napredna štajerska kuhinja
36 km okusov/dan: smuka in kulinarika na tirolskih smučiščih Zillertal in Wilder Kaiser
hotelski gostje na večerji v gourmet restavraciji
vrhunska avtorska kuhinja zgolj iz lokalnih sestavin
Starega Hladika ni več, a tudi novi v Trbiž bolj kot na tržnico vabi na dobre in iskrene pašte treh dežel.
divje, po permakulturnih načelih in starih običajih
visoka sodobna kuhinja z avstrijsko tradicijo iz Wachaua
kreativni prigrizki in slaščice
kreativne avstrijsko-štajerske jedi
domače jedi z vrhunsko izvedbo
mehiška duša in britanski terroir
bogate skradinske jedi na Vesnin sodobni način
Baskija, od San Sebastiana do Bilbaa, je kulinarična meka kulinarične Španije. Donostia pa je njena prestolnica.
S trebuhom za okusom po francoski Provansi, na sledi najbolj bogato založenim tržnicam ter najboljšim bistrojem.
Vabimo vas na kulinarični izlet na Solnograško, toda brez slavnostne rdeče preproge smokingov in bleščic, na kateri vip-abonirani častijo prvega pop glasbenika na svetu, in onstran turističnega toka, ki se izven sezone po Mozartovem mestu sladka z njegovo slavo.
sodobna mediteranska kuhinja z lokalnimi sestavinami
dalmatinske morske jedi
inovativna portugalska morska kuhinja
Lege so strme, še bolj kot na naši strani. Ne nazadnje je Kitzeck najvišje ležeči vinogradniški kraj v Evropi. Od zeliščnih kopunov do vrhunske kozmetike iz grozdnih pečk - Pitna vina in meniški poper.
katalonsko mediteranska kuhinja
naravna in kmečka kuhinja na vrhunski način
Prestižna hrvaška Istra - Cap Aureo v hotelu Grand Park v Rovinju, vinski hotel Meneghetti in vas-hotel San Canzian pri Bujah.
vrhunska avtorska kuhinja, ki rada preseneča
sveže iz morja po Amijino
avtorska morska kuhinja na plaži
Kolesarjenje z ladjo po hrvaški Istri, skozi kampe, med zalivi in po makadamu, ki ga bodo kmalu povsem zazidali škatlasti apartmaji
vrhunskost s talentom iz lokalnih sestavin
Med Gardskim in Komskim jezerom nastajajo najboljša italijanska peneča vina
tradicionalne istrsko-morske jedi
istrske jedi iz gozda, s travnikov in z domačega vrta
moderna hrvaška kuhinja Tvrtka Šakote
visoka bavarsko-francoska kuhinja avstrijskega chefa
vrhunska in lokalna kuhinja obenem
vrhunska in avtorska podeželska kuhinja
panonska kuhinja Maxa Stiegla od plavuti do rilca
avtorsko-modernistična interpretacija tradicionalne katalonske kuhinje bratov Roca
Neturističen izlet v laguno: ker je turistov vedno več, Benečanov pa vedno manj, se v najbolj turističnem mestu na svetu ne smeš obnašati kot turist, temveč kot domačin
udomačena visoka kuhinja na hotelski večerji
vrhunska avstrijsko-alpska ”dahoam” kuhinja v družinskem hotelu
za pohodnike, planince in dobrojedce
morske jedi ob ribiških barkah
vrhunska avtorska kuhinja osnovnih okusov
Na sledi najboljšemu ceviche, s katerim perujski chefi navdušujejo mednarodne dobrojedce.
Predlog za kulinarični izlet 2019 v New York - Od italijanske restavracije v novi četrti Brooklyna do nove najbolj zaželene restavracije na Manhattnu
Berlin je prevelik talilni lonec narodov, kultur, običajev, da bi v njem iskali le svinjske tace in kislo zelje - Od največ srčkov do najboljših vinskih barov, od klasične nemške kuhinje do najboljših azijskih restavracij, od ponudbe na tržnicah do ponudbe zelenjavnih jedi
avtorska tirolska kuhinja ob jezeru
Najlepše nemško mesto, ki ga reki delita in družita hkrati; morsko pristanišče v sladki vodi.
nova nordijska kuhinja Renéja Redzepija
italijanska vrhunska in avtorska kuhinja
Alta Badia: Južnotirolska vina med smuko, namesto apres-ski žganic po njej.
S trebuhom za okusom po švedski prestolnici Stockholm.
