Narava v kozarcu na Dunaju

Zadnje urejanje: 5. novembra 2024

Nature in The Glass by Orange Wine Festival – Stik z naravo in novi vinski trendi 19. novembra v MuseumsQuartier na Dunaju – Močno slovensko zastopstvo med več kot 100 družinskimi vinarji iz 12 držav Več kot 350 vin, pridelanih v sozvočju z naravo, ki jih bodo osebno predstavljali vinarji…

Teden restavracij: jesenski dober tek!

Zadnje urejanje: 12. oktobra 2024
Do prihodnje nedelje, 20. oktobra, v 107 slovenskih restavracijah najbolj okusni teden leta, ki zato traja deset dni - Poudarek na izvirnosti: Original, ne kopija! - V znamenju znaka ”izbrana kakovost - Slovenija”   Dobrojedke in dobrojedci, končuje se teden (pred)rezervacij in začenja se Teden restavracij! Dober tek na jesenskem...

Rekordna kakovost Tedna restavracij

Zadnje urejanje: 1. oktobra 2024
Še nikoli toliko srčkov: 8 restavracij s 4 srčki (od 13 na www.vivi.si), 29 restavracij s 3 srčki (od 36), 37 restavracij z 2 srčkoma (od 61), 29 restavracij z 1 srčkom (od 77).   Slovenski Teden restavracij, ki poteka že od 2012, in je ves čas poudarjal kakovost, saj...

Rezervacije so odprte

Zadnje urejanje: 30. septembra 2024
Sprejemanje rezervacij na tedenrestavracij.si in vivi.si za jesenski Teden restavracij se je začelo. Sodeluje 107 izbranih restavracij iz vse Slovenije. Hiša Fink, TR24P, foto Lea Valenti Na spletni strani www.tedenrestavracij.si (ali www.vivi.si) so vsi podatki o menijih TR in načinu rezerviranja. izberi. Rezerviraj. Uživaj od 11. do 20. oktobra! Spomladi...

Teden restavracij: 11. – 20. oktober

Zadnje urejanje: 1. oktobra 2024
Najokusnejši teden letošnje jeseni - Začetek sprejemanja rezervacij 30. septembra na www.vivi.si (ali www.tedenrestavracij.si)   Teden restavracij, najokusnejši teden letošnje jeseni, bo potekal od 11. do 20. oktobra v 107 izbranih slovenskih restavracijah. Začetek sprejemanja rezervacij je 30. september. Letošnji poudarek TR je izvirnost, pod sloganom Original. Ne kopija! Osnovna...

Je penina šampanjec? Dobro, da ni!

Zadnje urejanje: 5. septembra 2024
Ponovno platinasta medalja v Decanterjevem svetovnem ocenjevanju za Bjana Cuvée Prestige extra brut 2019 - Kaj se zgodi, ko jo pijemo skupaj z največjimi? Piše: Uroš Mencinger   Uspeh briške peničarske hiše Bjana, ki je za svojo letniško penino Bjana Cuvée Prestige extra brut 2019 na ocenjevanju vin Decanter World...

Okusi Posavja 2024

Zadnje urejanje: 24. avgusta 2024

Avgusta in septembra po Posavju preprosto fino na krožniku in v kozarcu! Avgusta in septembra se v Posavju vsako leto kulinarično dogaja! Pod krovno znamko Okusi Posavja, ki je bila na pobudo gostincev in drugih ponudnikov lokalnih surovin, kulinarike in vina registrirana in zaščitena v letu 2020 se bo tudi…

Kulinarični val je zalil Krk

Zadnje urejanje: 23. julija 2024
Včasih je bila dobrojedska na Krku le Rivica v Njivicah, zdaj je Matiji Bogdanu iz 7Seas v Njivicah dobrodošla konkurenca tudi Marin Pleše v Vili Rovi v Malinski, zato čim prej vabljeni čez most in na Most Potujeva: Violeta & Uroš Mencinger Restavracija Vila Rova Restavracija Vila Rova in njen...

Cornwall, ne le fish&chips

Zadnje urejanje: 15. julija 2024
Preprosto dobro (7): Zakaj v angleškem Cornwallu čas teče enkrat počasneje? Zato, ker jejo le ribe, ali zato, ker ribe pečejo na starih žarih in jejo na starih stolih? - Trajnostni turizem brez pravih turistov Potujeva: Violeta & Uroš Mencinger   To ni turistična reportaža iz Cornwalla, čeprav smo ga...

Michelin 2024, spisek manjkajočih

Zadnje urejanje: 19. junija 2024
Koliko let bo še trajalo, da bodo v rdečem vodiču vsi, ki si to zaslužijo? - Ker Michelin tudi po petih letih še ne pozna celotne Slovenije, mu posredujemo spisek obiskov za šesto leto Piše: Uroš Mencinger   Letos me je Michelin, končno, presenetil! Zato, ker sem objavo njegovih slovenskih...

Preprosto dobra ognjišča v hrvaški Istri

Zadnje urejanje: 21. junija 2024
Preprosto dobro (6): Nasveti iz hrvaške Istre, ki vam bodo prišli prav na dopustu, a tudi sicer, ko boste iskali preprosto dobre gostilne - Konoba je preprosta gostilna, a to še ne pomeni, da je vsaka tudi preprosto dobra Piše: Uroš Mencinger   Kako prepoznati preprosto dobro gostilno? To znanje...

Ocenjujemo: Gostilna pri Lojzetu ❤️❤️❤️❤️

Zadnje urejanje: 3. junija 2024
Ocenjujemo za www.vivi.si: Čeprav je na dvorcu, je še vedno na vipavskem podeželju, čeprav je mišelinka, je še vedno Pri Lojzetu Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger   Ko najboljši gostitelj slovenskih gostiln iz svojega vrča kulinaričnih čarovnij razlije meglo, za trenutek sicer zoži vipavski razgled, a z brinovimi dišavami za...

Ocenjujemo: Ošterija Debeluh ❤️❤️❤️❤️

Zadnje urejanje: 31. maja 2024
Ocenjujemo za www.vivi.si: brežiški Debeluh chefa Jureta Tomiča je francoska ošterija ob slovenski Savi, ki že čaka, da Posavje postane Šampanja in Franciacorta hkrati Ocenjujeva: Violeta & Uroš Mencinger   Vedno sem zavidal direktorjem, ki so ”lahko” hodili na dolga kosila, mi navadni pa smo ”morali” hoditi le na kratke...

Cicchetti, preprosto dobri grižljaji

Zadnje urejanje: 23. maja 2024
Preprosto dobro (5) - Zakaj (in kje) v Benetkah, v najbolj turističnem mestu na svetu, lahko ješ (in piješ) tako dobro in cenovno ne-drago?! - Iskreni grižljaji, stoje in sede Piše: Uroš Mencinger   Čeprav Benetke želijo omejiti dnevne obiske in bo zanje potrebno plačevati dnevno takso, bo majhna bombetka...

Avstrijska gostilniška kultura

Zadnje urejanje: 23. maja 2024
Preprosto dobro (4) - Lokalci ne vedo, kaj je dobro, dobrojedci pa vedo, da so v Sloveniji dobre le tri zvezdice - Kako, torej, do stokrat več preprosto dobrih priporočil? - Odgovor smo poiskali v Avstriji. Piše: Uroš Mencinger   Hrana mora biti vedno dobra! Včasih pa odlična … Razlika...
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!