
sodobna kuhinja Lungaua z domišljijo
S trebuhom za okusom po Mallorci, kjer so tapasi del vsakodnevne kulinarične kulture in zastopani na skorajda vsakem jedilnem listu.
kreativni prigrizki in slaščice
planinske jedi iz Furlanije
Kampanija skozi želodec - Ko ni krožnika, poližeš mizo - Tega ne okusiš, ko slediš vodiču z dežnikom
vrhunska sladkovodno-zelenjavna koroška kuhinja
Najboljše švicarske planinske postojanke vse leto vabijo navkreber.
hotelska kuhinja za uživanje
vrhunska avtorska kuhinja brez mesa
visoka baskovska kuhinja očeta in hčere Arzak
drugačna morska izkušnja Marine Gaši
Dunaj je takšna svetovna metropola in tako blizu Sloveniji, da je kot nalašč za hiter izlet, na katerem pa se veliko zgodi. A ni zanimiv le zaradi zgodovine, muzejev, gledaliških uspešnic in Grabna; tudi kulinarično se na Dunaju ves čas dogaja.