BRLOG DOBROJEDSKIH INFORMACIJ BRLOG DOBROJEDSKIH INFORMACIJ BRLOG DOBROJEDSKIH INFORMACIJ

Ta teden: namesto potovanja v Azijo

Zadnje urejanje: 23. novembra 2020
Ta teden kuhamo kot Šola okusov - z letali sicer ne moremo potovati, lahko pa potujemo z žlico in palčkami Izbor receptov: Violeta Mencinger PEČENI RIŽ z govedino in koriandrom Pečeni riž z govedino in koriandrom Včasih je potrebno, da je hitro, ker velikokrat ni časa niti za gostilno, kaj...

Slovenska oranžna vina na Kitajskem

Zadnje urejanje: 17. novembra 2020

Enajst primorskih vinarjev bo v Shenzhenu predstavilo bela macerirana vina Epidemija je v Evropi in ZDA ustavila tudi številne načrtovane predstavitve vin. Živih, večplastnih stikov med vinarji ter kupci njihovih vin je bilo malo, tudi Orange Wine Festival je moral svoje aktivnosti v Sloveniji in na tujem preložiti na prihodnje…

Koliko stane dobra hrana? (2)

Zadnje urejanje: 19. novembra 2020
Ob gostinskih cenah tokrat o kakovosti, tako gostiln kot gostov - O vsakodnevnih jedeh in mišelinskih jedeh - Bodo po koroni gostilne slabše ali pa bomo gostje boljši? Piše: Uroš Mencinger   Ko smo se prejšnji mesec dotaknili cen v (naših) gostilnah, smo ugotovili, da se gostilne ne razlikujejo po...

Ta teden: televizijski prigrizki

Zadnje urejanje: 17. novembra 2020
Ta teden kuhamo kot Šola okusov - če že moramo biti doma, pred televizorjem vsaj ne jejmo slabo: prigrizki za TV ali namesto TV Izbor receptov: Violeta Mencinger PIKANTNI OREŠČKI s čiliji in papriko Pikantni oreščki s čilijem in papriko Recept za prigrizek ob aperitivu, pikantni oreščki s šiliji in...

Pavus za doma: večer tatarcev

Zadnje urejanje: 11. novembra 2020
Dostava treh srčkov in štirih tatarcev z gradu Laško - Ko boj za preživetje pomeni (tudi) boj s halo picami in hitro hrano - Če hočemo še kdaj vrhunsko jesti, moramo zdaj naročati (tudi) pri njih Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Tatarski biftek že dolgo ni več nobena praznična...

Ta teden: tartufi, beli in črni

Zadnje urejanje: 9. novembra 2020
Ta teden kuhamo kot Šola okusov - če ne bi bilo epidemije, bi zdaj v gostilnah dišalo po istrskih tartufih; ker je, naj diši vsaj doma! Izbor receptov: Violeta Mencinger NJOKI, KOZJI SIR in tartufi Njoki, kozji sir in beli tartufi Njoki so lahko krompirjevi, čeprav bodo skutni še boljši....

Trije srčki Galerije (tudi) doma

Zadnje urejanje: 3. novembra 2020
Tudi vi boste pripravili večerjo za tri srčke, če boste naročili paket Galerije doma, ki ni le dober, temveč tudi veliko nauči - Ko komaj čakamo, kdaj bodo gostilne spet odprte, smo chefi doma s pomočjo novoceljske Galerije okusov Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Če mi ne smemo v...

Ta teden: še vedno kostanji

Zadnje urejanje: 2. novembra 2020
Ta teden kuhamo kot Šola okusov - še drugi teden kostanjevih receptov, ker je jesen tako lepa in ker je sprehod po gozdu v koronačasu zdrava rekreacija: v solati z motovilcem, v quichu z bučo in jurčki, v divjačinskem raguju, v njokih z brstičnikom, v flanu s figami Izbor receptov:...

Gorazd Potočnik: Čokolada

Zadnje urejanje: 29. oktobra 2020

Gorazd Potočnik v svoji prvi knjigi predstavlja čokoladne mojstrovine in kako jih lahko poustvarimo doma. V njej so recepti za čokoladne slaščice iz vseh vrst čokolade in za vse okuse ter veščine – od otročje lahkih sladkosti do mojstrovin, ki so izziv za domače slaščičarske mojstre.   NAROČITE KNJIGO  …

Štajerci z novim Pubecom

Zadnje urejanje: 28. oktobra 2020

Šesti letnik mladih štajerskih vin z rumenim metuljčkom in poudarjeno svežino – 23 vinarjev združenih v skupnem projektu Sijoč videz, iskriva barva, dišeč nos z nežno zaznavno cvetno-sadno cvetico, poudarjena svežina, iskrivost, lahkotnost, sadnost, pitnost in harmoničnost na jeziku ter – metuljček pod vratom. Novi mladi Pubec je tu! V…

Ta teden: jedi s kostanji

Zadnje urejanje: 26. oktobra 2020
Ta teden kuhamo kot Šola okusov - v gozd po kostanje za juho s črnimi orehi, zavitek z bučo in porom, rižoto z brstičnikom, svinjski file in najbolj znano kostanjevo sladico Izbor receptov: Violeta Mencinger KOSTANJEVA JUHA in črni orehi Kostanjeva juha in črni orehi Kostanji so dovolj prepoznavni in...

Teden restavracij rekorden v osmih dneh

Zadnje urejanje: 19. oktobra 2020
Jesenski Teden restavracij je uspel kljub skrajšanju in finalu le na Primorskem - Več gostov kot spomladi pomeni več kot sto tisoč menijev v letu 2020 Piše: Uroš Mencinger   Teden je trajal le osem dni, a vseeno je bil Teden restavracij 2020 rekorden! Koronski Teden restavracij je bil spomladi...

Ta teden: jesenska gobja bera

Zadnje urejanje: 19. oktobra 2020
Ta teden kuhamo kot Šola okusov - v epidemiji gremo v gozd: sendvič z jurčki, bučna juha z jurčki, fižolova krema z jurčki in kozicami, gobov ragu, pizza z jurčki Izbor receptov: Violeta Mencinger TOPEL SENDVIČ, ČVRSTI JURČKI za zgodnje-jesenske klobuke Topel sendvič, čvrsti jurčki Redko zrasejo, težko jih najdemo,...

Teden restavracij v treh oranžnih regijah

Zadnje urejanje: 17. oktobra 2020
Po uvrstitvi Podravske in Pomurske regije na rdeči seznam se bo jesenski Teden restavracij zaključil v osemnajstih primorskih restavracijah   Od dvanajstih slovenskih statističnih regij jih je devet na rdečem seznamu NIJZ, kjer velja od jutri, sobote, 17. oktobra, prepoved opravljanja gostinske dejavnosti. Ostale so še tri zahodne regije, iz...

Še danes. In spet takoj, ko bo mogoče!

Zadnje urejanje: 16. oktobra 2020
Danes še Teden restavracij v vseh (105) gostilnah in restavracijah najbolj okusnega tedna jeseni -  Še so prosta mesta, tudi zaradi odloka o zaprtju rdečih regij - Preverite, rezervirajte, uživajte.   Vlada je s 17. oktobrom do nadaljnjega prepovedala opravljanje gostinske dejavnosti v rdečih statističnih slovenskih regijah. Dva dneva pred...
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!