Teden restavracij 2014

Sodelujejo samo in vsi najboljši


Po uspešnem jesenskem Tednu restavracij v letu 2013 je vedno večje slovensko kulinarično gibanje že komaj čakalo na nadaljevanje, v katerem bodo v še več vrhunskih restavracijah v in s chefovim podpisom nastopale sezonske in lokalne sestavine s poreklom.

Že lanske številke so bile izjemne, toda že prvi del Tedna restavracij 2014 jih je presegel! V devetih pomladnih dneh je 69 vrhunskih slovenskih restavracij v okviru Tedna restavracij – 100 posebnih menijev po posebni, enotni ceni 14 evrov – obiskalo več kot 15.000 gostov! Jesenski termin pa je postavil situacijo ponovno na glavo in z več kot 33.000 zadovoljnimi gosti poskrbel za nov nivo primerjave.

Odmevi gostov po sklenjenem Tednu restavracij 2014 so še dolgo krožili po socialnih omrežjih in navdušenje nad dobrojedskimi predstavami v sodelujočih restavracijah po vsej Sloveniji združevali v skupno vprašanje: ”Kdaj se začne sprejemanje rezervacij za naslednji TR?”

Tudi odmevi gostincev imajo skupni imenovalec, ki ga je bard slovenske vrhunske kulinarike, edini z Michelinovo zvezdico odlikovani slovenski chef, Andrej Kuhar iz tako povzel: ”Vedeli smo, da bo zanimanje veliko, a vseeno smo bili presenečeni. Takšno zanimanje kot letos, to je nekaj izjemnega, zaradi tega gostincem v teh kriznih časih hitreje bije srce, to je tudi dokaz, da je slovenska vrhunska kulinarika na pohodu do kakovosti velikih, že uveljavljenih kulinaričnih dežel.”

Do jeseni bomo obiskali in ocenili še nekaj restavracij in gostiln, ki si želijo in zaslužijo sodelovati v Tednu restavracij. Nekaj jih je pomladi manjkalo, nekaj jih zraven ne bo več jeseni … Cilj Tedna restavracij je namreč jasen: sodelujejo samo in vsi najboljši!

Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu:
”V času Tedna restavracij se je potrebno še bolj potruditi, takrat je potrebno dati od sebe vsaj 120 odstotkov!”

Tomaž Bolka, gostilna Krištof:
”Teh devet dni smo tako delali, da še za kosilo ni bilo časa. A kaj bi to, hranili smo se z zadovoljstvom gostov!”

Marcela Klofutar, Vila Podvin:
”S Tednom restavracij se spreminjajo prehranjevalne navade Slovencev.”

Uroš Mencinger, pobudnik akcije in selektor:
”Bilo je kar nekaj restavracij, ki so imele več kot tisoč gostov, velika večina pa jih je imela po več kot 500. To so številke, ki presegajo vse napovedi o številu slovenskih dobrojedcev; dejansko gre za množično kulinarično gibanje, katerega člani dvakrat letno potujejo med najboljšimi slovenskimi gostilnami in jih testirajo ter ocenjujejo. Dobili smo na stotine pohval, a tudi nekaj kritik, ki smo jih posredovali gostincev. Tudi tako se kakovost naše kulinarike dviguje iz leta v leto.”

Sodelujoče restavracije:


  • Arkade Cigoj, Črniče
  • Bistro Zvezda, Ljubljana
  • Boheja, Novo mesto
  • DAM restavracija, Nova Gorica
  • Domačija Novak, Sadinja vas pri Dvoru
  • Domačija Šajna, Šepulje
  • Element, Ljubljana
  • Etna, Divača
  • Evergreen, Smlednik
  • Galerija okusov, Petrovče
  • Gordia, Ankaran
  • Gostilna Dvor Jezeršek, Zgornji Brnik
  • Gostilna Francl, Zagrad
  • Gostilna Gastuž, Špitalič
  • Gostilna k Rotundi, Selo pri Prosenjakovcih
  • Gostilna Kobjeglava , Kobjeglava
  • Gostilna Krištof, Predoslje
  • Gostilna Mahorčič, Rodik
  • Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče
  • Gostilna na gradu, Ljubljana
  • Gostilna Pr’ Bizjak, Zgornja Bela
  • Gostilna Pri Danilu, Reteče
  • Gostilna Pri Lojzetu, Zemono
  • Gostilna Pri Lešniku, Maribor
  • Gostilna Rajh, Bakovci
  • Gostilna Rakar, Trebnje

  • Gostilna Repovž, Šentjanž
  • Gostilna Šempeter, Šempeter
  • Gostilna Šiker, Močna
  • Gostilna Tomi, Portorož
  • Gostilna Tonček, Beltinci
  • Gostilna Tramšek, Žerovinci
  • Gostilna Vovko, Ratež
  • Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom
  • Gostišče Jurg, Rogaška Slatina
  • GredičAvenanti, Ceglo
  • Harfa, Ljubljana
  • Hiša Denk, Zgornja Kungota
  • Hiša kulinarike Manna, Ljubljana
  • Hiša Raduha, Luče
  • Hiša Torkla, Korte
  • Hotel Cubo, Ljubljana
  • Hotel Evropa, Celje
  • Hotel Korošica, Šentjanž pri Dravogradu.
  • JB restavracija, Ljubljana
  • Kunstelj, Radovljica
  • Maxim, Ljubljana
  • Novi svet pri Stolnici, Maribor
  • Okrepčevalnica Ruj, Dol pri Vogljah
  • Oštarija, Dolenjske Toplice
  • Ošterija Debeluh, Brežice

  • Pavus – grad Tabor, Laško
  • Pri Florjanu, Maribor
  • Pri levu, Ljubljana
  • Restavracija 1906, Bled
  • Restavracija Donatela, Rogaška Slatina
  • Restavracija Grad Otočec, Otočec ob Krki
  • Restavracija hotela Marina, Izola
  • Restavracija Kaiser, Rogaška Slatina
  • Restavracija Mak, Maribor
  • Restavracija Mark, Šempeter pri Gorici
  • Restavracija Smrekarjev hram, Ljubljana
  • Restavracija Terasa, Maribor
  • Restavracija Topli val, Kobarid
  • Restavracija Vander, Ljubljana
  • Rizibizi, Portorož
  • Shambala, Ljubljana
  • Skipass restavracija, Kranjska Gora
  • Špacapanova hiša, Komen
  • Špengl, Celje
  • Strelec, Ljubljana Rožmarin, Maribor
  • TaBar, Ljubljana
  • Tokyo piknik, Ljubljana
  • Valvas’or, Ljubljana
  • Vila Herberstein, Velenje
  • Vila Podvin, Radovljica

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!