Približuje se Teden restavracij!

Zadnje urejanje: 20. septembra 2021
Začetek sprejemanja rezervacij za jesenski Teden restavracij, ki bo od 8. do 17. oktobra, v ponedeljek, 27. septembra - 98 sodelujočih restavracij   Piše: Uroš Mencinger   Med vsakim Tednom restavracij je pol leta premora, toda med lanskim jesenskim in letošnjim pomladnim je bilo še več kot pol leta -...

Hiša Franko: ❤️❤️❤️❤️❤️ izziva Michelin

Zadnje urejanje: 21. septembra 2021
Ocenjujemo: Če smo lani (marca, tik pred razglasitvijo pandemije) v Hiši Franko porabili vse srčke, bi letos moral Michelin porabiti vse svoje zvezdice! A ne upamo, da se bo Michelin uspel tako hitro prilagoditi novemu dvigu kakovosti Hiše Franko, kot se je Hiša Franko uspela prilagoditi (po)koronski situaciji.   Ocenjujeta: Violeta...

Istrian bistro & tapas bar: ❤️ v Portorožu

Zadnje urejanje: 17. septembra 2021
Ocenjujemo: Istrian je hkrati istrski bistro in tapas bar, zato je vse, kar najbolj potrebuje Portorož: moderen, lokalen in sproščen.   Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Odkar ima Slovenija pet zvezdic, je portoroška promenada bogatejša za moderne grižljaje na istrski način. Istrian je hkrati istrski bistro in tapas bar, zato...

Restavracija Mangrt: ❤️❤️❤️ pod Mangartom

Zadnje urejanje: 12. septembra 2021
Ocenjujemo: Konkurenca aktivnih počitnic v Logu pod Mangartom, odkar sta se v Mangrtovo kuhinjo preselila Japonka Yuki in njen Tomaž Sovdat, je vedno večja: sto slapov Loške Koritnice, Loška stena, gorska cesta na Mangart in šest hodov v restavraciji Mangrt   Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Kaj boš naredil, ko...

Hiša Polonka: ❤️ za vsak dan

Zadnje urejanje: 10. septembra 2021
Ocenjujemo: Polonka je tako priljubljena, ker je tako drugačna od Hiše Franko. Polonko si poželiš drugo jutro, ko se po obisku Hiše Franko zbudiš poln globokih vtisov in nepozabnih spominov.   Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Polonka je priznanje, da smo vsi vsak dan lačni, a da bi bili vsi...

Mama Marija: ❤️❤️❤️ v Kranjski Gori

Zadnje urejanje: 3. septembra 2021
Ocenjujemo: Mama Marija v prestižnem Skipass hotelu je vrhunska restavracija v Kranjski Gori, ki ima babičino ime in divjega vnuka, ki za aktivne jedce kuha za 3 srčke - 5 nasvetov za obisk Mame Marije   Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Hotel, ki v Kranjski Gori ni na plaži, čeprav...

Gostišče Tolc: ❤️❤️ na Sorici

Zadnje urejanje: 2. septembra 2021
Ocenjujemo: Gostišče Tolc iz Spodnje Sorice nad Železniki, najlepše slovenske vasi, je Grohar na krožniku in slovenska domača gostilna 2.0. Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Tolc, goveja juha Goveja juha te impresionira, a sploh še nisi poskusil zelenjavne. Žlikrofi so doma čez hrib in krapi čez planino, a na ene...

Hiša Krasna: ❤️❤️ na Krasu

Zadnje urejanje: 1. septembra 2021
Ocenjujemo: Hiša Krasna ponuja gostoljubje in udobje za dopust in počitek, toda na romantičnem kraškem vrtu in v domačni restavraciji je tudi hrana chefa Aleša Širce - krasna. Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Na robu vasi z najstarejšo kraško pršutarno, vojaškim muzejem, cerkvijo svetega Mihaela, Fabianovo muzejsko trgovino ter bližino...

Vila Planinka: ❤️❤️❤️ na Jezerskem

Zadnje urejanje: 2. septembra 2021
Ocenjujemo: Po celem dnevu aktivnega počitniškega uživanja se v Vili Planinka lahko prepustiš chefu, ki ne kuha po tvoje, temveč po svoje, toda to ni naporno, temveč prijetno in navdušujoče Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Vila Planinka, chef Blaž Derlink Dokler pomočnik ni postal chef, se je zdelo, da je...

Gostilna pri hrastu: ❤️ v Kromberku

Zadnje urejanje: 30. avgusta 2021
Ocenjujemo: Gostilna pri hrastu je goriška stalnica, ki je vedno tam, vedno pripravljena, vedno urejena, vedno prijazna in za vsak dan Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Gostilna pri hrastu, chef Tomaž Škvarč, somelje Milan Stjepanovič Za Goričane je pot v Kromberk že izlet. Zato, ker je tam Gostilna pri hrastu!...

Rizibizi: ❤️❤️ na portoroški plaži

Zadnje urejanje: 30. avgusta 2021
Ocenjujemo: Rizibizi je za Portorož pridobitev, ker so plaža, Obala in morje pridobili ščuko, ki bo - upajmo - predramila gostilniško sceno levo in desno. Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Rizibizi, ekipa Drugačnost med živžavom na obali. Če vam dišijo tartufi in če si ob ribi želite še chefovsko-eleganten...

Gostilna Resje: ❤️❤️ v Nemškem Rovtu

Zadnje urejanje: 30. avgusta 2021
Ocenjujemo: Gostilna Resje je gostilna s chefom, ki kuha izvirno in srčno hkrati, zato so njegove jedi nove, toda z znanimi, a poudarjenimi bohinjskimi okusi. Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Gostilna Resje Čeprav je takšno ime, niso rovte, kjer se tako dobro je! To je še zmeraj domače in slovensko,...

Vila Podvin: ❤️❤️❤️❤️ Uroša Štefelina

Zadnje urejanje: 21. avgusta 2021
Ocenjujemo: Uroš Štefelin ustvarja nove jedi slovenske vrhunske kuhinje iz starih gorenjskih jedi - Čar podvinsko-štefelinske kuhinje je v tem, da ješ znane jedi, ki pa jih še nihče doslej ni (tako) skuhal Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Tradicionalna kuhinja se ohranja le s posodabljanjem, slovenska kuhinja obstaja le iz...

Gostilna Rajh: ❤️❤️❤️ Leona Pintariča

Zadnje urejanje: 17. avgusta 2021
Ocenjujemo: Leon Pintarič je najmlajši slovenski chef s tremi srčki - Prenovljena Gostilna Rajh je ohranila domačno-družinski šarm in pridobila sodobni oder nove prekmurske kuhinje Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger   Gostilna Rajh je že generacije najboljša prekmurska gostilna! Glede tega zdaj, ko je za štedilnikom že peta generacija, ni razlik,...

Max Stiegl, avstrijski chef leta, iz Pirana

Zadnje urejanje: 16. avgusta 2021
Chef leta 2021 v Avstriji se ne piše več Željko Rašković, a rodil se je v Kopru in prvih šest let je preživel v Piranu! Obiskali smo ga v Purbachu ob Nerežinskem jezeru na Gradiščanskem, kjer Max Stiegl kuha vse, dolgo in počasi, od rilca do glave, toda vedno več...
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!