Smuka in hodi čez Avstrijo: kdor naredi čez dan veliko smučarskih kilometrov, potrebuje zvečer veliko dobrojedskih hodov.
avantgardna kuhinja
kreativna regionalna italijanska kuhinja
modernizirane istrske jedi
S trebuhom za okusom po grških Atenah, kjer se sredozemlje meša z arabskimi in azijskimi kulinaričnimi koreninami.
Visoka zelenjavna kuhinja z drobovino Jeffreya Velle
Avtorska istrska kuhinja
alpska kuharska filozofija znanega chefa NN
avantgardno-kreativna vrhunska kuhinja
sodobna istrska kuhinja z veliko tartufi
Smučišče z osebnim butlerjem in gorskim jezerom med dvema avstrijskima deželama in blizu slovenske meje
domača istrska kuhinja sredi mesta
vrhunska sladkovodno-zelenjavna koroška kuhinja
azijsko-avtorska kuhinja Berlinčana
36 ur okusov ob Gardskem jezeru, ko je Gardaland zaprt: Natiia in njena Osteriia, osteria Rivelin v Peschieri in na poti pizzeria I Tigli.
Sneg jim naredijo snežni topovi, toda goste jim pripeljejo chefi! Smučanje z(a) okusom in mišelinkami v Alti Badii
sveže iz morja in čim krajše v kuhinji
visoka kuhinja od Furlanije do Istre, od Vidma do Rovinja
hotelska kuhinja za uživanje
Cook the Mountain s tremi zvezdicami
kreativna alpska kuhinja Andreasa Döllererja
kreativno na snegu
avtorsko, italijansko, lokalno, žensko
planinske jedi iz Furlanije
fina solnograška kuhinja v trohtih
novi vrhunci hrvaške gastronomije by Deni Srdoč
istrske mesne in posebne jedi
kraške jedi in raženj po Oberdanovo
morsko-italijanska
drugačna morska izkušnja Marine Gaši
hotelska večerja za uživanje
kulinarično ustvarjanje s krškimi posebnostmi
štajerske jedi mišelinskega chefa, z vinsko spremljavo vrhunskega someljeja
tradicionalne štajerske jedi v gostilni in inovativne chefovske v gourmet izbi
visoka kuhinja chefa Torstena Michela
kreativna regionalnost med vinogradi
novi razgled na južnotirolsko kuhinjo
Dunaj je takšna svetovna metropola in tako blizu Sloveniji, da je kot nalašč za hiter izlet, na katerem pa se veliko zgodi. A ni zanimiv le zaradi zgodovine, muzejev, gledaliških uspešnic in Grabna; tudi kulinarično se na Dunaju ves čas dogaja.
inovativna avtro-ogrska kuhinja
Zgodba o brkih in o najbolj znanem toskanskem mesarju. Dario Cecchini - najboljši mesar, najboljše krave ali najboljša zgodba?
morska iskrenost z najbližjega otoka
Bruneck in Kronplatz, ne le pozimi, tudi poleti, kolesarjenje in vrhunska kulinarika: Atelier Moessmer, AlpiNN, Adler Stube
visoko-kreativna kuhinja umetniškega chefa
avtorska in nova portugalska kuhinja a la João Rodrigues
domače, pristne, samoborske, Grgosove specialitete
emancipirana kuhinja moža in žene
tirolsko in sredozemsko, tradicionalno in sodobno
Še zmeraj je majhno, a vedno bolj urbano, še zmeraj je staro, a hrenovke na Glavnem trgu že dolgo niso več njegova največja kulinarična atrakcija.
kreativna kuhinja brez odpadkov in iz njih
mesna in lovska istrska kuhinja s finimi pogrinjki
tradicionalna kvarnerska kuhinja z vedno novimi presenečenji
visoka baskovska kuhinja očeta in hčere Arzak
Nodo d’Amore so zaljubljeni vozli, ki jih vsaka gospodinja Valeggia pripravlja po svoje, a za praznike si jih privoščijo v Alla Borsa.
moderna valencijska kuhinja nemškega chefa
visoka in avtorska kuhinja najboljšega baskovskega chefa
vrhunska avtorska kuhinja iz mesta pašte
nova turška kuhinja svetovljanskega chefa
sodobna istrska konoba z mladim chefom in starim ognjiščem
avtorska kuhinja a la Simone Cantafio
vrhunska štajerska avtorska kuhinja
sodobna kuhinja Lungaua z domišljijo
avtorska kuhinja iz sezonskih sestavin x 3
London je kulinarična metropola Evrope zaradi kotla, v katerem brbotajo kuhinje celega sveta. Kaj obiskati, če je časa le za 36 ur?
tradicionalne jedi Valencie v kreacijah modernega chefa
Kulinarični potep po turistični pokrajini britanskega otočja. Čudovita obmorska pokrajina in njene preprosto dobre gostilne.
