Razvrsti po državah
  • Avstrija
  • Danska
  • Francija
  • Grčija
  • Hrva
  • Hrvaška
  • Italija
  • Madžarska
  • Nemčija
  • Peru
  • Portugalska
  • Slovenija
  • Španija
  • Švedska
  • Svet
  • Švica
  • Turčija
  • Velika Britanija
  • ZDA
  • Prikaži vse

Potep

Greste na potep? S trebuhom za okusom, seveda! Saj znamenitosti, ki jih je potrebno v tujih deželah in mestih spoznati, obiskati, okusiti, niso več v muzejih, cerkvah, galerijah, temveč na tržnicah in stojnicah, v gostilnah in trgovinah.

Pa veste kam? Seveda, saj zato je Potep del Šole okusov! Ker aktivni dobrojedci na potep ne gremo na slepo, potujemo po svetu kulinaričnih okusov z načrtom! Vaš itinerar za vaš potep je zato na teh straneh.

Ves čas dodajamo, dopolnjujemo, raziskujemo in potujemo. Predlagamo vam tisto, kar menimo, da bo tudi vam všeč. Vaš naslednji izlet, potovanje, dopust, potep začnite zato tukaj! Največ srčkov imajo najboljši, rad dobro jem vsak dan, mimojede je hitro, nekje vmes, četudi kar stoje, nakup je okusen, ne pa šoping, zabava je vsak večer ali le ob kozarčku vina, spanje predlagamo le tam, kjer je mehko in cenovno ugodno, kmetije in vinarji so ob poti, znamenitosti pa so zato, da nam ne bo dolgčas med kosilom in večerjo.

Srečno pot!

 

