Adi Blaško

Datum rojstva: 26. 04. 1988

Izobrazba: kuhar

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

  • Chef Borut Jakič
  • Chef Omar Casali
  • Chef Fabrizio Cadei

Kuharska filozofija:
Stremim k temu, da je vsaka jed okusna in privlačna očem. Spoštujem lokalno kuhinjo in redno spremljam tudi mednarodno kulinarično dogajanje. Rad raziskujem kombinacije okusov in različne tehnike priprave istega živila.

Največji kuharski/gostinski uspehi: zadovoljni gostje, ki se vračajo

Najljubša sestavina: sveža zelišča

Najljubša jed: kobariški štruklji

Najljubši kuharski pripomoček: nož

Najljubša kuharska tehnika: kuhanje nad soparo

Najboljši chef: v zadnjem obdobju Heinz Beck

Kratek življenjepis:
Otroštvo je preživel v Kobaridu. Ko je končal šolanje v SGTŠ Izola se je iz Idrije preselil v Goriška Brda, kjer ustvarja zadnja leta. Znanje si je nabiral v Novogoriški Perli, pri chefu Borutu Jakiču, in se udeleževal kuharskih tekmovanj doma ter kasneje preko mladinske kuharske reprezentance tudi v tujini. Pot ga je peljala bliže domu, v novo odprt hotel San Martin, kjer se je  spoznal z vodenjem kuhinje. Svojo kulinarično pot je nato nadaljeval v Grediču, danes pa ustvarja krožnike v restavraciji Tiffany.