Razvrsti po državah
  • Avstrija
  • Danska
  • Francija
  • Grčija
  • Hrvaška
  • Italija
  • Nemčija
  • Peru
  • Portugalska
  • Slovenija
  • Španija
  • Švedska
  • Svet
  • Švica
  • Turčija
  • Velika Britanija
  • ZDA
  • Prikaži vse

Potep

Greste na potep? S trebuhom za okusom, seveda! Saj znamenitosti, ki jih je potrebno v tujih deželah in mestih spoznati, obiskati, okusiti, niso več v muzejih, cerkvah, galerijah, temveč na tržnicah in stojnicah, v gostilnah in trgovinah.

Pa veste kam? Seveda, saj zato je Potep del Šole okusov! Ker aktivni dobrojedci na potep ne gremo na slepo, potujemo po svetu kulinaričnih okusov z načrtom! Vaš itinerar za vaš potep je zato na teh straneh.

Ves čas dodajamo, dopolnjujemo, raziskujemo in potujemo. Predlagamo vam tisto, kar menimo, da bo tudi vam všeč. Vaš naslednji izlet, potovanje, dopust, potep začnite zato tukaj! Največ srčkov imajo najboljši, rad dobro jem vsak dan, mimojede je hitro, nekje vmes, četudi kar stoje, nakup je okusen, ne pa šoping, zabava je vsak večer ali le ob kozarčku vina, spanje predlagamo le tam, kjer je mehko in cenovno ugodno, kmetije in vinarji so ob poti, znamenitosti pa so zato, da nam ne bo dolgčas med kosilom in večerjo.

Srečno pot!

 