vrhunska avtorska kuhinja, ki rada preseneča
tradicionalne jedi Valencie v kreacijah modernega chefa
avtorsko-modernistična interpretacija tradicionalne katalonske kuhinje bratov Roca
dalmatinsko-španska kuhinja po vinjeraško
inovativna portugalska morska kuhinja
Sneg jim naredijo snežni topovi, toda goste jim pripeljejo chefi! Smučanje z(a) okusom in mišelinkami v Alti Badii
Smuka in hodi čez Avstrijo: kdor naredi čez dan veliko smučarskih kilometrov, potrebuje zvečer veliko dobrojedskih hodov.
vrhunska avtorska kuhinja Nina Di Costanza
kuhinja s tradicijo in kontradikcijo slavnega andaluzijskega chefa
naravna in kmečka kuhinja na vrhunski način
kreativna regionalna italijanska kuhinja
S trebuhom za okusom po (tudi) kulinarični svetovni metropoli.
sodobna mediteranska kuhinja z lokalnimi sestavinami
tradicionalne istrsko-morske jedi
vrhunska avtorska kuhinja iz mesta pašte
hotelska kuhinja za uživanje
Zgodba o brkih in o najbolj znanem toskanskem mesarju. Dario Cecchini - najboljši mesar, najboljše krave ali najboljša zgodba?
avtorska kuhinja iz sezonskih sestavin x 3
katalonsko mediteranska kuhinja
panonska kuhinja Maxa Stiegla od plavuti do rilca
Sodobna istrska kuhinja
Še zmeraj je majhno, a vedno bolj urbano, še zmeraj je staro, a hrenovke na Glavnem trgu že dolgo niso več njegova največja kulinarična atrakcija.
vrhunska avtorska kuhinja osnovnih okusov
visoka in avtorska kuhinja najboljšega baskovskega chefa
vrhunska kuhinja italijanskega juga in Iaccarinove družine
morska iskrenost z najbližjega otoka
ruralni fine dining onstran Goričkega
tradicionalne štajerske jedi v gostilni in inovativne chefovske v gourmet izbi
Med Gardskim in Komskim jezerom nastajajo najboljša italijanska peneča vina
dobra vina zahtevajo tako dobre jedi
avtorska kuhinja a la Simone Cantafio
vrhunska in lokalna kuhinja obenem
italijanska vrhunska in avtorska kuhinja
Visoka zelenjavna kuhinja z drobovino Jeffreya Velle
Nodo d’Amore so zaljubljeni vozli, ki jih vsaka gospodinja Valeggia pripravlja po svoje, a za praznike si jih privoščijo v Alla Borsa.
vrhunska sladkovodno-zelenjavna koroška kuhinja
Najlepše nemško mesto, ki ga reki delita in družita hkrati; morsko pristanišče v sladki vodi.
Dunaj je takšna svetovna metropola in tako blizu Sloveniji, da je kot nalašč za hiter izlet, na katerem pa se veliko zgodi. A ni zanimiv le zaradi zgodovine, muzejev, gledaliških uspešnic in Grabna; tudi kulinarično se na Dunaju ves čas dogaja.
kulinarični jackpot/hotspot Vrbskega jezera in chefa Huberta Wallnerja
modernistično-lokalna kuhinja Paca Pereza
alpska kuharska filozofija znanega chefa NN
vrhunska italijanska kuhinja nemškega chefa
visoka sodobna kuhinja z avstrijsko tradicijo iz Wachaua
udomačena visoka kuhinja na hotelski večerji
drugačna morska izkušnja Marine Gaši
Baskija, od San Sebastiana do Bilbaa, je kulinarična meka kulinarične Španije. Donostia pa je njena prestolnica.
Kolesarjenje z ladjo po hrvaški Istri, skozi kampe, med zalivi in po makadamu, ki ga bodo kmalu povsem zazidali škatlasti apartmaji
sezonsko in kot je chefu všeč
kraške jedi in raženj po Oberdanovo
sodobna sredozemska visoka kuhinja
S trebuhom za okusom po francoski Provansi, na sledi najbolj bogato založenim tržnicam ter najboljšim bistrojem.
Predlog za kulinarični izlet 2019 v New York - Od italijanske restavracije v novi četrti Brooklyna do nove najbolj zaželene restavracije na Manhattnu
hotelski gostje na večerji v gourmet restavraciji
domače, pristne, samoborske, Grgosove specialitete
morske jedi ob ribiških barkah
S trebuhom za okusom po švedski prestolnici Stockholm.
nova nordijska kuhinja Renéja Redzepija
Metropola ob Temzi ne velja samo zaradi Big Bena, Westminstrske palače in London Eye za eno najbolj obiskanih turističnih mest na svetu.
vrhunska in avtorska podeželska kuhinja
Wachau je zaradi svoje klime idealen za sladke marelice, smaragdna vina, dobre gostilne, rečne turiste in dobrojedce
Neturističen izlet v laguno: ker je turistov vedno več, Benečanov pa vedno manj, se v najbolj turističnem mestu na svetu ne smeš obnašati kot turist, temveč kot domačin
Starega Hladika ni več, a tudi novi v Trbiž bolj kot na tržnico vabi na dobre in iskrene pašte treh dežel.
vrhunska avtorska kuhinja brez mesa
Kako Portugalci, ki so nekoč osvajali svet, danes osvajajo zvezdice.
sveže iz morja po Amijino
vrhunska avstrijsko-alpska ”dahoam” kuhinja v družinskem hotelu
Kar zraste, se pase in drsti v in okrog Belega jezera.
sodobna istrska kuhinja z veliko tartufi
tirolsko in sredozemsko, tradicionalno in sodobno
emancipirana ustvarjalnost z avstrijskimi koreninami
Od Baiersbronna do Freiburga na sledi najbolj znane nemške torte.
S trebuhom za okusom po biseru Dalmacije.
vrhunska avstrijska avtorska kuhinja
vrhunskost s talentom iz lokalnih sestavin
Avtorska istrska kuhinja
36 km okusov/dan: smuka in kulinarika na tirolskih smučiščih Zillertal in Wilder Kaiser
kulinarično ustvarjanje s krškimi posebnostmi
avtorska in nova portugalska kuhinja a la João Rodrigues
Berlin je prevelik talilni lonec narodov, kultur, običajev, da bi v njem iskali le svinjske tace in kislo zelje - Od največ srčkov do najboljših vinskih barov, od klasične nemške kuhinje do najboljših azijskih restavracij, od ponudbe na tržnicah do ponudbe zelenjavnih jedi
