Boris Bergant

Datum rojstva: 24. 2. 1979

Izobrazba: Gostinsko-turistični tehnik

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali: Vesna Čarman, Iztok Kozmelj, …

Kuharska filozofija:
“Uporaba lokalnih, svežih, sezonskih, tudi divjih sestavin in ohranitev tipičnih lokalnih jedi v sodobni podobi.”

Največji kuharski/gostinski uspehi: Gostje, ki se vračajo.

Najljubša sestavina: Vse sveže sestavine z znanim lokalnim poreklom so mi enako ljube.

Najljubša jed: Vsakemu razpoloženju pritiče kaj drugega, ne maram pa monotonosti.

Najljubši kuharski pripomoček: Oster nož.

Najljubša kuharska tehnika: Vse so mi enako ljube.

Najboljši chef: Več jih je, vsak ima svoje atribute.

Najboljša restavracija na svetu: Nimam svojega favorita, vsaka ima svoj čar.