Teden restavracij 2015

Več kot 76.000 zadovoljnih dobrojedcev


Vsaka ponovitev Tedna restavracij je rekordna! Največja slovenska kulinarična prireditev, ki vsako leto poteka dvakrat, spomladi in jeseni, je tako letos na posebne menije po ceni 15 evrov v 87 vrhunskih slovenskih restavracijah privabila skupaj kar 76 tisoč gostov, samo jeseni od tega 42 tisoč.

Akcija za promocijo vrhunske slovenske kulinarike, ki se je po uvodu v okviru Evropske prestolnice kulture 2012 iz Maribora razširila po vsej Sloveniji, je tako dokončno prerasla v množično gibanje, v okviru katerega dvakrat letno po deset dni dobrojedci vseh generacij potujejo med najboljšimi slovenskimi restavracijami in gostilnami.

Med gosti Tedna restavracij je največ mladih, a v dobrojedskem gibanju je tudi vedno več upokojencev. Čeprav poidejo rezervacije v najbolj znanih in najvišje ocenjenih restavracijah najhitreje, gostje potujejo po vsej Sloveniji in izbirajo restavracije glede na atraktivnost posebnih menijev. Prijazna in enotna cena je sicer glavni čar Tedna restavracij, toda večina restavracij pripravi tudi dodatno ponudbo, ne zaman. Gostinci pa niso zadovoljni le zaradi množičnega obiska, temveč še bolj zaradi reakcij gostov.

Teden restavracij pa močno odmeva tudi na medmrežju. Spletna stran akcije, ki poteka dvakrat letno po deset dni, ima rekordno obiskanost. Podatki za prvih deset mesecev 2015: več kot 160.000 uporabnikov je ustvarilo več kot 2.130.000 ogledov. Še veliko več odmevov, v veliki večini zadovoljnih, pa kroži po družabnih omrežjih, saj so v času TR gostje tudi kulinarični kritiki. Uradna facebook stran Tedna restavracij ima že več kot 14.000 sledilcev in v času akcije dnevno dosega več kot 60.000 uporabnikov.

Grega Repovž, gostilna Repovž:
“Gostje so čedalje boljši, bolj zvedavi, zainteresirani, odzivni, se vidi, da je Teden restavracij zanje tudi neke vrste izobraževanje, skratka vsako leto je več dobrojedcev.”

Jelena Tramšek, gostilna Tramšek:
“Akcija, gibanje, kulinarična revolucija, to je Teden restavracij. Vsakič dvigne na noge, v vse večjem številu, staro in mlado. Deset dni se govori samo o hrani, kje in kako se dobro je. Deset dni smo gostili res izjemne goste. Povejte, kdaj lahko pridemo, so bili pripravljeni počakati na prosti termin.”

Elvis Breznik, hotel Korošica:
”Obiskali so nas gostje praktično iz celotne Slovenije, a tudi iz Avstrije in celo iz Italije. Rekli so, da se ravno zaradi te akcije vračajo v Slovenijo.”

Uroš Mencinger, pobudnik akcije in selektor:
”Vsak novi Teden je zaradi rekordnega obiska hkrati spodbuda in obveza za prihodnje leto. Zato že pripravljamo nekaj novosti za leto 2016, da bo zadovoljstvo tako gostov kot chefov še večje. Teden restavracij ni le gibanje, je tudi šola okusov!”

