4 V osrednji Sloveniji

Z njive na krožnikČetrta uganka se izogne najlepšemu županovemu mestu na svetu, saj je povsod še 5 x lepše.
 
Najboljši štruklji so gluhi, najboljša gobova juha je pijana, najboljša pečenka je iz vratu in kje (1) pečejo najboljše potice, se ve!
Z njive na krožnik, grajsko in kmečko, moderno in tradicionalno, vse, kar pridelajo in naberejo sami ter odkupijo in zamenjajo pri sosedih, pa kar 800 metrov visoko. Kje (2) je v gostilni trgovina, v trgovini pošta, za prevoze poskrbi mama, za catering sin, za sadjevec oče in za znano gobovo juho babica?
Ekološka kmetija, hišna tržnica in popolna samooskrba narodno-zabavne gostilne (3). Krača po naročilu, pečenka v nedeljskem kosilu, od njive do mize pa zelo domače in še bolj drugače, ne kot v 19., temveč v 21. stoletju!
Vrč z vodo in meto je takoj na mizi, nato pa mu sledi za cel piknik hladnih predjedi, ki so le iz postrvi in divjačine (4). Juhe so z vrta, solata je za celo omizje, tople so domače testenine, potem pa za glavno tako vsak naroči legendarno postrv v koruznem zdrobu. Če ne zmorete več, vam bodo pa pito zavili in ponudili le tri ali štiri sorbeje.
Če tako kuhaš, je dobro, da si tudi picerija; če imaš okrog hiše tako pospravljeno, je dobro, da si tudi kmetija; če si vaška gostilna, je dobro, da je potrebno za vikend rezervirati; če imaš lignje, je dobro, da pri jesetru razliko naredijo priloge; če si družinska gostilna, je dobro, da imaš takšne naslednike; če si tako mlad, je dobro, da mladostne ideje uresničuješ v domači kuhinji (5).
Rešitve četrte uganke

1

Najboljše potice

Klik

1

2

Z leseno žlico

Klik

2

3

Štiri generacije

Klik

3

4

Kjer vzljubiš postrvi

Klik

4

5

Z mladostnim poletom

Klik

5

Vse uganke

1 Hiša Malega princa

Prva uganka nas popelje v Hišo, ki uspešno tekmuje na svetovnem prvenstvu najboljših restavracij.

Klik

1 Hiša Malega princa

2 Sinja hiša in neme budilke

Druga uganka ostaja pod najlepšimi gorami, saj sta oba potepa zrasla iz Hiše.

Klik

2 Sinja hiša in neme budilke

3 Štirje premalo znani

Tretja uganka ponuja štiri junake, ki so še premalo znani, da bi jih Michelin že našel.

Klik

3 Štirje premalo znani

4 V osrednji Sloveniji

Četrta uganka se izogne najlepšemu županovemu mestu na svetu, saj je povsod še 5 x lepše.

Klik

4 V osrednji Sloveniji

5 V južni Sloveniji

Peta uganka popelje na jug, kjer se 3 x pocedi po bradi.

Klik

5 V južni Sloveniji

6 V severni Sloveniji

Šesta uganka popelje na sever, kjer se 3 x kuha srčno, zato imajo jedi dušo.

Klik

6 V severni Sloveniji

8 V zahodni Sloveniji

Osma uganka popelje 3 x na zahod, kjer je prašič še vedno gospod.

Klik

8 V zahodni Sloveniji

7 V vzhodni Sloveniji

Sedma uganka popelje na vzhod, kjer 3 x vedo, koliko časa se pujsu kuhajo uhlji.

Klik

7 V vzhodni Sloveniji

NADALJEVANJE TEČAJA O NADOKUSU

2. Pod do nadokusa

Formula za sožitje in vrhunec

Klik

2. Pod do nadokusa

Kako v ŠOLO OKUSOV?Naroči se na Šolo okusovPodari Šolo okusov...

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!