Sodobna istrska kuhinja
Ne le FC Bayern, bele klobase, pivo in Maximilianstrasse.
Wachau je zaradi svoje klime idealen za sladke marelice, smaragdna vina, dobre gostilne, rečne turiste in dobrojedce
Čeprav je portugalska Ericeria evropski raj za deskarje, morska gostilna Mar a Vista ni zanje, temveč za domačine.
Jeseni (ali spomladi) v Kvarnerskem zalivu, brez kopalk ali v hotelskem bazenu. Kje v Kvarnerju se najboljše je?!
iskrene panonske jedi s štedilnika na drva
ruralni fine dining onstran Goričkega
mesne jedi s chefinjo
vrhunska ”klasika” Claus-Petra Lumppa
dobra vina zahtevajo tako dobre jedi
Madrid 2019 - Če imate karto za Ligo prvakov ali le za nizko cenovni let, vas pred tekmo in po njej pričakuje liga chefovskih prvakov
vrhunska avtorska kuhinja Nina Di Costanza
sezonsko in kot je chefu všeč
dalmatinsko-španska kuhinja po vinjeraško
Kje se s smučmi v Dolomitih dobro je?
Kar nekaj je najlepših mest na svetu, toda katalonska prestolnica je med njimi čisto na vrhu!
Zavedni viničarji stavijo na moderno regionalno kuhinjo, pospremljeno z izbranimi vini.
kuhinja s tradicijo in kontradikcijo slavnega andaluzijskega chefa
morske jedi od repa do škrg
vrhunstvo najboljšega ameriškega chefa
vrhunska kuhinja italijanskega juga in Iaccarinove družine
inovativna katalonska kuhinja
S trebuhom za okusom po biseru Dalmacije.
Je zgolj slučaj in naključje, da je v Sloveniji (in) na krožniku vse tako blizu in tesno skupaj, morje in gore, sredozemski in alpski svet? Preverite sami!
Riccardo Camanini se igra z idejami, sestavinami in gosti
klasične in kreativne ocvrte pizze
Kar zraste, se pase in drsti v in okrog Belega jezera.
dalmatinske jedi z modernističnimi tehnikami vrhunskega chefa
modernistično-lokalna kuhinja Paca Pereza
Kampanija skozi želodec - Ko ni krožnika, poližeš mizo - Tega ne okusiš, ko slediš vodiču z dežnikom
kulinarični jackpot/hotspot Vrbskega jezera in chefa Huberta Wallnerja
Kako Portugalci, ki so nekoč osvajali svet, danes osvajajo zvezdice.
Od pizze, ki ni le verace, temveč tudi fritta, do mišelink v mestu, kjer se življenje podnevi in ponoči odvija na ulici
ribiške jedi Kvarnerja
vrhunska italijanska kuhinja nemškega chefa
zeliščna in naravna avtorska kuhinja Vitusa Winklerja
vrhunska avstrijska avtorska kuhinja
Da vse poti vodijo v Rim, ima tudi svojo slabo stran, zaradi katere so pred vsako znamenitostjo dolge in nepregledne vrste, zato raje - okušajte!
avtorske pizze in odlične sladice
Za tiste, ki nimajo radi turistov, temveč zgolj domačine.
S trebuhom za okusom po Mallorci, kjer so tapasi del vsakodnevne kulinarične kulture in zastopani na skorajda vsakem jedilnem listu.
moderne jedi iz istrskih sestavin
italijanska kulinarična moda sredi luksuzne trgovine
žar, furlanske jedi
emancipirana ustvarjalnost z avstrijskimi koreninami
kraške italijansko-slovenske jedi
José Avillez na novo izumlja portugalsko kuhinjo
avtorska britanska kuhinja z afriškim okusom
furlanska kuhinja, ki zna italijansko in slovensko
vrhunska avtorska kuhinja brez mesa
Od Baiersbronna do Freiburga na sledi najbolj znane nemške torte.
Lampredotto so in niso vampi. Razliko spoznaš na slavni Porcellinovi stojnici v središču zgodovinskih Firenc.
sodobna kuhinja s sestavinami z domače njive; vinograd in oljčni nasad
Najboljše švicarske planinske postojanke vse leto vabijo navkreber.
S trebuhom za okusom po (tudi) kulinarični svetovni metropoli.
sodobna sredozemska visoka kuhinja
velike (avtorske) jedi v majhni restavraciji slavnega bara
Od tradicionalnega bifeja s prekajenim mesom, kolinami in kuhano šunko, do najbolj svežih morskih specialitet v oštarijah nad mestom.