Sodelujoče restavracije:


  • Arkade Cigoj, Črniče
  • Bistro Zvezda, Ljubljana
  • Boheja, Novo Mesto
  • DAM restavracija, Nova Gorica
  • Domačija Gora pod lipo, Tinjska gora
  • Domačija Novak, Sadinja vas
  • Element, Ljubljana
  • Evergreen, Smlednik
  • Etna, Divača
  • Francl, Zagrad
  • Galerija Okusov, Novo Celje
  • Gordia, Ankaran
  • Gostilna Belšak na Slavkovem domu, Golo Brdo
  • Gostilna Čubr, Križ
  • Gostilna Dvor Jezeršek, Zgornji Brnik
  • Gostilna Gastuž, Žiče
  • Gostilna Javornik, Rakovnik
  • Gostilna k Rotundi, Prosenjakovci
  • Gostilna Kobjeglava, Štanjel
  • Gostilna Krištof, Predoslje
  • Gostilna Kunstelj, Radovljica
  • Gostilna Mahorčič, Rodik
  • Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče
  • Gostilna na gradu, Ljubljana
  • Gostilna Pr ‘Bizjak, Zgornja Bela
  • Gostilna Pr’Matičku, Kranj
  • Gostilna Pri Danilu, Reteče
  • Gostilna pri Lešniku, Maribor
  • Gostilna pri Lojzetu, Zemono
  • Gostilna Rajh, Bakovci
  • Gostilna Rakar, Gorenje Ponikve

  • Gostilna Repnik, Vrhpolje pri Kamniku
  • Gostilna Repovž, Šentjanž
  • Gostilna Ribič, Ptuj
  • Gostilna Šempeter, Bistrica pri Sotli
  • Gostilna Šiker, Močna
  • Gostilna Tomi, Portorož
  • Gostilna Tonček, Beltinci
  • Gostilna Tramšek, Žerovinci
  • Gostilna Vovko, Ratež
  • Gostišče Grič, Šentjošt
  • Gostišče Jurg, Male Rodne
  • Gostišče Primorka, Strunjan
  • GredičAvenanti, Ceglo
  • Hiša Denk, Zgornja Kungota
  • Hiša kulinarike Manna, Ljubljana
  • Hiša Raduha, Luče
  • Hiša Torkla, Korte
  • Hotel Evropa, Celje
  • Hotel Korošica, Šentjanž pri Dravogradu
  • Hotel Piran, Piran
  • JB restavracija, Ljubljana
  • Kabaj Morel, Dobrovo
  • Kendov Dvorec, Spodnja Idrija
  • Koroška hiša pri lipi, Muta
  • Maxim, Ljubljana
  • Okrepčevalnica Luda, Ljubljana
  • Okrepčevalnica Ruj, Dol pri Vogljah
  • Oštarija, Dolenjske Toplice
  • Ošterija Debeluh, Brežice
  • Pavus, grad Tabor Laško
  • Pr’Mrtinet, Luče pri Grosupljem
  • Pri Florjanu, Maribor

  • Pri Kuklju, Velike Lašče
  • Restavracija Aleksander, Rogaška Slatina
  • Restavracija Grad Otočec, Otočec
  • Restavracija Harfa, Ljubljana
  • Restavracija Hotel Cubo, Ljubljana
  • Restavracija Julijana, Bled
  • Restavracija Kaiser, Rogaška Slatina
  • Restavracija Lambergh, Begunje
  • Restavracija Mak, Maribor
  • Restavracija Marina, Izola
  • Restavracija Mark, Šempeter pri Gorici
  • Restavracija Pri levu, Ljubljana
  • Restavracija Sophia, Portorož
  • Restavracija Strelec, Ljubljana
  • Restavracija Terasa, Maribor
  • Restavracija Topli val, Kobarid
  • Restavracija Vander, Ljubljana
  • Restavracija Vrtnarija, Bled
  • Restavracija1906 v hotelu Triglav, Bled
  • Rožmarin, Maribor
  • Shambala, Ljubljana
  • Skipass restavracija, Kranjska Gora
  • Smrekarjev hram, Ljubljana
  • Sorbara Steak House, Ljubljana
  • Špacapanova hiša, Komen
  • Špajza, Ljubljana
  • Špengl, Celje
  • Štalca pri Vodniku, Ljubljana
  • TaBar, Ljubljana
  • Valvas’or, Ljubljana
  • Vila Herberstein, Velenje
  • Vila Podvin, Radovljica

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!