8 V zahodni Sloveniji
Komaj čakaš, da primeš še kostOsma uganka popelje 3 x na zahod, kjer je prašič še vedno gospod.
Trgajte fete po dolgem in jim pustite, da se stopijo na jeziku. Pa četudi ga zato ne boste jedli več nikjer drugje … To ni za vsak dan, čeprav je tukaj (15) vedno prijetno. Ni le hrana, čeprav se boste tako najedli, da boste še prespali. Najbolj posebno sploh ni na krožnikih ali v kozarcih. O čemer drugi le pripovedujejo, lahko vidite, pobožate, povonjatre, naberete, preden okusite!
V takšnih hišah (16) je prašič gospod, štruklji so še od none, v štirni, kjer je bila včasih voda, je gospodarjevo vino, ta mladi pa sire in kise. Ker pravijo: ”Ta hiša je naš dom in naša želja je, da bi se tudi naši gostje počutili kot doma,” dobrodošli, torej, doma!
Naj bo pečenica, ki je kisla in sladka obenem, saj sta ob njej pire iz kolerabe in repa iz tropin, ali kotlet mangalice (17), takšne barve, ki je nima najboljši rose, da komaj čakaš, da primeš še kost, kjer je sladko in mehko, dišeče in mesno, ali pa ”le” pršut, ki diši po grapi, trnju, zeliščih, domači krmi in lati, s katero carjev sin vsako jutro najprej počoha velikega merjasca, da se res v ustih topi.
Rešitve osme uganke
15
Pobožajte in okusite
Klik
15
16
Gostilna je dom
Klik
16
17
Majhni, črni, kosmati, dobri
Klik
17
Vse uganke
1 Hiša Malega princa
Prva uganka nas popelje v Hišo, ki uspešno tekmuje na svetovnem prvenstvu najboljših restavracij.
Klik
1 Hiša Malega princa
2 Sinja hiša in neme budilke
Druga uganka ostaja pod najlepšimi gorami, saj sta oba potepa zrasla iz Hiše.
Klik
2 Sinja hiša in neme budilke
3 Štirje premalo znani
Tretja uganka ponuja štiri junake, ki so še premalo znani, da bi jih Michelin že našel.
Klik
3 Štirje premalo znani
4 V osrednji Sloveniji
Četrta uganka se izogne najlepšemu županovemu mestu na svetu, saj je povsod še 5 x lepše.
Klik
4 V osrednji Sloveniji
5 V južni Sloveniji
Peta uganka popelje na jug, kjer se 3 x pocedi po bradi.
Klik
5 V južni Sloveniji
6 V severni Sloveniji
Šesta uganka popelje na sever, kjer se 3 x kuha srčno, zato imajo jedi dušo.
Klik
6 V severni Sloveniji
8 V zahodni Sloveniji
Osma uganka popelje 3 x na zahod, kjer je prašič še vedno gospod.
Klik
8 V zahodni Sloveniji
7 V vzhodni Sloveniji
Sedma uganka popelje na vzhod, kjer 3 x vedo, koliko časa se pujsu kuhajo uhlji.
Klik
7 V vzhodni Sloveniji
NADALJEVANJE TEČAJA O NADOKUSU
2. Pod do nadokusa
Formula za sožitje in vrhunec
Klik
2. Pod do nadokusa
Kako v ŠOLO OKUSOV?Naroči se na Šolo okusovPodari Šolo okusov...