inovativna katalonska kuhinja
Madrid 2019 - Če imate karto za Ligo prvakov ali le za nizko cenovni let, vas pred tekmo in po njej pričakuje liga chefovskih prvakov
moderna hrvaška kuhinja Tvrtka Šakote
vrhunska avtorska kuhinja zgolj iz lokalnih sestavin
morske jedi od repa do škrg
Riccardo Camanini se igra z idejami, sestavinami in gosti
sodobna kuhinja Lungaua z domišljijo
Jeseni (ali spomladi) v Kvarnerskem zalivu, brez kopalk ali v hotelskem bazenu. Kje v Kvarnerju se najboljše je?!
modernizirane istrske jedi
istrske mesne in posebne jedi
inovativna avtro-ogrska kuhinja
za pohodnike, planince in dobrojedce
Smučišče z osebnim butlerjem in gorskim jezerom med dvema avstrijskima deželama in blizu slovenske meje
avtorske pizze in odlične sladice
novi vrhunci hrvaške gastronomije by Deni Srdoč
italijanska kulinarična moda sredi luksuzne trgovine
Lampredotto so in niso vampi. Razliko spoznaš na slavni Porcellinovi stojnici v središču zgodovinskih Firenc.
visoka bavarsko-francoska kuhinja avstrijskega chefa
sodobna kuhinja s sestavinami z domače njive; vinograd in oljčni nasad
kreativni prigrizki in slaščice
Lege so strme, še bolj kot na naši strani. Ne nazadnje je Kitzeck najvišje ležeči vinogradniški kraj v Evropi. Od zeliščnih kopunov do vrhunske kozmetike iz grozdnih pečk - Pitna vina in meniški poper.
mesna in lovska istrska kuhinja s finimi pogrinjki
moderna valencijska kuhinja nemškega chefa
Prestižna hrvaška Istra - Cap Aureo v hotelu Grand Park v Rovinju, vinski hotel Meneghetti in vas-hotel San Canzian pri Bujah.
novi razgled na južnotirolsko kuhinjo
Kampanija skozi želodec - Ko ni krožnika, poližeš mizo - Tega ne okusiš, ko slediš vodiču z dežnikom
Kje se s smučmi v Dolomitih dobro je?
iskrene panonske jedi s štedilnika na drva
štajerske jedi mišelinskega chefa, z vinsko spremljavo vrhunskega someljeja
Ne le FC Bayern, bele klobase, pivo in Maximilianstrasse.
Od pizze, ki ni le verace, temveč tudi fritta, do mišelink v mestu, kjer se življenje podnevi in ponoči odvija na ulici
kreativna alpska kuhinja Andreasa Döllererja
Vabimo vas na kulinarični izlet na Solnograško, toda brez slavnostne rdeče preproge smokingov in bleščic, na kateri vip-abonirani častijo prvega pop glasbenika na svetu, in onstran turističnega toka, ki se izven sezone po Mozartovem mestu sladka z njegovo slavo.
moderne jedi iz istrskih sestavin
Najboljše švicarske planinske postojanke vse leto vabijo navkreber.
azijsko-avtorska kuhinja Berlinčana
tradicionalna kvarnerska kuhinja z vedno novimi presenečenji
divje, po permakulturnih načelih in starih običajih
visoka baskovska kuhinja očeta in hčere Arzak
zeliščna in naravna avtorska kuhinja Vitusa Winklerja
visoka kuhinja chefa Torstena Michela
avantgardno-kreativna vrhunska kuhinja
visoko-kreativna kuhinja umetniškega chefa
Kar nekaj je najlepših mest na svetu, toda katalonska prestolnica je med njimi čisto na vrhu!
velike (avtorske) jedi v majhni restavraciji slavnega bara
sveže iz morja in čim krajše v kuhinji
vrhunstvo najboljšega ameriškega chefa
Bruneck in Kronplatz, ne le pozimi, tudi poleti, kolesarjenje in vrhunska kulinarika: Atelier Moessmer, AlpiNN, Adler Stube
Alta Badia: Južnotirolska vina med smuko, namesto apres-ski žganic po njej.
istrske jedi iz gozda, s travnikov in z domačega vrta
visoka kuhinja od Furlanije do Istre, od Vidma do Rovinja
José Avillez na novo izumlja portugalsko kuhinjo
Da vse poti vodijo v Rim, ima tudi svojo slabo stran, zaradi katere so pred vsako znamenitostjo dolge in nepregledne vrste, zato raje - okušajte!
kreativna kuhinja brez odpadkov in iz njih
Za tiste, ki nimajo radi turistov, temveč zgolj domačine.
nova turška kuhinja svetovljanskega chefa
36 ur okusov ob Gardskem jezeru, ko je Gardaland zaprt: Natiia in njena Osteriia, osteria Rivelin v Peschieri in na poti pizzeria I Tigli.
Kulinarični potep po turistični pokrajini britanskega otočja. Čudovita obmorska pokrajina in njene preprosto dobre gostilne.
vrhunska ”klasika” Claus-Petra Lumppa
klasične in kreativne ocvrte pizze
Na sledi najboljšemu ceviche, s katerim perujski chefi navdušujejo mednarodne dobrojedce.
dalmatinske jedi z modernističnimi tehnikami vrhunskega chefa
Čeprav je portugalska Ericeria evropski raj za deskarje, morska gostilna Mar a Vista ni zanje, temveč za domačine.
bogate skradinske jedi na Vesnin sodobni način
domače jedi z vrhunsko izvedbo
Zavedni viničarji stavijo na moderno regionalno kuhinjo, pospremljeno z izbranimi vini.
sodobna istrska konoba z mladim chefom in starim ognjiščem
S trebuhom za okusom po Mallorci, kjer so tapasi del vsakodnevne kulinarične kulture in zastopani na skorajda vsakem jedilnem listu.
furlanska kuhinja, ki zna italijansko in slovensko
kraške italijansko-slovenske jedi
Je zgolj slučaj in naključje, da je v Sloveniji (in) na krožniku vse tako blizu in tesno skupaj, morje in gore, sredozemski in alpski svet? Preverite sami!
vrhunska štajerska avtorska kuhinja
S trebuhom za okusom po grških Atenah, kjer se sredozemlje meša z arabskimi in azijskimi kulinaričnimi koreninami.
kreativne avstrijsko-štajerske jedi
domača istrska kuhinja sredi mesta
Od tradicionalnega bifeja s prekajenim mesom, kolinami in kuhano šunko, do najbolj svežih morskih specialitet v oštarijah nad mestom.
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!