Najlepše nemško mesto, ki ga reki delita in družita hkrati; morsko pristanišče v sladki vodi.
moderna hrvaška kuhinja Tvrtka Šakote
Lege so strme, še bolj kot na naši strani. Ne nazadnje je Kitzeck najvišje ležeči vinogradniški kraj v Evropi. Od zeliščnih kopunov do vrhunske kozmetike iz grozdnih pečk - Pitna vina in meniški poper.
Sneg jim naredijo snežni topovi, toda goste jim pripeljejo chefi! Smučanje z(a) okusom in mišelinkami v Alti Badii
avtorska in nova portugalska kuhinja a la João Rodrigues
sodobna istrska kuhinja z veliko tartufi
morske jedi od repa do škrg
vrhunska avtorska kuhinja iz mesta pašte
Je zgolj slučaj in naključje, da je v Sloveniji (in) na krožniku vse tako blizu in tesno skupaj, morje in gore, sredozemski in alpski svet? Preverite sami!
panonska kuhinja Maxa Stiegla iz drobovine
kraške italijansko-slovenske jedi
drugačna morska izkušnja Marine Gaši
morska iskrenost z najbližjega otoka
Predlog za kulinarični izlet 2019 v New York - Od italijanske restavracije v novi četrti Brooklyna do nove najbolj zaželene restavracije na Manhattnu
S trebuhom za okusom po biseru Dalmacije.
Riccardo Camanini se igra z idejami, sestavinami in gosti
azijsko-avtorska kuhinja Berlinčana
kreativna alpska kuhinja Andreasa Döllererja
S trebuhom za okusom po francoski Provansi, na sledi najbolj bogato založenim tržnicam ter najboljšim bistrojem.
vrhunska avstrijsko-alpska ”dahoam” kuhinja v družinskem hotelu
kulinarični jackpot/hotspot Vrbskega jezera in chefa Huberta Wallnerja
italijanska vrhunska in avtorska kuhinja
inovativna portugalska morska kuhinja
Kako Portugalci, ki so nekoč osvajali svet, danes osvajajo zvezdice.
modernizirane istrske jedi
S trebuhom za okusom po Mallorci, kjer so tapasi del vsakodnevne kulinarične kulture in zastopani na skorajda vsakem jedilnem listu.
moderne jedi iz istrskih sestavin
vrhunstvo najboljšega ameriškega chefa
kuhinja s tradicijo in kontradikcijo slavnega andaluzijskega chefa
S trebuhom za okusom po švedski prestolnici Stockholm.
Kampanija skozi želodec - Ko ni krožnika, poližeš mizo - Tega ne okusiš, ko slediš vodiču z dežnikom
Zavedni viničarji stavijo na moderno regionalno kuhinjo, pospremljeno z izbranimi vini.
modernistično-lokalna kuhinja Paca Pereza
naravna in kmečka kuhinja na vrhunski način
italijanska kulinarična moda sredi luksuzne trgovine
Od pizze, ki ni le verace, temveč tudi fritta, do mišelink v mestu, kjer se življenje podnevi in ponoči odvija na ulici
Alta Badia: Južnotirolska vina med smuko, namesto apres-ski žganic po njej.
visoka baskovska kuhinja očeta in hčere Arzak
Še zmeraj je majhno, a vedno bolj urbano, še zmeraj je staro, a hrenovke na Glavnem trgu že dolgo niso več njegova največja kulinarična atrakcija.
tradicionalne istrsko-morske jedi
istrska domača kuhinja sredi mesta
sveže iz morja po Amijino
divje, po permakulturnih načelih in starih običajih
Vabimo vas na kulinarični izlet na Solnograško, toda brez slavnostne rdeče preproge smokingov in bleščic, na kateri vip-abonirani častijo prvega pop glasbenika na svetu, in onstran turističnega toka, ki se izven sezone po Mozartovem mestu sladka z njegovo slavo.
vrhunska avtorska kuhinja brez mesa
vrhunska in lokalna kuhinja obenem
klasične in kreativne ocvrte pizze
Smučišče z osebnim butlerjem in gorskim jezerom med dvema avstrijskima deželama in blizu slovenske meje
vrhunska italijanska kuhinja nemškega chefa
visoka in avtorska kuhinja najboljšega baskovskega chefa
Dunaj je takšna svetovna metropola in tako blizu Sloveniji, da je kot nalašč za hiter izlet, na katerem pa se veliko zgodi. A ni zanimiv le zaradi zgodovine, muzejev, gledaliških uspešnic in Grabna; tudi kulinarično se na Dunaju ves čas dogaja.
Smuka in hodi čez Avstrijo: kdor naredi čez dan veliko smučarskih kilometrov, potrebuje zvečer veliko dobrojedskih hodov.
vrhunska in avtorska podeželska kuhinja
Wachau je zaradi svoje klime idealen za sladke marelice, smaragdna vina, dobre gostilne, rečne turiste in dobrojedce
dalmatinsko-španska kuhinja po vinjeraško
visoka sodobna kuhinja z avstrijsko tradicijo iz Wachaua
sodobna kuhinja Lungaua z domišljijo
hotelski gostje na večerji v gourmet restavraciji
velike (avtorske) jedi v majhni restavraciji slavnega bara
