6 V severni Sloveniji

Niso rovte, kjer se dobro jeŠesta uganka popelje na sever, kjer se 3 x kuha srčno, zato imajo jedi dušo.
 
Vsaka jed izda kuharico (9), ki ni v službi, ampak za štedilnikom. Ker ne ponavlja, temveč se trudi. Najbolj s palačinkami, ki so ajdove in z – jakobinkami!
Čeprav je takšno ime, niso rovte, kjer se tako dobro je! To je še zmeraj domače in slovensko, to so le lokalne jedi, sestavine in kmetije. To je preprosta gostilna, s planinskimi slikami na steni in domačini za šankom. Toda to je predvsem gostilna (10) s chefom, ki kuha srčno, in jedmi, ki imajo dušo!
Domača jelenova salama je z orehi, medvedova s tartufi, jurčki so z jajci, ajdovi krapi pa s suhimi češpelj. Tukaj (11) ni le divje in domače, temveč je lahko tudi drugače, še posebej, ko k mizi prisede gospodar, ki ima najraje takšne, ki spoštujejo izvirnost.
Rešitve šeste uganke

9

Morska koroška dečva

Klik

9

10

Chefovi bohinjski okusi

Klik

10

11

Pri divjem Gorenjcu

Klik

11

Vse uganke

1 Hiša Malega princa

Prva uganka nas popelje v Hišo, ki uspešno tekmuje na svetovnem prvenstvu najboljših restavracij.

Klik

1 Hiša Malega princa

2 Sinja hiša in neme budilke

Druga uganka ostaja pod najlepšimi gorami, saj sta oba potepa zrasla iz Hiše.

Klik

2 Sinja hiša in neme budilke

3 Štirje premalo znani

Tretja uganka ponuja štiri junake, ki so še premalo znani, da bi jih Michelin že našel.

Klik

3 Štirje premalo znani

4 V osrednji Sloveniji

Četrta uganka se izogne najlepšemu županovemu mestu na svetu, saj je povsod še 5 x lepše.

Klik

4 V osrednji Sloveniji

5 V južni Sloveniji

Peta uganka popelje na jug, kjer se 3 x pocedi po bradi.

Klik

5 V južni Sloveniji

6 V severni Sloveniji

Šesta uganka popelje na sever, kjer se 3 x kuha srčno, zato imajo jedi dušo.

Klik

6 V severni Sloveniji

8 V zahodni Sloveniji

Osma uganka popelje 3 x na zahod, kjer je prašič še vedno gospod.

Klik

8 V zahodni Sloveniji

7 V vzhodni Sloveniji

Sedma uganka popelje na vzhod, kjer 3 x vedo, koliko časa se pujsu kuhajo uhlji.

Klik

7 V vzhodni Sloveniji

NADALJEVANJE TEČAJA O NADOKUSU

2. Pod do nadokusa

Formula za sožitje in vrhunec

Klik

2. Pod do nadokusa

Kako v ŠOLO OKUSOV?Naroči se na Šolo okusovPodari Šolo okusov...

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!