Teden restavracij 2013

Prvi vseslovenski Teden restavracij


Včasih tudi novinarju ni potrebno na dolgo, široko in podrobno razpredati, temveč lahko zapiše le preprosto in jasno: ”Hvala!” – ”Pridobiti gosta, ki se bo z veseljem in na podlagi krasne izkušnje vrnil še kdaj, celo čim prej!”

Telefon je zvonil brez prekinitev, od jutra do poznega večera, od začetka oktobra do konca Tedna restavracij 2013. Najprej so klicali chefi, gostilničarji in kuharji: ”Pa bodo gostje vedeli, da poteka teden restavracij?” jih je skrbelo po nepotrebnem, ker takoj ko smo odprli novo spletno stran in 65 vrhunskih slovenskih restavracij in gostiln začelo sprejemati rezervacije, so kontaktno telefonsko številko zasedli gostje. ”Kje je še prosto? Lahko kar pri vas rezerviramo? Prosim, nujno moramo dobiti prostor…” Šlo je celo tako daleč: ”Pravi astronaut je pri nas obisku in bi zelo rad obiskal ta teden prav to restavracijo …”

Tretja vrsta klicev pa je bila najbolj ubrana. In tudi najbolj prijetna. ”Čestitamo! Odlična ideja! Bravo! Hvala!

Ekipa Tedna restavracij 2013, ki je zakrivila organizacijo, se zato čisto vsem, ki ste v tej množični akciji – ocenjujemo, da je bilo v devetih dneh v 65 restavracijah skupaj več kot 15.000 gostov! – sodelovali, zato iskreno in iz srca zahvaljuje ter se toplo priporoča tudi za – prihodnjič! Da, seveda, to je bil šele prvi vseslovenski Teden restavracij!

Odmevi obiskovalcev in gostov pa so polnili tudi elektronski predal Rad Dobrojem. Ne, seveda, vsi niso le čestitali in hvalili, temveč je bilo nekaj pričakovanj večjih od stvaritev na krožnikih, nekaj natakarjev počasnejših od gostov, ki so se menjavali za mizami in nekaj jedi bolj oblačnih od obljubljenih štirih sončkov. Oziroma, godi nam, da je bilo 90 odstotkov gostov izredno zadovoljnih, in veseli nas, da bomo kritike lahko posredovali chefom, saj to pomeni, da bodo prihodnjič še boljši.

Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu:
”Vrhunska kuhinja ni le za izbrance, ki si jo lahko privoščijo. Teden restavracij je prijazno povabilo vsem, ki radi dobro jedo.”

Janez Bratovž, JB Restavracija:
”Teden restavracij je priložnost, da se predstavim gostom, ki jih je sicer strah stopiti v prestižno restavracijo. Sedaj se bodo lahko tega neupravičenega strahu znebili.”

Andrej Kuhar, Maxim:
”Seveda smo zraven. Akcijo v tujini poznam že dolga leta in komaj sem čakal, da pride tudi k nam.”

Tanja Pintarič, Gostilna Rajh:
”Že lani smo sodelovali in odziv gostov je bil izjemen. Veliko jih je prišlo prvič in sploh ne zadnjič.”

Gregor Vračko, Hiša Denk:
”To je promocija vrhunske kuhinje. Pokazali bomo, kaj znamo in zmoremo!”

Sodelujoče restavracije:


  • 1096 Triglav, Bled
  • Bistro Zvezda, Ljubljana
  • Dam restavracija, Nova Gorica
  • Denk, Zg. Kungota
  • Domačija Novak, Sadinja vas
  • Dvor Jezeršek – 1768, Zgornji Brnik
  • Evergreen, Ljubljana
  • Francl, Zagrad
  • Gordia, Ankaran
  • Gostilna As, Ljubljana
  • Gostilna Krištof, Predoslje
  • Gostilna Mahorčič, Rodik
  • Gostilna Mihovec, Zg. Prirniče
  • Gostilna na gradu, Ljubljana
  • Gostilna pri Lešniku, Maribor
  • Gostilna Pri Lojzetu, Zemono
  • Gostilna Rajh, Bakovci
  • Gostilna Rakar, Trebnje
  • Gostilna Repovž, Šentjanž
  • Gostilna Ribič, Ptuj
  • Gostilna Šempeter, Šempeter

  • Gostilna Tomi, Portorož
  • Gostilna Tonček, Beltinci
  • Gostilna Tramšek, Ivanjkovci
  • Gostilna Vovko, Ratež
  • Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom
  • Gostišče Jurg, Male Rodne
  • Gostišče Vračko, Jurij
  • Gredič Avenanti, Ceglo
  • Harfa, Ljubljana
  • Hiša Raduha, Luče
  • Hiša Torkla, Korte
  • Hotel Arena, Maribor
  • Hotel Cubo, Ljubljana
  • Hotel Habakuk, Maribor
  • Hotel Korošica, Otiški Vrh
  • Hotel Marina, Izola
  • JB Restavracija, Ljubljana
  • Konoba Bonaca, Medvode
  • Kraljestvo pršuta, Kobjeglava
  • Mak, Maribor
  • Maxim, Ljubljana

  • Novi svet pri Stolnici, Maribor
  • Oštarija, Dolenjske Toplice
  • Ošterija Debeluh, Brežice
  • Pavus, Laško
  • Pod skednjem – Posestvo Pule
  • Pri Florjanu, Maribor
  • Restavracija Brioni, Kranj
  • Restavracija Grad Otočec, Otočec
  • Restavracija Pikol, Nova Gorica
  • Restavracija Pri levu, Ljubljana
  • Restavracija Terasa, Maribor
  • Restavracija Topli val, Kobarid
  • Rezidenca Čeligo, Portorož
  • Rožmarin, Maribor
  • Shambala, Ljubljana
  • Smrekarjev hram, Ljubljana
  • Špacapanova hiša, Komen
  • Strelec, Ljubljana
  • Valvas’or, Ljubljana
  • Vila Herberstein, Velenje
  • Vila Podvin, Mošnje

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!