5 V južni Sloveniji
Tukaj so vsi domačiPeta uganka popelje na jug, kjer se 3 x pocedi po bradi.
Ko petelinček neha misliti na kure in le še zoba, se celemu omizju cedi po bradi. Če kaj ostane, pa je za tlačenko, s korenjem v žolici in jajcem v motovilcu ter z dovolj bučnega olja, za katerega gospodar (6) prisega, da ga v Sloveniji ni boljšega.
Domača gostilna, v kateri tudi že imajo burger, a še vedno juho iz gozda in esihflajš iz juhe; družinska gostilna, v kateri imajo še vedno mamine zdrobove žličnike, toda že sinove jedi, ki jih je imel najraje ata; lokalna gostilna, v kateri so sosedje za mizo, toda njihovi pridelki in izdelki na njej; ter nova gostilna (7), ker so bikovi prašniki s panko drobtinami, tatar iz sulca in z žafranovo omako, sladice, ki jih imajo vsi, pa so v trisu boljše kot solo drugje.
Tukaj (8) so vsi domači, z gosti in kurami vred. Zelenjavni vrt je takšen, da spreobrne mesojedca. Zeliščni vrt je velik za celodnevni izlet. Gozdovi so polni gob, sosedovi hlevi živine, domače njive krompirja in malin. A najprej pozdrav pri vratih: “Mi se z gosti rokujemo.” Gospodarica pomaha iz kuhinje, gospodar prisede, sin natoči. Potem pa se vračamo vedno in spet.
Rešitve pete uganke
6
Gospodar Kunst in gospod kopun
Klik
6
7
Stare jedi mlade družine
Klik
7
8
Srčnost in naravna vina
Klik
8
Vse uganke
1 Hiša Malega princa
Prva uganka nas popelje v Hišo, ki uspešno tekmuje na svetovnem prvenstvu najboljših restavracij.
Klik
1 Hiša Malega princa
2 Sinja hiša in neme budilke
Druga uganka ostaja pod najlepšimi gorami, saj sta oba potepa zrasla iz Hiše.
Klik
2 Sinja hiša in neme budilke
3 Štirje premalo znani
Tretja uganka ponuja štiri junake, ki so še premalo znani, da bi jih Michelin že našel.
Klik
3 Štirje premalo znani
4 V osrednji Sloveniji
Četrta uganka se izogne najlepšemu županovemu mestu na svetu, saj je povsod še 5 x lepše.
Klik
4 V osrednji Sloveniji
5 V južni Sloveniji
Peta uganka popelje na jug, kjer se 3 x pocedi po bradi.
Klik
5 V južni Sloveniji
6 V severni Sloveniji
Šesta uganka popelje na sever, kjer se 3 x kuha srčno, zato imajo jedi dušo.
Klik
6 V severni Sloveniji
8 V zahodni Sloveniji
Osma uganka popelje 3 x na zahod, kjer je prašič še vedno gospod.
Klik
8 V zahodni Sloveniji
7 V vzhodni Sloveniji
Sedma uganka popelje na vzhod, kjer 3 x vedo, koliko časa se pujsu kuhajo uhlji.
Klik
7 V vzhodni Sloveniji
NADALJEVANJE TEČAJA O NADOKUSU
2. Pod do nadokusa
Formula za sožitje in vrhunec
Klik
2. Pod do nadokusa
Kako v ŠOLO OKUSOV?Naroči se na Šolo okusovPodari Šolo okusov...