7 V vzhodni Sloveniji

Kaj naredi dobro juho?Sedma uganka popelje na vzhod, kjer 3 x vedo, koliko časa se pujsu kuhajo uhlji.
 
Čeprav je mama še vedno glavna pri kruhu, picekih, nasvetih, peteršilju, sin ne ponavlja, temveč ustvarja. Vse staro in babičino – kaj naredi dobro juho, kje se pase sosedova krava, kako se napolni paprika in kako se narežejo jetrca, koliko časa se pujsu kuhajo uhlji, koliko časa pa pečejo rebra, zakaj je za cvrtje mast in zakaj za solato ni le olje – se je drugje že izgubilo, tako da je vse, kar kuha, peče, dimi, zori in vlaga sin (12), spet novo!
Ob rose penini je majhnih grižljajev za cel degustacijski meni (13), potem je za hladno tlačenka na čežani z domačo salamo ali pa goveji jezik s sosedovim bučnim oljem na domačem motovilcu, v jušnikih so hrbtišča, ajda, fižol in buče, za toplo pa zvitki z nadevi in pesti. A potem se šele prav začne, saj je svinjski file počasi in dolgo pečen, telečja rebra so sočno nadevana, goleni so štajerski osso buco, piščanec pa je v ruladi z bučkami. Toda, sladice, in z ledeno trgatvijo …
Na pašniku za hišo so biki, konji, ovce, koze, v hlevu so pujsi, zajci, kokoši, mačke, stara butana klet ima že več kot 150 let, ob njej pa je štuebl, poln hruškovih sokov in marmeladnih dobrot. Tukaj (14) so bili včasih za narezke in velike družbe, zdaj so za počitnice, hode in gibanico.
Rešitve sedme uganke

12

Pri telečjih jetrcih

Klik

12

13

Nad vinsko kletjo

Klik

13

14

Domačija na kmetiji

Klik

14

Vse uganke

1 Hiša Malega princa

Prva uganka nas popelje v Hišo, ki uspešno tekmuje na svetovnem prvenstvu najboljših restavracij.

Klik

1 Hiša Malega princa

2 Sinja hiša in neme budilke

Druga uganka ostaja pod najlepšimi gorami, saj sta oba potepa zrasla iz Hiše.

Klik

2 Sinja hiša in neme budilke

3 Štirje premalo znani

Tretja uganka ponuja štiri junake, ki so še premalo znani, da bi jih Michelin že našel.

Klik

3 Štirje premalo znani

4 V osrednji Sloveniji

Četrta uganka se izogne najlepšemu županovemu mestu na svetu, saj je povsod še 5 x lepše.

Klik

4 V osrednji Sloveniji

5 V južni Sloveniji

Peta uganka popelje na jug, kjer se 3 x pocedi po bradi.

Klik

5 V južni Sloveniji

6 V severni Sloveniji

Šesta uganka popelje na sever, kjer se 3 x kuha srčno, zato imajo jedi dušo.

Klik

6 V severni Sloveniji

8 V zahodni Sloveniji

Osma uganka popelje 3 x na zahod, kjer je prašič še vedno gospod.

Klik

8 V zahodni Sloveniji

7 V vzhodni Sloveniji

Sedma uganka popelje na vzhod, kjer 3 x vedo, koliko časa se pujsu kuhajo uhlji.

Klik

7 V vzhodni Sloveniji

NADALJEVANJE TEČAJA O NADOKUSU

2. Pod do nadokusa

Formula za sožitje in vrhunec

Klik

2. Pod do nadokusa

Kako v ŠOLO OKUSOV?Naroči se na Šolo okusovPodari Šolo okusov...

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!