8 V zahodni Sloveniji

Komaj čakaš, da primeš še kostOsma uganka popelje 3 x na zahod, kjer je prašič še vedno gospod.
 
Trgajte fete po dolgem in jim pustite, da se stopijo na jeziku. Pa četudi ga zato ne boste jedli več nikjer drugje … To ni za vsak dan, čeprav je tukaj (15) vedno prijetno. Ni le hrana, čeprav se boste tako najedli, da boste še prespali. Najbolj posebno sploh ni na krožnikih ali v kozarcih. O čemer drugi le pripovedujejo, lahko vidite, pobožate, povonjatre, naberete, preden okusite!
V takšnih hišah (16) je prašič gospod, štruklji so še od none, v štirni, kjer je bila včasih voda, je gospodarjevo vino, ta mladi pa sire in kise. Ker pravijo: ”Ta hiša je naš dom in naša želja je, da bi se tudi naši gostje počutili kot doma,” dobrodošli, torej, doma!
Naj bo pečenica, ki je kisla in sladka obenem, saj sta ob njej pire iz kolerabe in repa iz tropin, ali kotlet mangalice (17), takšne barve, ki je nima najboljši rose, da komaj čakaš, da primeš še kost, kjer je sladko in mehko, dišeče in mesno, ali  pa ”le” pršut, ki diši po grapi, trnju, zeliščih, domači krmi in lati, s katero carjev sin vsako jutro najprej počoha velikega merjasca, da se res v ustih topi.
Rešitve osme uganke

15

Pobožajte in okusite

Klik

15

16

Gostilna je dom

Klik

16

17

Majhni, črni, kosmati, dobri

Klik

17

Vse uganke

1 Hiša Malega princa

Prva uganka nas popelje v Hišo, ki uspešno tekmuje na svetovnem prvenstvu najboljših restavracij.

Klik

1 Hiša Malega princa

2 Sinja hiša in neme budilke

Druga uganka ostaja pod najlepšimi gorami, saj sta oba potepa zrasla iz Hiše.

Klik

2 Sinja hiša in neme budilke

3 Štirje premalo znani

Tretja uganka ponuja štiri junake, ki so še premalo znani, da bi jih Michelin že našel.

Klik

3 Štirje premalo znani

4 V osrednji Sloveniji

Četrta uganka se izogne najlepšemu županovemu mestu na svetu, saj je povsod še 5 x lepše.

Klik

4 V osrednji Sloveniji

5 V južni Sloveniji

Peta uganka popelje na jug, kjer se 3 x pocedi po bradi.

Klik

5 V južni Sloveniji

6 V severni Sloveniji

Šesta uganka popelje na sever, kjer se 3 x kuha srčno, zato imajo jedi dušo.

Klik

6 V severni Sloveniji

8 V zahodni Sloveniji

Osma uganka popelje 3 x na zahod, kjer je prašič še vedno gospod.

Klik

8 V zahodni Sloveniji

7 V vzhodni Sloveniji

Sedma uganka popelje na vzhod, kjer 3 x vedo, koliko časa se pujsu kuhajo uhlji.

Klik

7 V vzhodni Sloveniji

NADALJEVANJE TEČAJA O NADOKUSU

2. Pod do nadokusa

Formula za sožitje in vrhunec

Klik

2. Pod do nadokusa

Kako v ŠOLO OKUSOV?Naroči se na Šolo okusovPodari Šolo okusov...

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!