S trebuhom za okusom po grških Atenah, kjer se sredozemlje meša z arabskimi in azijskimi kulinaričnimi koreninami.
vrhunska avstrijska avtorska kuhinja
vrhunska avtorska kuhinja osnovnih okusov
istrske jedi iz gozda, s travnikov in z domačega vrta
alpska kuhinja vrhunskega chefa NN
Berlin je prevelik talilni lonec narodov, kultur, običajev, da bi v njem iskali le svinjske tace in kislo zelje - Od največ srčkov do najboljših vinskih barov, od klasične nemške kuhinje do najboljših azijskih restavracij, od ponudbe na tržnicah do ponudbe zelenjavnih jedi
tradicionalne jedi Valencie v kreacijah modernega chefa
Baskija, od San Sebastiana do Bilbaa, je kulinarična meka kulinarične Španije. Donostia pa je njena prestolnica.
Neturističen izlet v laguno: ker je turistov vedno več, Benečanov pa vedno manj, se v najbolj turističnem mestu na svetu ne smeš obnašati kot turist, temveč kot domačin
Kar nekaj je najlepših mest na svetu, toda katalonska prestolnica je med njimi čisto na vrhu!
dalmatinske jedi z modernističnimi tehnikami vrhunskega chefa
zeliščna in naravna avtorska kuhinja Vitusa Winklerja
sodobna sredozemska visoka kuhinja
vrhunskost s talentom iz lokalnih sestavin
Visoka zelenjavna kuhinja z drobovino Jeffreya Velle
visoka kuhinja chefa Torstena Michela
Prestižna hrvaška Istra - predstavljamo restavracijo Cap Aureo v hotelu Grand Park v Rovinju, vinski hotel Meneghetti in vas-hotel San Canzian pri Bujah.
kraške jedi in raženj po Oberdanovo
Metropola ob Temzi ne velja samo zaradi Big Bena, Westminstrske palače in London Eye za eno najbolj obiskanih turističnih mest na svetu.
S trebuhom za okusom po (tudi) kulinarični svetovni metropoli.
sveže iz morja in čim krajše v kuhinji
fina solnograška kuhinja v trohtih
regionalno, toda kreativno, med vinogradi
Od Baiersbronna do Freiburga na sledi najbolj znane nemške torte.
kreativne avstrijsko-štajerske jedi
Za tiste, ki nimajo radi turistov, temveč zgolj domačine.
Najboljše švicarske planinske postojanke vse leto vabijo navkreber.
inovativna katalonska kuhinja
domače jedi z vrhunsko izvedbo
vrhunska avtorska kuhinja, ki rada preseneča
inovativna in avtorska južnotirolska kuhinja
Avtorska istrska kuhinja
morske jedi ob ribiških barkah
Sodobna istrska kuhinja
nova nordijska kuhinja Renéja Redzepija
domače, pristne, samoborske, Grgosove specialitete
vrhunska avtorska kuhinja Nina Di Costanza
avantgardno-kreativna vrhunska kuhinja
istrske mesne in posebne jedi
avtorsko-modernistična interpretacija tradicionalne katalonske kuhinje bratov Roca
Med Gardskim in Komskim jezerom nastajajo izjemna peneča vina.
vrhunska kuhinja italijanskega juga in Iaccarinove družine
Na sledi najboljšemu ceviche, s katerim perujski chefi navdušujejo mednarodne dobrojedce.
furlanska kuhinja, ki zna italijansko in slovensko
visoko-kreativna kuhinja umetniškega chefa
vrhunska štajerska avtorska kuhinja
Takšni nasveti so največ vredni: primeri ”le dobrih” gostiln, ki ne potrebujejo zvezdic.
vrhunska sladkovodno-zelenjavna koroška kuhinja
Od tradicionalnega bifeja s prekajenim mesom, kolinami in kuhano šunko, do najbolj svežih morskih specialitet v oštarijah nad mestom.
emancipirana ustvarjalnost z avstrijskimi koreninami
Kar zraste, se pase in drsti v in okrog Belega jezera.
visoka kuhinja od Furlanije do Istre, od Vidma do Rovinja
sezonsko in kot je chefu všeč
Da vse poti vodijo v Rim, ima tudi svojo slabo stran, zaradi katere so pred vsako znamenitostjo dolge in nepregledne vrste, zato raje - okušajte!
avtorska kuhinja a la Simone Cantafio
sodobna mediteranska kuhinja z lokalnimi sestavinami
José Avillez na novo izumlja portugalsko kuhinjo
visoka bavarsko-francoska kuhinja avstrijskega chefa
kreativni prigrizki in slaščice
bogate skradinske jedi na Vesnin sodobni način
vrhunska ”klasika” Claus-Petra Lumppa
avtorske pizze in odlične sladice
katalonsko mediteranska kuhinja
moderna valencijska kuhinja nemškega chefa
Madrid 2019 - Če imate karto za Ligo prvakov ali le za nizko cenovni let, vas pred tekmo in po njej pričakuje liga chefovskih prvakov
nova turška kuhinja svetovljanskega chefa
Ne le FC Bayern, bele klobase, pivo in Maximilianstrasse.
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!